Jump to content
Sign in to follow this  
meneldor

Каско в официален сервиз.

Recommended Posts

Тъй като скоро ше трябва да правя каско на Пилот-а, който утре се надявам да дойде, брокерът ми прати първо офертата на Армеец. Пита ме дали искам да е само към доверен сервиз или към "официален", което ще рече в БТ. Покривало всичко при ПТП включително двигател/скорстна кутия.

Въпросът е заслужава ли си разликата от 35% по-скъпо каско за това и какво по-различно ще направи официалният сервиз? Поне за ламарини/боя знам, че пак я пращат при външни сервизи.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Аз също съм в Армеец, на които Бултрако се водят именно доверен сервиз. Не знам какво значи "официален" сервиз от гледна точка на застрахователя. 35% процента разлика ми изглежда неестествено голяма, ако покритието на клаузите е еднакво като вид щета. Най-важна е застрахователната оценка на автомобила и основен дял в цената има клаузата за кражба/тотал щета. Има немалък бонус за липса на предходни заведени щети.

Иначе Бултрако работят със сервиза на Ивеко/Астреко, но така и не можах да получа отзиви за тях.

Аз лично съм на експертна оценка и даже в момента съм завел дребни щети, които ми изплатиха коректно. Сервиз мисля да си намеря сам след по-обстойно проучване.

P.S. И един съвет: направете си каското МОМЕНТАЛНО при регистрация.

 

Edited by note
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ами и аз не можах точно да разбера каква е разликата. Мисля, че с официален я оставяш на Бултрако и те се оправят независимо какво има потрошено по нея с оригинални части и гаранция. Поне аз така го разбирам, но се надявам някой да ми разясни :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

От БТ най-добре ще могат да обяснят.

На теория звучи много добре, но на практика съм скептичен към оправянето на толкова потрошена кола, недай Боже!

По-лесният изход е тоталиране. Иначе едни пари стоят блокирани докато сервизът чака части и дойде ред да я прави, т.е месеци. Крайният резултат също е под въпрос. Не е лошо да се разбере и дали дават заместващ автомобил...

Хубава оферта, но за някоя бяла държава.

Share this post


Link to post
Share on other sites

"оригинални части и гаранция" Правилно го тълкуваш. По принцип, официален сервиз се полага само на нови автомобили(до 3 години), но явно в тази компания, срещу солидно доплащане вече е възможно и за по-стари. В доверен сервиз(неофициален за марката) също имаш гаранция, но там застрахователя плаща за алтернативни части. Само дето за този автомобил, не знам откъде ще намерят алтернативи. За това практиката е да редуцират цената и съответно клиента си доплаща разликата, примерно.

Малко набързо го нахвърлях, но ми се спи🙂 А и това се отнася за една друга компания, та препоръчвам да си четете условията по застраховките - бавно и внимателно!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Upcoming Events

    No upcoming events found
×
×
  • Create New...