Jump to content
Nik01

задни предпазни колани на комби

Recommended Posts

Здравейте колеги, налага ми се да сваля задните предпазни колани на Акорд 7 комби, които са зад пластмасовия капак на задните седалки. Проблема е, че след като махна всички винтове, не мода да сваля капака, защото лостчето за пускане на седалките пречи. Някой знае ли как се сваля лостчето, за да мога да измъкна капака? Благодаря на всички отзовали се.

thumbnail_20210830_173103.jpg

thumbnail_20210830_173108.jpg

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти :)

Пластмасата отгоре на лостчето се изважда нагоре. С отверка или нещо подобно като с лост се избутва - първо от единия край леко, после от другия край - и така докато излезе. Доста добре е захванато и трудно излиза. Но това ти е най - малкия проблем.

Аз преди две седмици се мъчих да стигна до апаратите на коланите но ударих на камък - всичко свалих, което можеше по седалката като части. Но апаратите са под тапицерията. Не видях друг начин да се достигне до тях освен да се маха и тя. На гърба е хваната с нещо като метални скобички. Там вече се отказах и сглобих всичко. 

На теб за какво ти се налага да сваляш коланите? 

И като се справиш ако се справиш - ако не те затруднява опиши подробно процедурата - мисля, че ще е от полза и за други :)

Редактирано от Г.Писаров

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трябва да сменя седалката, а си мислех , че на новата че коланите са блокирали(след днес не съм напълно сигурен). Идеята ми беше да ги сменя с тези от старата седалка. И аз предположих, че трябва пластмасата да се извади огторе и днес отново си поиграх малко и пробвах с малка права отвертка, но като че ли не помръдна. Докато се опитвах, видях, че когато седалката е в пуснато положение, коланът не може да бъде издърпан докрай, какъвто е случаят и с новата седалка. Имайки предвид и твоя опит, мисля първо да сложа новата седалка и да проверя, дали ще мога да издърпам колана докрай, когато седалката е в изправено положение. Дори и всичко да е наред, мисля да се пробвам да извадя коланите от старата, защото може информацията да е полезна на някой друг, а и ще ми е интересно да видя къде са тези апарати, за които няма никаква информация, как се свалят. Тези дни ще сложа седалката и ще пиша, какво точно е положението. Ако успея да извадя апаратите, без никакви поблеми ще опиша процедурата.

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пластмаската на ръчката за пускане на седалката е много плътно набита в желязото. Както писах по горе - избутвай с нещо - все едно ползваш лост. Аз го направих с голяма отверка, не помня права ли беше или кръстатата, която ползвах за винтовете. Пъхнах я между двете железца (не се сещам как да ги наименувам 😁) и срещуположно започнах да избутвам пластмасата нагоре - първо единия край малко после другия, и така докато потръгне. Ползвах ръката си като опора за лоста. Гледах да не нанеса много щети. Е има май една две драскотини по пластмасата ама не ми пречи чак толкова 😁 Може и да има някакъв по професионален начин за вадене. С някакви клещи, от типа на керпеден, ама по - голям, които могат да подхванат добре пластмасата отдолу и лека полека да се издърпа. Предполагам така може да се избегне нараняване и надраскване на пластмасата, предполагам. Знам ли 🤔 Аз като се метнах, като стигнах до там вече бях се поядосал повечко и не ми дремеше дали ще счупя пластмасата 😂 

Успех ти пожелавам :)

Редактирано от Г.Писаров

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...