Jump to content
marti1707

Проблем с прегряване Honda civic 6th gen 1.4is

Recommended Posts

Здравейте, имам проблем с прегряване на колата. Смених термостата и датчика на перката с чисто нови. Преди това прочистих цялата система. Проблемът обаче си остана. Перката включва при почти пълно прегряване, или изобщо не включва. Разширителното казанче се пълни до горе. Смених и антифриза. Казаха ми, че проблема може да е от капачката на радятора. Възможно ли е?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Възможно е причината да е в капачката, тя играе много важна роля. Вземи една нова и я смени. Перката не се включва защото част от антифриза, както казваш преминава в разширителния съд и около датчика остава без течност, т. е. датчика "не разбира" колко е реалната температура на течността. 

Да не те плаша но ако не е капачката, работата отива към гарнитура или глава. Смени капачката - става ли пак така, отиди да ти направят един тест за газове в охл. течност. 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре, благодаря много :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за 15 лева да хвърлиш мотора е малко крива хава

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо искам да благодаря на отзовалите се!

След един месец мъки,проблемът е отстранен.Ето и историята🙂

Колата я купих юни месец,като продавачът ми каза че седи от една година.В последствие видях,че охладителната система е пълна с вода,а не с антифриз(всичко беше потънало в ръжда)След 3 промивки с калгон,изчистих системата.В края на май, накрайника на единия маркуч на изпарителя на газовата,беше се спукал и се наложи да сменя и изпарител.Тръгвам спокоен на море.На връщане,на Стара загора спирам,поглеждам стрелката-почти до прегряване.Тръбичката дето е до въздушния филтър,беше се цепнала(това го установих на другия ден,на светло)От Стара загора до София,с постоянно доливане на вода,успях да се прибера.Оправих тръбичката,но колата продължава да прегрява.

1.)Почнах от смяна на термостат и датчик на перката-не става

2.)Взех от колега оригинална капачка на радятора-няма промяна

3.)Смяна на температурен датчик и датчика на стрелката за таблото-не става

Да подчертая,че при подмяна на всяка една част,освен термостата и капачката,,ставаше оше по-зле(Термостата го взех от тех-ко,а останалите неща от евро07,тъй като в тех-ко ги нямаше.)

С новия датчик на перката,перката почна и да не включва понякога.Вчера сложих стария и перката си включваше,но на един сантиметър от прегряване.

След много четене във форума,почти бях стигнал до гарнитура на глава.Днес бях решил да сменявам и радятора.Но ми направи впечатление,че новите датчици не отчитат коректно и първо си върнах старите.Викам си,я да пробвам как е на бензин само-цял ден въртене,5-6к обороти,никакъв проблем.Звъня на газаджията и му казвам,че съм чел във форума,че има значение как е вързана газовата.Той ми се нервира и каза че не е от това.Звъня на друг приятел,бивш газаджия и го питам как трябва да е вързано.Каза ми,че трябва да е на 2та маркуча на парното.Гледам аз,то преди така си е било,но газаджията е решил че не трябва да е така,махнал маркуча който е от инжекторите към блока и там вързак 2та маркуча на изпарителя.на маркучите на парното махнал тройниците и ги съединил с тръбички.

Обадих се на бившия газаджия да ми каже от къде да купя тройници,купих и тръбичка от инжекторите към главата 2ра ръка(преди това купих и маркуч от газаджиите,като купих тройниците,но не ставаше,защото се пречупваше като го свия-оригиналния си е със завои)

Вързах всичко както си е било преди да отиде на газаджия и сега всичко е наред.Два часа яко ръчка до тихия кът и обратно-никакви проблеми😉

 

 

Редактирано от marti1707
  • Харесвам 2
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти фъргай по едно око на стрелката ,пък да видим как ще е хавата след месец, два .

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...