Jump to content
Христозов

Акорд 8 комби заден мост

Recommended Posts

Здравейте! След смяна на предни амортисьори шарнир отидох да минавам стенд, но човекът като видя въпросната кола ( хонда акорд 8 комби 2010г 2.4) каза, че задницата е много ниска и гумите са леко под наклон и реално задните гуми от вътрешната страна бяха доста изхабени. Измери с ролетка от земята до веждата разстоянието и отзад била с 1.5см по ниска спрямо отпред и заяви, че така няма как да мине стенд и трябвало да се сменят задните пружини и някакъв напречен накрайник. Въпросът ми е има ли някой колега по запознат или вече минал по този път да даде мнение, иначе отдолу не се вижда нищо разбито, нито проблем в задните амиртисьори..

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тази аргументация за мен е нелепа. Отражателите се закрепват на джантите и височината на купето спрямо пода не трябва да има никакво отношение към замерването.

И ако колата е провиснала отзад, е нормално да се е увеличил наклона. Но аз поне смятам, че износването на гумите отвътре не се дължи само на него.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това се опитвам да разбера, къде може да е проблема, тъй като отдолу всичко е здраво и без луфтове нито има ръжда по пружините, а не искам да сменям на сляпо..

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доколкото знам е нормално задницата на Акорд 8 да е леко разкрачена и провиснала, тъй като фабрично няма щанги с които да се регулира този наклон. И моята е така и стендаджията ми каза, че така всички са така разкрачени. За някакви опции бях чел, че се режат щангите и се преправят да са с гайка и да могат да се регулират. Но честно казано не ми вкарва във филми.

Редактирано от Jenti

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако задните гуми са износени отвътре и това не е от вертикалният наклон, то този ефект се постига и с "отворен" заден мост, но тогава колата ще е нестабилна направо, а в завой ще танцува твърде небезопасно. 

Ако не си усетил тези симптоми значи колелата са нормално "затворени" напред и прекалено затворени нагоре.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...