Jump to content
Buge

Съвместимост на оригинално радио

Recommended Posts

Здравейте, тъй като проблема със заводското радио не се оказа решен както си мислех (в тема Проблем с радиото),

се замислям за закупуване на такова втора употреба. Аз съм с Accord 2.0i, 2007 без премиум аудио, но повечето обяви,
които намирам са за конзоли от дизели преди фейс лифта.

Та въпросът ми е следния. Трябва ли задължително да търся радио свалено от кола бензин 2006-2007 и какво да гледам като съвместимост?

Също така ми е интересно дали мога да монтирам конзола със навигация (и има ли смисъл), понеже моята е без?

 

Предварително благодаря на отзовалите се.

 

 

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, вместо да вземаш втора ръка оригинална конзола,си вземи с андроид. Ти си с бензин, а там навигациите с андроид работят безпроблемно, за разлика от дизела, имат много екстри и много хубав дизайн. Иначе, ако търсиш втора ръка, мога да ти продам моята

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За андроид съм чувал и положителни и негативни коментари, така че не ми се рискува. Ако твоята е съвместима с моя модел, с радост ще се спазарим.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 1 час, stosto написа:

 Ти си с бензин, а там навигациите с андроид работят безпроблемно, за разлика от дизела, 

 

От лошата нафта е,като заредя с хубава и като хукне тоя андроид няма спиране.Обаче и бензин си иска само 100 октана иначе трудно стартира и почва леко да влаче някои песни.

  • Харесвам 1
  • Хаха 4

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 7 часа, Buge написа:

За андроид съм чувал и положителни и негативни коментари, така че не ми се рискува.

Кои са негативните,че аз за година вече с такава не съм видял:music:?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За андроидите изключвам, че не стават за дизели (както твърдят във форума, заради допълнителната букса), но при профилактиката на климатика се заговорих с хората и коментираха, че често правели проблеми с климатика. Аз лични наблюдения нямам но вариантите, които съм виждал седят яко дървено и не ми харесват, но пък може да не съм виждал читав модел. За това предпочитам по възможност да сложа заводско втора употреба, но като гледам никой не може да каже какво да гледам преди да купя нещо  за да стане и да е съвместимо.

 

PS. Дай линк към това от което си доволен, ако не намеря друго решение, искам, не искам ще трябва да гледам за този вариант.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 9 часа, Buge написа:

PS. Дай линк към това от което си доволен, ако не намеря друго решение, искам, не искам ще трябва да гледам за този вариант.

Веднага:

Junsun V1 AI Voice Control Android 10 4G Car Radio Multimedia Player For Honda Accord 7 2003 2008 Navigation Auto 2 din no dvd_Car Multimedia Player_ - AliExpress

Търси 4 на 64гб!

  • Благодаря 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@smirky благодаря за подробния и изчерпателен отговор, наистина така обосновани мнения са полезни, не само на мен, а и предполагам на други търсещи, но за съжаление темата на разговора се измести от "съвместимост на оригинално радио" на "за и против андроид аудио", ама както и да е , не искам да влизам в излишна полемика, както казах нямам лични наблюдения.

 

@JHM Мерси за инфото, колкото и да не съм ентусиазиран от идеята, явно ще се минава на андроид и ще разгледам този модел, щом има доволен от първа ръка.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
На 13.05.2021 г. at 15:54, smirky написа:

Андроид мултимедиите не са проектирани да работят с климатика на дизела. За щастие, нещата сработват с една елементарна спойка или сплайсване на кабел, като в следствие си заработва кажи-речи перфектно. Относно дървенията, до някъде съм съгласен. Да, определено има китайски чар в бутоните и софтуера, но това, което печелиш в замяна е просто несрванимо. Оригиналното радио не ти предлага нищо повече освен радио и музика с дискове. Ако това те устройва, не се занимавай и си търси пак оригинално. Ако все пак прецениш, че би искал да влезнеш в капризите на 2021-а, ще се изумиш колко много може да допринесе една андроидска мултимедия към твоят стар акорд :)

- всякакви навигации, избор да искаш...

- spotify, youtube, други плейъри

- интеграция с предна/задна камера и сравнително прилична резолюция

- гласови команди

- разговори по телефона по блутут с контрол през волана

- много други глезотийки

 

Минусите за мен са няколко, но съм преценил, че мога да живея с тях:

- бутоните са със слаба подсветка и през деня не си личи кое е натиснато и кое не. Някой по-добър с поялника може да го подобри това разбира се

- Auto опцията на климатика е една идея по-смотана от фабричната, но пак се справя сравнително окей. Мисля, че няма разлика в дизел и бензин в този случай

- няма ъпдейти на firmware-a или поне слабо вероятно да има, но пък не виждам и особена полза като самата фунционалност вече я има заложена

- лек фонов шум при наличие на Premium звукова система, поради наличие на усилвател - живее се с него. Без Premium не знам как стоят нещата, но предполагам, че го няма, понеже е проектирана за без

 

Преди 2 години (почти станаха) се рових всеки ден по форуми, супер ентусиазиран, само да видя дали има нещо ново по темата "дизел+андроид" и накрая като излезна, без дори да се замислям, купих мултимедия и вече започнах да планувам какви неща ще правя с нея :)

Така че когато някой с лекота просто ми изхвърля приказки как "не работи" и това просто ме навежда на мисълта, че или не е узрял до идеята още или е доволен от оригиналното (няма лошо) или го мързи да провери и само трови останалите хора с мнението си.

Приятел, не си мисли, че не искам да си сложа мултимедия. Следя темата от няколко години и съм изчел всичко възможно по сайтовете. Просто при дизелите има разлика. Тествал съм коли с такива мултимедии и климатикът не работи точно по същия начин както с оригиналната конзола. А този фонов шум при премиум аудиото си е дразнещ. Важно е хората да ги знаят тези неща, защото сумата за такава мултимедия изобщо не е малка, за да си преценят дали да си я закупят.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)
Преди 2 часа, stosto написа:

Следя темата от няколко години и съм изчел всичко възможно по сайтовете.

Тази възможност за дизела я има от точно 1 година.

 

Преди 2 часа, stosto написа:

Просто при дизелите има разлика. Тествал съм коли с такива мултимедии и климатикът не работи точно по същия начин както с оригиналната конзола.

Бих се радвал както и всеки интересуващ се по темата каква е тази разлика "при дизелите".

Абсолютно съгласем съм за второто, не работи както оригиналната конзола. Моето лично впечатление като разлика OEM vs Chinese Android е, че ауто опцията е по-слаба като алгоритъм, друго не виждам по-различно.

Преди 2 часа, stosto написа:

А този фонов шум при премиум аудиото си е дразнещ. Важно е хората да ги знаят тези неща, защото сумата за такава мултимедия изобщо не е малка, за да си преценят дали да си я закупят.

Сумата не е малка, но не мисля, че 500 до 600 лв са и много, предвид, че телефоните са двойно по-скъпи и какво получаваш в замяна в колата си. Навярно, колата одъртява, съответно вече е много по-евтина и съответно други хора вече я купуват и тяхните разбирания са по-различни за инвестиция в колата.

А фоновия шум има лек, но за съжаление не е лесен. Маха се оригиналния усилвател и се преокабеляват кабелите влизащи към него да ходят директно към колоните.

 

Мене не ме вълнува кой какво ще си сложи, честно казано :) Дразнят ме митове и легенди, които се подритват да плашат гаргите. Тук е форум, обсъждат се идеи или реални варианти. Кой какво ще прави с парите си си е лично негов проблем и няма място според мен тук. Аз като идвам във форумите очаквам да има идеи, а не "скъпи са тия работи".

Редактирано от smirky
  • Харесвам 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...