Jump to content
Legend91

Задната камера включва и изключва при мокро предно стъкло!?!?

Recommended Posts

Става въпрос.за не-фабрична камера Garmin, безжична, като антената за сигнала се намира на предното стъкло (отвътре!) Мил съм колата, директно съм мокрил камерата: работи. Но след шофиране в дъжд образа от камерата прекъсва. Самата камера е скрита надълбоко в бронята и е напълно суха. Прибирам колата в гаража, преднто стъкло изсъхва и камерата пак си работи.

 

Какво е това чудо???

Сега, знам от едно време (от времето на мобифоните 😁) че ако монтираш външна антена за мобилен тел на колата, тя трябва да разполага с определен диаметър празно метално място на което да стъпи, за да работи добре. Затова не препоръчваха да я лепят по стъклата. Да не би водата по стъклото по някакъв подобен начин, макар че е отвън, да влияе и да отслабва сигнала от камерата???

Редактирано от Legend91

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това черното на дупки нали го виждаш. Това е така защото ако собственика реши да сложи антена, навигация, радар или някакъв друг приемник да може да работи без да се смущава от защитното покритие което всяко едно предно стъкло има между двете стъкла. Там то липсва и това му е обозначението. Така, че ако решиш да слагаш нещо от по горе упоменатите там му е мястото. На хондата антирадара си работи на всяко едно място което съм поставял, толкова му е ниска защитата на покритието.

 

image.jpg

  • Харесвам 1
  • Благодаря 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Антената всъщност е една жица, която е прокарана на 2 см от ръба на тавана. Аз дори бих я намушкал в тавана, защото е тънка , но в упътването бяха дали да се прокара през средата на предното стъкло (?!) (единия от вариантите  другия беше отляво и отдясно на 20 см от ръба , което фактически пак си е през средата (?!)  Но всичко си работи безпроблемно единствено докато стъклото не се намокри. Сега  другото, да кажем че задните светлини към които е вързана камерата също се мокрят и затова играе, но при положение че те са затворени, не би ли трябвало проблема да трае по-дълго от изсъхването на стъклото? Много странна работа, освен утре да взема да напръскам стъклото с вода и да видя дали пак няма да прави така. А камерата си беше суха сухеничка, дори праха си стоеше неизмит ...

 

 

P.S. Всъщност намерих някаква връзка, оказва се че водата (и влажния въздух) абсорбират безжичния сигнал:

Does Wi-Fi work underwater? - Quora

https://www.quora.com/Does-Wi-Fi-work-underwater?share=1

The RF waves used in Wifi (2.4GHz) are absorbed by water.

Редактирано от Legend91

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Възможно е.

По принцип влагата и водата поглъщат. Пример със светлините на фаровете, всички знаем при мокър асфалт как светлинният поток се поглъща а при сухо време колко добре осветява.

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...