Jump to content
omax

Сервиз (гумаджия) за динамичен баланс на гуми в София

Recommended Posts

Добър ден колеги,

идва време за смяна на зимните джапанки с летните галоши та да ви попитам, ползвали ли сте сервиз в София, където могат да направят динамичен баланс и най-важното, да свалят и качат джантите с ключ (и стегнат с динамометричен в поседстви), а не с пневматичен пистолет. 

Може и да е съвпадение, но зимата в едни сервиз сваляха и качваха гуми за баланс с пневматичен и след като си тръгнах, светна АБС индикацията и се наложи смяна на АБС датчик.

 

Благодаря.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

7-8 години ползвам само един гумаджия на бул. Св. Климент Охридски, намира се срещу Митака Субару сервиз. Не съм имал никакви проблеми. Преди баланс ти измиват гумите и джантите, машината им е много добра. Питай предварително за цената, защото не работят евтино. 

  • Благодаря 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благоря за информацията. Дали работят събота и/или неделя? 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Събота мисля че да.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако под "динамичен баланс" имате предвид баланс, при който има натоварване в/у гумата имитиращо взаимодействието с пътя, то знам за Примекс и Дунев http://www.dunevmotorsport-r21.com/vibracii-vav-volana-i-balans-na-gumi/

Правил съм два пъти при Дунев заради по-приемливата цена. Като им стоиш на главата мият гумите и се стараят, но са си наемни работници. Карах ги наръка да стягат гайките, че динамометричен... Доволен съм.

Редактирано от kalintry
  • Харесвам 1
  • Благодаря 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ходя при Симо в Обеля като не ми направят баланса като хората в сервиза, където ми стоят гумите на хотел. Последно мисля, че ми взе под 40лв за баланс с такава машина, но беше преди около година. Пробвах и при Ванката в Младост 3, но твърде много забихме в разни детайли и перфекционизъм, като накрая ми каза, че няма как само с баланс на такава машина да ми оправи биенето във волана (вече 4 пъти след такъв баланс е изчезвало биенето на същите гуми) и ми обяви 140лв за оптимизиране на гума с джанта и баланс + 3ч да му оставя колата и избрах да си пробвам късмета другаде.

 

Пичовете от автогуми.бг имат сервиз на черни връх и също имат такава машина ама цената е близка до трицифрена. Аз от Симо съм най-доволен, стяга се динаметричен ключ, гумите се мият задължително (основно да не си цапат те машината, едва ли е за друго), гумите се помпят по данните на колонката. Отделно и взима най-евтино от всички и работи най-бързо. Недостатък е, че не работи с часове и затова процедирам да ходя някъде месец след "натоварения" период по смяна на гуми.

 

Ако някой не се справя с намирането на координатите да ми драсне на лс, но в гугъл си излизат по ключови думи всичките 3 споменати места.

Редактирано от Cap_Slow
  • Харесвам 2
  • Нагоре 1
  • Благодаря 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...