Jump to content
nts

Accord 2.2 i-DTEC - VSA, CMBS, ABS светят постоянно

Recommended Posts

Здравейте колеги! Споменатите в темата лампи, светят постоянно. Съответно пилота не работи. Закачих кламера и излизат DTC кодове 85,92, 103. Имате ли представа какъв би могъл да бъде проблема. Препоръчайте добър диагностик за дефектовка. Колата е Акорд 8ген, 2.2 i-DTEC. Благодаря предварително!

 

Accord 2.2 i-DTEC..jpg

 

 

Редактирано от Pavel_Pavlov
Промяна на заглавие по желание на автора

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това са грешките които излизат при опит да се ресетне системата чрез помощта на кламер. Имаше описана процедурата в друга тема във форума. Изчистването винаги завършва неуспешно! Знаете ли значението на кодовете? Знаете ли някой от Бургас или Варна работещ с HDS? Приятен ден на всички! 

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпреки, че никой не пожела да изкоментира по темата, ще споделя какъв бе проблема, като надявам се бъда полезен на други колеги изпаднали в сходна ситуация. DTC кодовете които съм показал на горните снимки явно не са грешки, а може би аз не съм разбрал значението на видяното. Светеха лампите  VSA, CMBS, ABS и пилота не работеше.Колата не е чипосвана и т.н., просто проблема се появи, и с времето задълбочи. В крайна сметка колата бе закачена с Launch, и се видя, че грешката е в моторчето на ABS модула. Понеже то не е на болтове като при други АBS модули, бе разпломбирано и отремонтирано (ако може да се нарече ремонт). Самият ремонт бе  раздвижване и освсобождаване на едната четка, която незнайно защо бе задържала. После корпуса бе залепен със силикон. Засега вече две седмици нямам никакви проблеми, колата си намаля, ускоравя и държи пътното платно в режим на авто-пилот. Няма и помен от всички сетещи лампи, които ми вадеха очите. Бъдете здрави!

 

п.п. Моля админ ако е възможно да преименува темата от ''Accord 2.2 i-DTEC - VSA, CMBS, CMBS светят постоянно'' в ''Accord 2.2 i-DTEC - VSA, CMBS, ABS светят постоянно''. Объркал съм заглавието при публикацията, не знам как да го корегирам, и дали въобще имам права да го правя!

Редактирано от nts
  • Нагоре 4

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...