Jump to content
Emicha

КАТ - и останалите безумни институции !?!

Recommended Posts

Приятели ,днес останах потресен, предаден и замислен........Имах работа до второ районно, сутринта..Чаках един полицай, както и да е ,сядам аз на пейката пред сградата и спряна тъмносиня Астра 9707, вероятно на шефа ,на районното управление и що да видя , предното стъкло ЕКО СТИКЕРА , последната дупка 5. .. . . . . OMG....,.Опел Астра от старите, бившите патрулки опели....Е това какво ее ? ? ? Астра 2000год с Евро 5 ,с кюнци на 22 год СРАМ, ПОЗОР, НАГЛОСТ, БЕЗОЧИЕ ....

  • Нагоре 1
  • Хаха 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Целта е държавните коли да не замърсяват. За нови нема пари, та поне за стикери. :(

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма пари за нови..Тези плуват в пари..Колко милиарда влизат там ако знаеш и с цялата си наглост ми правят дарителски кампании по новогодишните празници.. За тях няма закон, а обик човек наруши ли го ,е изправен пред съдебната трибуна и чака главореза да се произнесе( му резне главата) Хора това е несериозно..Не може варел 2000год да има Еко 5, защото е на шефа на районното, дори не е на шефа на полицията в България...Полицията в България, за мен е най- тъмната , корумпирана и нагла институция. Значи един човек , работил 35 год в държавния сектор, работещ по 10 часа на ден, гледаш и изхранващ 2 деца..Решава да си купи МПС на 6-7 год и му лепят Стикер Евро 3 ,а печелившата, стара брангия ,сруваща 2500 на пазара има Евро 5...

Един ден за всеки ще бие камбаната, само нз като отидем отатък,кои как ще плаща и носи!!

Редактирано от mysticchannel33
  • Нагоре 3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@mistycchannel33 - Работещите в системата и самата СИСТЕМА са 2 коренно различни неща.

И да събират пари, основната част отива "по направление", а нуждите им се дотират от нас, чрез овластените.

Но конкретният пример повдига въпроси на които обществото има право.

Трябваше да снимаш колата и стикера и - "ще стане хит".

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Милиардите, които иззеха от народеца ,скрити по храстите , пъкалите, с камерите за милиони лв ,които сме дали и да им даваме още ,Е нема да стане. (ВИЖ Пожарникарите, някой медици, хората влизащи в огъня за тях само признание и огромно Уважение), но това са пожарникарите , не катаджиите ,полицайте с по 2 ресторанта ,на жена си на името , пицариите, кварталната кръчма която държи и не се отчита на никой ..Колко самокатастрофираха нафиркани до козирката, защото последните 2-3 год само това слушаме колко наркоразпространители ,под пагон хванаха, шефове на управления отгл канабис за хиляди, в комбина с престъпници...За тези ли да давам пари в края на годината, да дават те....Могат да им купят на вс по 1 апартамент в София ...Днескашните нямат нщ общо с онези полицай , които имаха кодекс на такива, имаха реноме и подход. Заставаш до него и имаш респект ,но знаеш че имаш сигурност, а сега виждаш патрулка или полицай и се молиш да не ти изпразни джоба, да не те наругае и гледа нагло ,защото знае че е полицай, защо да не мачка ако реши и е възможно ...Задайте си въпроса какво се промени ,защото нщ не е същото...Тва освен да граби, да пирува , да позира и налага др не знае

...Ето го и Примера от днес 20 год патрулка с Еко 5 стикера На кого да вярвам колега и с кой да бъда лоялен и човечен..Не пишем за пожарникарите ! 

@Honda_Z

 

  • Харесвам 1
  • Нагоре 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Събота вечерта пътувах до Русе. 30- тина км преди това 2- ма с мегаща патрулка разпъват заграждение и отбиват движението през околните села. На културният ми въпрос за причината, единият отговори раздразнително "На мидътъ имъ инцидйент". Аз русенския го разбирам (а и трудно може да се цитира дословно репликата), ама този ми го повтори 3 пъти докато разпозная думите. След 3 села на изхода на поредното - ново заграждение, с принудително връщане към главния път, а аз искам да продължа направо, понеже всъщност отивам до 1 селце преди Русе и по този маршрут ми е точно пътем.

Те ме канят да завивам, аз не искам.

- Момчета, напред до Средна Кула пътят затворен ли е?

- Ни е ве, ма ти завивъй към главния.

Така 3 пъти докато разберат че няма да се разберем и не ме пуснат да си карам напред.

И сигурно такива случаи са ежедневие, и твърде много девалвира тази институция (и кадровата и политика), а при липса на читави кандидати, се явяват предимно меркантилни.

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой колеги продължават да бъркат ЕВРО нормите с ЕКО нормите.

Първото е европейски стандарт на допуски в изгорелите газове наложени за покриване от производителите през годините на производство.

Второто е нашенска си измишльотина измислена от някой канцеларски плъх и приета от други канцеларски мишки като водещия мотив за приемането е стремеж за прибиране на едни парички. 

Нищо не пречи на законодателя да задължи пунктовете за технически прегледи да изписват/дамгосват/отбелязват или както искат там  да обявят евро нормата която покрива даден автомобил след тест, ама качествен и истински! Да не говорим че за печките теста трябва да е съвсем друг от този за бензиновите. 

Имам подобен случай, отивам на преглед ноември и човека ми вика: пич, според показателите бих ти дал и  ЕКО 4 но нямам право щот си ЕВРО 4 и не може повече от 3. Викам - пич, коя е твоята кола на паркинга? и ми посочва едно ренде сценик на .... 20-25 лазарника с ЕКО норма 4 лепната преди 2 месеца, посмяхме се доста но какво да се прави? реших че е по-добре да ни е весело отколкото да се заяждам заради глупостта и невежеството на плъховете и мишките споменати по-горе, решили това да е начина за класифициране екологичността на нашите автомобили.

Редактирано от CCord

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тя темата е "КАТ -  и останалите безумни институции !?!", та и тук може да ги ... но за еко стикерите има друга, а еко стандарта на МПС си е отделен разговор, но само си говорим по тези теми, а полезни промени нЕмамАамустара! Остаряхме дорде се европеизираме и па не смогваме. :(

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбирам раздразнението на @mysticchannel33, но аз не разбрах дали въпросната астра е служебна или лична кола? Ако е служебна, то аз не виждам проблем, но ако е лична, тогава с пълно право може да подаде сигнал в центрлното упрвление на МВР в града, в който живее.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 12 часа, rusen4e написа:

Ако е служебна, то аз не виждам проблем

Точно там е проблема колега!

И напълно подкрепям колегата по каьаното,за все още не наялата се хунта,облагодетелствана и скрита от една напълно тъмна институция,като КАТ!

  • Харесвам 1
  • Нагоре 1
  • Благодаря 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тая "звиздъ" трябва да си отговаря на разпоредбите (каквито и да са), без значение на кого е!

И да са я натъпкали с катализатори, си е за 1-ца, именно според законотворците.

Или иде реч за корумпирана шуробаджанащина, или за негласно споразумение подобен род служители с колите си да имат достъп навсякъде, независимо от ограниченията. Но второто е нелогично поради властово контролен конфликт на интереси.

Ся, новата власт обсъжда отмяната на тая еко рестрикция, та не е ясно нищо, ама парите ни са дадени, тоест ВЗЕТИ!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тази новата власт нищо няма да отмени а ще надгради, защото новите са още по-старите (доказани измамници).

Веднага ти давам пример с тола. Скачаха срещу него и искаха камионите им да тичат и мачкат асфалта на воля без да плащат нищо, че на вън си плащат и не мрънкат, сега казаха, че го вдигат. Нали бяха против него? 

Редактирано от kvd74
политиканстване
  • Нагоре 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 4 часа, JHM написа:

Точно там е проблема колега!

Може би аз не съм се изразил правилно. Под служебна кола имах предвид патрулна кола на КАТ, т.е. автомобил със специален режим на движение. Моето мнение е, че всички такива МПС-та (патрулки, линейки, пожарни и т.н.) трябва да минават технически преглед и да са изправни, но никой не може да ги ограничава в кои части на населените места могат да се движат. По същата логика, според вас, МПС-тата със специален режим на движение трябва ли да имат винетки?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Те това, ако е сериозно е върха на недомислицата! Черешката, на черешката на тортата.

Правоспособен съм от 21 години, правя по 25-30 хил. км. годишно и няма да имам право на поддържам позволена скорост с изряден автомобил, защото съм с категория В. А сополанкото от тракторния техникум, на когото се полага С категория, с много вероятно някой коптор, все още нямащ и 20 хил. км. навъртени в живота си ще може да управлява маломощната си (пак по закон, няма право на мощна) кола с колкото е разрещено.

Абсурдистан в действие.

Вместо да се концентрират усилия в рамките на една-две години да се получи събираемост на глобите, ограмотяване на идиотите, които имат право да пишат тези актове (защото половината падат в съда поради откровена неграмотност на съставителя) и да притиснат рецидивистите на пътя с глоби, отнемания и т.н. пак ще са потърпевши спазващите правилата.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До ден днешен се правят грешни анализи и законотворците лежат на мантрата че високата скорост убива.

А фактите са че това е просто цифрова стойност, а ПТП-тата стават поради несъобразената скорост спрямо тип / състояние на автомобила и конкретните условия / обстоятелства.

Дебне се за превишаване, без да се осъзнава че за 1 кола 100 км/ч е поносимо, за друга свръх, а проблема е в преценката на водача, каква е и колко / как я контролира.

Извънградската скорост на трафика в БГ е около 110 км/ч! Ако няма кои да им го каже, да си погледнат те с колко карат.

Как па за толко години не се намериха умни и отговорни хора с практика, да сложат нещата в прагматичен ред?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много тъпа идея - неосъществима и "любители шофьори" ми е лЮбимото определение за масата народ за днес.

На нашите магистрали максималната скорост трябва да е 120км/ч и глобите и наказанията да се вдигнат двойно, но това не е популярна мярка и затова няма да я предприемат.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Имам питанка, Хондата която продадох на мои човек ,не я прехвърлихме пред Нотариус, а директно талоните и парите. Обаче сега искам да я прехвърлим пред Нотариус, за да не плащам данък всяка година. Питането ми е трябва ли да се ходи до Кат, защото с моя човек имаме неплатени глоби или само прехвърляме и вс по- старому.

Благодаря

Редактирано от mysticchannel33

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доколкото разбирам талонът все още е на твое име. В такъв случай - да, трябва купувачът да отиде до КАТ, а после в общината за данъка. В София КАТ автоматично подават информация в данъчното.

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Взеха ми книжката ,за без Гражданска отговорност на мотора ..Въпроса ми е мога ли да си платя акта в размер 1300лв и да си взема талона на мотора ,и книжката или ще трябва да си платя и останалите глоби ?

Редактирано от mysticchannel33
  • Объркан 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отидеш ли в КАТ, ще ти връчат всичко на куп.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля че ще искат всичко.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Извинявам се, но тук виждам това, което виждам и в ежедневието си около мен – недоволстваме срещу хора и институции, които заобикалят и нарушават правилата с цел лична облага, а ние… правим същото, но понеже е в по-малък мащаб оправдаваме мрънкането си.

Редактирано от Pavel_Pavlov
  • Харесвам 1
  • Хаха 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Е, той не мрънка че ще трябва да си плати, а вероятно защото ще му искат всички глоби на куп.

Редактирано от ceco_accord

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно така, аз съм си нарушител и нямам възражения относно плащането, просто питам дали трябва вс или частично да се плати.

Кое не се разбира?!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбирам те и съболезнования, но както е казал поета:

За милиони няма закони, за кокошка няма прошка.

 

  • Хаха 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не искам да кажа, че мрънкаш за това, че трябва да плащаш глоби. Искам да кажа, че хората от държавните институции, срещу които така лесно мрънкаме, са добра извадка от обществото ни. Така често обвиняваме другите за нещо, което самите ние бихме направили на тяхно място. Не го оправдавам, не оправдавам и тях. Просто е хубаво да се замислим първо за себе си и дали всичко е в ред с нас и около нас и чак тогава да предлагаме по-глобални промени. А ако само посочваме проблеми без да предлагаме решения, е още по безмислено.

 

Идеята ми беше да споделя нещо различно от мрънкане и оплакване срещу този и онзи. Не беше насочено конкретно към теб, mysticchannel33, а към по-широка аудитория.

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отивам в местнио КАТ, че дръжавата искала да ми подновява книжката - изтича и срока на годност. :)

 

На входа питам полицая какво и как. Не го познавам.

- Споко. Заради пандемията с "кОвидо" имАаме вътрешно разпореждане и не глобяваме за просрочена валидност.

- Държиш ли на всички категории де ги имаш?

- Еми, да, знае ли се.

Шепне ми на уше, сякаш е неква тайна завера:

- Отиваш за медицинско (еди къде си) и ще минеш бръже. После па ми се Обади.

 

На регистратурата:

- За медицинско, за книжка съм.

- Аа, те теа кабинети, само казваш  за кво си и после па при мене.

Отне ми 10 минути с чакането. Секи само пита "Как си", а аз "Благодаря, добре". Подписи, печати, рап, рап и готово. Ако това е преглед за владеене на оръжие за непредумишлено убийство - б@х тАа дръжава.

На рецепцията:

- Бравос на вас! Учудващо бързо минах.

- 63 лева за което.

Ако бях взел направление от личната и ида на друго място, щеше да ми е по-евтино (и със същото качество на прегледите), но щях да затрия половин ден.

Цялата система от институции се е навързала като свински черва! Иди я оправяй, ако искаш да висиш с часове пред тежки врати.

 

Обратно в КАТ. Полицаят го нямаше. Тегля номерче, карат ми се:

- Защо не сте си сменили СУМПС, при смяна на постоянен адрес и ЛК"?

- Така ми казаха колегите ви тогава, да си карам, "В книжката не пише адрес".

- Е, ние за какво сме по гишетата?

Преглътнаха го.

Взех бумагите и ги попълних, па се върнах на гишето.

Пътем прегледах разпечатката с всичките си регистрирани нарушения и че в последната колона навсякъде пише "платено", с изкл. на 1 - "изтекла давност".

Поискаха 25 лв за "обикновена поръчка + 2 лв за нов син талон.

- Е, това талонче нали ще отпадне?

- Господине, щом ви вземам 2 лева, значи още не е влязло в сила.

- Ааа, ясно. :(

Кое му е ясното, не ми е ясно, ама нали сме на тясно. Бог високо, парламент далече.

След 2 седмици да съм заповядал да си взема новата книжка и талон. Настоящите не ми ги взеха.

 

Ени уей.

Това ми струваше общо 90 лв и 1 час, включително разходката с колелото до края на града и обратно.

 

 

  • Харесвам 1
  • Нагоре 1
  • Хаха 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да ва успокоя - дадоха ми книжка.

Работят бръже и коректно.

След 5 години пак при тях ще ида.

  • Хаха 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Off Topic

Като имаш избор де да идеш е лесно :D

 

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

КАТ е стара българска "марка" продукти и мнозина са и клиенти, или са и "сърбали попарата".

Ако се раздаде регионално на франчайз, вероятно ще "влезе в новия век" и ще си подобри услугите, както и контролът над джигитите, aко за всеки заловен прокуратурата дава достойна "награда за главата му", а и обикновеният гражданин може да докладва с доказателствен материал.

Тук си е "дивият запад" и аналогични закони биха въдворили ред.

Редактирано от ceco_accord

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
На 21.07.2022 г. at 9:20, ceco_accord написа:

КАТ е стара българска "марка" продукти.. 

.... Ако се раздаде регионално на франчайз.... 

😊 По последна информация, започват да раздават камери на франчайз... 😊😀😅

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само да не стане "масова сеч", защото има малоумни ограничения на доста места, а всички там сме с + 10 / 20 км/ч отгоре.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Off Topic

Ми от утре нема да сте. Ще се научите. :D

 

При мен франчайза действа с пълна сила. Само че не е с камери а със живи квартални бабички:

Sign1_Fotor.thumb.jpg.b893d491acbdf121f17ec7015d5e7cea.jpg

Наскоро една такава даже се обърна и ми записа номера, щото през големия диоптър й се видя, че карам с повече от 30Mph. Ама аз бях със 28, понеже книжката ми купува хляба и никога не си позволявам спийдинг. Колкото и безумно да е ограничението винаги съм на лимита.

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В интерес на истината напоследък забелязвам че няколко "хранилки" които знам и малоумните им знаци с ограничения, вече ги няма. Може би се работи смислено и позитивно нейде в недрата на "системата", но у нас междуградският трафик си се движи със 110 и това трудно ще се промени. Просто колите макар и стари са ОК с тази крейцерска скорост. А от 110 да намаляш на всяка пресечка на шосето е трудно и после излишен харч на гориво за доускорение. Разбира се, "снимките" са по-скъпи, та се привардваме, ама всеки път е загуба на удоволствието от круизването, таа ...

Иначе съм за строгият и най-вече ефективен контрол над джигитите. Едно е да си с 15 / 20 км над лимита, друго е да нервиш останалите с +60 / 80, та и више скорост над него.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Синият талон на шофьорите отпадна окончателно от правната действителност в България след като в петък в „Държавен вестник“ беше приет Законът за изменение и допълнение на Наказателния кодекс. От днес можете да извадите талона от портмонето си или от корицата с лични документи – никой няма да ви го потърси.

https://offnews.bg/obshtestvo/sbogom-na-sinia-talon-otpadaneto-mu-izleze-v-darzhaven-vestnik-v-806196.html?fbclid=IwAR2_Cmq1bOaLB3yreFCt4imK5s-mWe86L3VgbWteqmEH0DtvQCKE4_ZpHAw

Остава да се премахне стикера за застраховка ГО. Скоро ми писаха фиш за това, че не съм си сменил стикера. За по-голяма глупост (моя) не съм харчил 50 лв.

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...