Jump to content
Emicha

КАТ - и останалите безумни институции !?!

Recommended Posts

преди 17 минути, Krasi-mir написа:

рег.номера при смяна на собственик не се сменяват

 

Е, това вече май си го доживял. 😉

Редактирано от note
  • Харесвам 2
  • Нагоре 1
  • Благодаря 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе Краси, ти си напрао на друга планета, ама отцепиха се великите Британци!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Верно, извинявам се за грешката.

edit - относно смяната на номерата.

 

Ама я кАжи, като си изгубиш (откраднат, смачкаш) предния номер, къде отиваш за нов? В магазина, или "нА каналааа" в КАТ?

Аз отивам в най-близкия магазин за авточасти и за 10мин, и £7 съм готов.

Редактирано от Krasi-mir
  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мамата си трака "нашего брата" бюрократа!

Що гора е изсечена, за да има къде да си плюнчат пръстите.

И за кЪй чеп ни е тоа брЪз нет, като сите сме им "отпред"?

  • Хаха 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И у нас се виждат вече повсеместни опити за дигитализация и свързаност на информационните системи- къде по-бързи и успешни, къде не толкова. Например КАТ със Софийска община, местните данъци и такси с пунктовете за ТП, да не говорим за НАП, НОИ и т.н., където вече има доста електронни услуги. Вярно, че е най-вече където се събират пари!

Така че съм оптимист (е, не прекален).

Редактирано от note

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

България не е "полицейска" държава, а корумпирана бюрократщина.

Англия е полицейска държава. Като станеш на години сам да се осигуряваш ти издават национален осигурителен номер. Горе/долу по същото време изкарваш книжка и ти купуват кола. От там насетне си в "системата". Който трябва да знае вече знае на кое кюше си пикАл, и дали си пикал накриво.

  • Харесвам 3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Те и англичаните си имат "новия политик" 😉, ако се сеща някой за какво говоря...

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 20 часа, Emicha написа:

Седем дни без книжка, седем дни нарушител, но всичко свърши - вече съм редовен.

Днес ровейки си нещо в нета, попаднах на сайт за "проверка валидността на българските лични документи". Въведох ЕГН и фамилия и излезе информация, че имам издадена шофьорска книжка - каквото и да значи това ( написано е така, че да гадаеш какво искат да кажат ама ....)

Викам си на това хубаво снежно време, е престъпление да не разходя колата до КАТ и газ до там, да не ги изпусна . 

За 16:40 ч. пак си беше тарапана и мазало, но за получаване на готови документи, минах за 10 минути.

Тези от КАТ, са свършили работата 3 дни по-рано - просто да не повярваш. 

Та това е, ако на някой който му се наложи да сменява някакви документи, след подаването им за смяна, да проверява във въпросния сайт, защото може да са му готови по-рано, от обявения срок за който е платил.

 

п.п. Въпреки всичко, ще кажа пак : ОСТАВКА !!!:lol:

Може ли линк за сайта , че ми излизат само глупости

Off Topic

Почти написах милиционерщини. Ама несъм

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 9 часа, Mkilla написа:

@Emicha, според мен ако беше отишъл преди срока на изтичане на документите, нямаше да ти ги вземат и нямаше и да има такава тема най-вероятно. След като даден документ е с изтекъл срок, най-нормално е да се вземе обратно поради ред причини. Издава се бележка с която се придвижваш в периода на издаване на новите документи. Малко в страни но последните 6 месеца ми се наложи да мина 3 пъти КАТ с приятели, купили си нови коли ( на старо :D ). Цялата галимация за проверка и регистрация от - до беше и 3-те пъти около 45 минути с чакането за издаване на талоните което реално е най-много време заедно с това да чакаш пред каналите. Та доволни бяхме, няма защо да не сме. Все пак както може да се попадне на нервна продавачка в супермаркета така може да се попадне на същият такъв служител където и да е. За компетентността важи същото навсякаде без никакво значение институцията. Според мен има още много неща които могат да се направят по "европейски" но и в момента нещата не са чак толкова зле.

 

Ако, ако, е ако..... нямаше "пандемия" и не бяха удължили срока на валидност с 6 месеца, мислиш ли че нямаше да ги подам навреме? Няма смисъл да ми отговаряш де.

Айде отговори на това поне

След като валидността е удължена с 6 месеца и документите се признават за Редовни - защо ми прибират единия ( книжката ), а другия (личната карта) не ?  Защо примерно не беше обратното - нали и книжката се признава, като един вид документ за самоличност ?

А бележка дават само с някакъв номер, за да можеш с нея да си получиш новия документ - та тя е нищо и с нея нищо не можеш да удостовериш.

Иначе си късметлия, 45 минути в КАТ и то три пъти :), аз цял ден си отвисях последния път, когато сменявах талона, за Евро стандарта на колата и добре че беше "чистачката" да я питат дали СРВ -то е Евро-4, че те официалния документ от Бултрако не го признаваха:D.

Смешно и жалко е всичко, но за сметка на това бавно и мудно се променят нещата.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Emicha, ще почна от края, за кИсмета :D Те всъщност са 4 пъти. Последният ( или първият ) път за около година беше когато сменях категорията от Евро 0 на Евро 4 с документа от Бултрако. Всичко приключи в 1 ден като в КАТ минах отново "транзит" едва ли не ( жената ме чакаше следобяда да вършим нещо та ясно си го спомням деня и сега ). На каналите нямаше почти никакви коли а вътре в сградата където се плаща, имаше 1-2-ма души, навън никой да чака. Написах мейл на Бултрако за да не се разкарвам до там и за мое учудване го уважиха, извадиха ми свидетелството за категорията и само ми се обадиха, че е готово. Отидох преди обяд, платих го, взех го и от там директно в КАТ и ранният следобяд вече всичко беше свършено. Реално чаках само от Хонда документа около седмица. 
1601537197_.thumb.jpg.56c52863e49a7b2538acff8cff063d66.jpg
p.s часовникът не е верен, беше като символите на хищникът преди да метне някоя граната. Тогава още не го бях поправил :D 

Сега ме накара да се замисля, всъщност дори на Прелюда преди години като му променях от 1 на 2 цвята в талона, също минах много бързо ( преди 6-7 години ). Единственият път през живота си когато съм чакал в КАТ за регистрация на МПС дълго ама дълго време, може би 1 ден, беше в един период когато опашката беше ако помниш до под моста на царигарско шосе ;) Нямам никаква идея защо тогава беше така, бях с роднина та се сменяхме да местим автомобила, да ядем, тоалетни и тн.. та да, не е като да не съм виждал опашка там. 

Защо са ти прибрали книжката а личната карта не са, това знае само човека зад гишето...За себе си нямам отговор, принципно първо въведоха само удължаване на личната карта и паспортите, след това въведоха и книжките за 7 месеца от датата на изтичане. При преиздаване обаче може да имат условие да ги задържат, знам ли? Може и да е от чисто незнание но каквото и да е, това според мен няма никакво значение за теб, защото ти получаваш хвърчащо листче с име/номер/буква или нещо от сорта което както са ти казали, само по себе си е документ. Виж ако стане ПТП и се наложи да пишеш данни докато новата книжка се прави а нямаш стара, вече не знам какво се случва :D 

Далеч съм от мисълта, че са перфектни нещата. Има много по какво да се работи но не са и трагедия в никакъв случай. 









 

Редактирано от Mkilla

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
преди 23 минути, Mkilla написа:

...защото ти получаваш хвърчащо листче с име/номер/буква или нещо от сорта което както са ти казали, само по себе си е документ.

Не,не е документ според тях-бях свидетел на разговор между мой познат с началника им.Като изтече книжката проблема си е твой-да си гледал(това беше преди 5 години).2019 сменях ЛК и СУМПС едновременно,но първо минах през гишето за книжката(не ме снимаха),а после и за картата(тука ме заснеха) и сега съм с различни снимки на двата документа.При получаването на ЛК разбрах,че там можело с едно заявление да подадеш за двата документа,та чаках две гишета за подаване и две за получаване.Общо взето имал си време-чакал си.

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
преди 24 минути, Mkilla написа:

..... защото ти получаваш хвърчащо листче с име/номер/буква или нещо от сорта което както са ти казали, само по себе си НЕ е документ.....

 

Вярно си късметлия :), дано и в бъдеще да остане така.

Иначе, както ти казах за моя късмет, след влизане вътре на един от каналите - 270 минути и 54 секунди за сверка/проверка /консултации с разни монтьори, шофьори, малък шеф, среден шеф, най-голям шеф, е и чистачката накрая :), плюс 60 минути за готовия талон :D. Миналата година само за смяна на талон на друга кола, само около 150 минути - направо бяха ракети. 

А това отгоре, съм ти го поправил/добавил с червено, да не объркваме другите.

 

  • Харесвам 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не, не, това исках да кажа което си подчертал а именно, че Е като документ. Издават ти нещо ( лист хартия, изрезка или друго ) с номер на него и с него шофираш в заварено положение. Поне така разбрах, че е било при теб или нещо бъркам? Взели са ти книжката и са ти дали номер с който реално караш докато стане новата?
Да, може и късмет да е при мен като чета какво е при теб и други ;) Иначе имам повече критики към транспорта и паркирането но за това трябва съвсем отделна тема да се направи. Защото при доказано редовен и удобен транспорт, заедно с буферни паркинги не бих влязъл в центъра на града с колата като предполагам и бая народ е на това мнение.

Редактирано от Mkilla

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди години (поне 10) ме спряха за превишена скорост на околовръстното над Плевен. Взеха синио талон, писаха фиш и - "карай с него". Питам ги кога ще стигне тоя документ до Русе (тамошна регистрация съм) - "Оо, ние сме бавни, ама с тва мое да караш 1 месец".

Намирам аз тел. КАТ - Русе на 28-мия ден, мислейки си че е време да са го получили, звъня - "Чакайте да проверим". Казвам - Добре - "Аа, затворете, няма да стане сега. Звъннете след час". Звъня - "Нямаме нищо още". Аз обяснявам че месеца изтича - "Аа, идете в местния КАТ и началника ще удължи срока".

Отивам, - Тъй и тъй, а пък те така, аз - такова, иии...  - "Добре бе, дай", щрак и карай. Така мина месец, после нов и т. н. Всеки месец го навестявам, нали нямам път към Русе, а било "лично получаване". За половин година шефКАТаджията ме запомни вече и на поредното ходене вика - "Ей, чекай да ги спеша, ще го изискам служебно". След седмица талончето е тук, явявам се чинни иии - 10 ЛЕВА. Викам му - Абе, що за организация бумащина, куриери и сичко това само за 10 лева, "а в ответ - тишина". :)

Сега са напреднали - пари сбират секак и спешно. От към даването на компетентни съвети и бързи услуги още са далеко.

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
преди 55 минути, Mkilla написа:

.....Поне така разбрах, че е било при теб или нещо бъркам? Взели са ти книжката и са ти дали номер с който реално караш докато стане новата?.....

Бъркаш, никакъв документ не е това, а просто една хартийка, даже по-малка от билетче за ГТ с някакво номерче, за насочване кой документ трябва да търсят после, при получаването на новото свидетелство за управление на МПС.

Едно време издаваха служебни бележки, с които можеше да караш докато ти станеше новото свидетелство , но сега не дават.

Истината е , че просто ме наказват и лишават да управлявам колата за известно време, защото просто така са решили, а не че имат основание. Абе КАТ си е държава в държавата и надали това ще се промени в близките години.

  • Харесвам 1
  • Хаха 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 20 часа, kalintry написа:

Може ли линк за сайта , че ми излизат само глупости

  Скрий съдържанието

Почти написах милиционерщини. Ама несъм

 

Абе тука е по важно,че в годината два пъти, ме отбелязват😁🚔🛑!

И кога ще ги боядисат камуфлажно,че храстите са кът 😁:

FB_IMG_1611842360548.thumb.jpg.669c2bdebc02475832ad3f0aec12c36d.jpg

Смешна картина,то мерак...,то мерак..за нови технологии,hd фотоси и всичко "Мара втасала"...!

Редактирано от JHM

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сегашната кола я регистрирах за точно 75 минути от заставането на бариерата до поставянето на номерата, но преди това имах за кратко един Сивик........

Колата си беше със софийски номера и само смених талоните. След няколко дни отивам да си направя добавък към ГО, за да е на мое име. Обаче в системата на застрахователите не излизам като собственик. Жената, която ми прави застраховките от години, звъня дори в централата на Б**инс, но и там греда. Казаха да ходя до КАТ, защото явно там са оплескали нещо. Отивам на гише "Регистрация", от там ме препращат към деловодството, а от там към началник-смяната. Човекът не беше виждал такъв случай. Талонът съществуваше, в системата го имаше като издаден, но не беше валиден. Звъня на някаква поддръжка, но и те не помогнаха. Единственото, което предложи беше нов талон. Съгласих се, но се оказа, че ще е за моя сметка (все едно аз съм виновен за нещо), а освен това трябваше да изчакам и 120 човека на опашката пред мен. Такъв бил редът, нямало какво да се направи..............Айде 12лв (май беше) ги прежалих, но си отвисях над 3 часа непредвидено, а както знаете в софийския КАТ няма помещение, в което клиентите да задоволят физиологичните си нужди. Преживях и това, дойде ми реда и лелята ми казва, че няма как да ми бракува стария талон, защото нищо му нямало и си бил валиден според нея. Не бях в настроение за спор и я помолих да извика някой висшестоящ, който може да ми обяви талона за невалиден и да ми издадат нов. Обади се на "началника" и се появи същата фуражка, при която бях 3 часа по-рано. Жената тръгна да му обяснява ситуацията, но на него явно му стана неудобно вече, прекъсна я, каза да ми пуска нов талон и отнесе стария нанякъде. След още 30 минути имах готов талон, обадих се на застрахователката и докато стигна до офиса и вече имах добавък към ГО.

Споделям я тази история, защото когато очевидно са объркали нещо и дори го признават последствията остават за редовия гражданин. И после се чудят защо хората им нямат доверие.............

Редактирано от xatamoto
  • Хаха 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А това е, една друга институция, която се "грижи за нас"... 

Коментара е излишен! 

IMG_20210129_205439.thumb.jpg.2c9e26eaad849bb27dd87bbf41c432be.jpg

  • Хаха 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поредна сага, с нашите мили институции!

Месец по-късно, се наложи баща ми да си сменява книжката, защото когато аз си я подновявах, на него не му признаха медицинското, бил е с инвалидност 1-ва група и трябваше да представи документ, от комисия пред ТОЛЕК, в което няма нищо лошо.

Казаха да се върне, след като вземе съответния документ. Както и да е, отиде на комисия в Транспортна болница и му издадоха заветното медицинско. Преди три дни, отидохме пак в районното управление, че е по-близко и след 1.30ч. висене влезнахме и оп изненада. Не искаха да приемат документите и ни изпратиха в КАТ, защото бил с инвалидно, въпреки че дори и на сайта им пише че в съответното РУ може да се подават заявления от инвалиди , а и са изброени какви точно документи трябват. Поскарахме се малко, показах им какво пише, ама нали са тъпи и нагли, не пожелаха да си свършат работата. Пращаха ни при шефа на районното да говорим и да се разбираме, ама от какъв зор и те не знаеха. Пълни идиоти, които не знаеха за какво са там .

Днес отидохме в КАТ и след прилично висене от 2.30ч. подадохме документите. Всичко точно но, последва нещо което не мога да си обясня : Не прибраха книжката и талона на баща ми, които бяха изтекли още през ноември 2020г., даже му казаха че са му валидни 6 месеца след изтичането им и, че може да си кара колата !

А сега де - какво правим в тая държава с тези смотани институции и администрация!?!

Ще се оправим - ама друг път!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С все още актуалната да си кара делнично, а новата да я ползва по празниците и да е жив и здрав, па да си свирка.

Той поне я знае тАа дрЪжава и му е ясно, че не винаги всичко е ясно, особено що се отнася до законодателство, което е паривземателство.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 4 часа, Emicha написа:

........   изтекли още през ноември 2020г., даже му казаха че са му валидни 6 месеца след изтичането им и, че може да си кара колата !

А сега де - какво правим в тая държава с тези смотани институции и администрация!?!

Какво не е ясно? Нали се удължи срока с още 6 месеца. Тоест ако един документ изтича на 1 Януари то той автоматично остава валиден до 1Юли.

 

Преди 4 часа, ceco_accord написа:

С все още актуалната да си кара делнично, а новата да я ползва по празниците...

Това няма как да стане. В момента в който на Емо баща му отиде да си вземе новата, ще трябва да остави старата без значение, че не е изтекла още по новата наредба.

  • Хаха 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Митко Йотов - абе Мите, чети отначало, пък може и да ти се изясни - че на мен ми е много ясно....:)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Емо аз напълно те разбирам,(за първите девет реда) и на мен ми кипва както на теб и то доста често. но аз съм го приел за даденост и когато тръгна към тях предварително съм се настроил да си пазя нервите защото здравето ми е по важно. Още ме е яд, че вписаха Акорда с евро-4, но какво да не спя ли.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравето ни е важно, а част от психическото е изпускането на парата в социалните мрежи или кръчмата.

На тоя предпазен клапан разчитат и управниците. Ако го нема, до сега да сме ги оплискали и попарили.

Не е нормално, нещо ненормално да се приема за норма на поведение, но всеки си има инстинкт за самосъхранение и за съжаление, тава е нащо положение.

  • Харесвам 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми при мен беше много бързо всичко. Смяна на адресна регистрация, паспорт и лична карта за 2 часа всичко. 
Когато си сменях книжката беше буквално за 30 мин, ако не бях забравил да си взема печат от регистратура за медицинското :D :D

И ми взеха книжката, чак като ми дадоха новата. Тия от Кат София за идиоти :) 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам какво и как се удължава,но на колега вчера са му прибрали старата(изтекла преди 2 седмици)книжка.За какво се прави това,след като не можеш да си караш колата.Подаваш си документи за нова и ти прибират изтеклата.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моята книжка беше валидна до 09.09.2020. С шестте месеца с които удължиха срока, валидността и изтича на 09.03.2021. На 12.02.2021 подадох заявление в районното управление за издаване на нова книжка, обикновена услуга (до 30 дни). Току що проверих и новият документ все още не е издаден, но старата книжка си е в мен. Така, че най-вероятно всеки служител зад гишето сам решава дали да прибере "изтеклата" книжка или не.

  • Харесвам 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги имам спешно питане ..Закупих си мотор от частно лице ,Регистриран е с плевенски номер ,в града където живея, минали сме нотариус гражданска вс платено ..Мисълта ми е като отида в КАТ тези дни да сменя талоните има ли вероятност да ми кажат че трябва да си платя глобите понеже имам или няма да ме ровят за това и мина безпроблемно...

 

Благодаря!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Задължително ще искат да си платиш глобите!

Плати ги преди да отидеш в КАТ, сканирай си платежното нареждане и им дай копието! А оригинала го пази, че имат навик да губят такава информация. В КАТ-Враца са така... ;)

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моля!

И стига с тия нарушения. Трябва да се цивилизоваме най-накрая! Иначе все ще се оплакваме, че ние живеем еди как си..., а пък на запад е по-добре...

  • Харесвам 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наскоро се сдобихме с още един автомобил в семейството, та след попълване формулярите в КАТ и плащане на таксите, на канала разбрах, че след смяна на регистрационния номер, трябвало да мина ГТП, въпреки че автомобила има валидно такова. Е, понеже ми писна от формалности, прекъснах процедурата и пуснах ново заявление, този път без смяна на номер. Когато пусках 1-вото заявление ме питаха "ще сменяш ли рег.номер?", което също ме изненада (търсих информация за реда в КАТ и ми излизаше само задължително), но не ми казаха, че следва ГТП.

Да живее бюрокрацията!

Редактирано от Drun

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тези камери се поставят в WAZE или Facebook от самите потребители, така че те винаги могат да бъдат добавени.

 

А относно това нямам думи: "...От КАТ са наясно, че почти всички техни камери за скорост биват отбелязвани в приложения като Waze или в групи във Фейсбук. По този начин се възпрепятства установяването на системни нарушители, получаващи информация къде има патрули на полицията в цялата страна. ..."

Логиката на поставяне на такива камери в западните страни е преди всичко да се контролира скоростта в потенциално опасни участъци, а не ловенето на нарушители. Затова и по радиостанциите си имат бюлетини с информация за местоположението на такива камери. Целта все пак да се спаси човешки живот, а не да се напълни касичката на държавата.

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, но у нас, "загрижените за живота ни" преразпределят - да има и за техния висок стандарт. :(

Да сложат по 1 камера до всяка дупка на пътя, па да засичат там с колко се кара и как се преодолява.

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това с камерите е някакъв вид мазохизъм:no:.

Че те (полицаите) които снимат,да имат едно на ум,че и те попадат в графа та на неуведомените длъжници.И те най вероятно,са се самозаснели някъде,от някой храст:tooth: и дължат.

 

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...