Jump to content
aleksandaram

Двоен дин панел и мултимедия на Сивик 6-та ген.

Recommended Posts

Здравейте,

Наскоро взех Сивик 6-та ген. хечбек 1.4iS D14A4. Пооправих разни неща по него и опрях вече до интериора. Прочетох темите как да си оправя коланите и централното заключване, но не намерих тема за въпросният панел.

 

Искам да си сложа някаква мултимедия с навигация и камера за задно(не държа парктроник с датчици за пищене, дори предпочитам да няма) и понеже панела на който се намират касетофона и копчетата за парното е счупен по някаква причина се зачудих дали не мога да го сменя с двоен дин панел от по- новите модели след 99-та година. Вече за въпросният панел да търся варианти за мултимедия. 

Мислих вариант за еднодинова мултимедия, но понеже заради часовника, гнездото за касетофона е изместено вляво, евентуално мултимедията ще ми крие копчето за аварийните светлини.

 

Та въпросите са ми. Възможно ли е въобще такава интервенция? Сегашното командване на парното и климатика е с плъзгачи с жило разположени хоризонтално под касетофона, а от 99+гледам, че са с врътки разположени отляво или отдясно, вероятно в зависимост с какъв волан е колата. Кое евентуално би било по- удобно? Може ли да се свърже управлението на парното и климатика?  Какво точно ми трябва като части да търся(кабели, букси, копчета) и каква би била цената за панела? Относно мултимедията. Каква горе долу да гледам? Навигацията на китайските мултимедии читава ли е? Отворен съм и към други предложения. Благодаря.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, това което искаш не е невъзможно, но е много трудно и скъпо. Нашите конзоли са с хоризонталните плъзгачи и 1 дин слот за медия. Много рядко, но някои модели основно в япония и америка излизат с конзола, където е с врътки за парното и място за 2 дин. Ето тази от снимката. Ако искаш да правиш тази конверсия, не е достатъчно само това, което виждаш - пластмасата, сменят се и пътищата за въздуха, мисля че част от инсталацията, кабели, букси и като цяло да си намериш целият комплект неща, за да си го направиш е доста трудно, да не кажа невъзможно. Мисля, че имаше едно момче преди време продаваше уж всичко необходимо и цената беше 600-700лв. За мен е неоправдано скъпо. 

Виждал съм къстъм проекти, където на 3д принер се правят адаптери за 7 инчов таблет или 2 дин и се слагат под запалката, където е барчето. 
 

Лично мнение: Колата е с доста лоша акустика, ако гониш звук - забрави, трябва да изсипеш 1 торба пари за вибро и звукоизолация, да си пуснеш нови по-дебели кабели за всичко, да си правиш някакви адаптери и за елипси/говорители отзад и т.н. Минал съм през тоя път, постигнах някакво средно ниво, но като се качиш в която и да е 5-6г по-нова кола, дори фабричните медии се чуват по-добре от музиката ми в Сивика. 

Ако гониш навигация, БТ, клипчета, камери и тн - вземи си една читава поставка за таблет/телефон, едно таблетче или някой смартфон 2ра ръка, пусни му 1 захранване и си го дръж винаги в колата. 

Във всеки останал случай си вземи едно плеърче за 100-150лв с флашка, бт, аукс и си слушай музика.

 

 

99HCR1.jpg

  • Харесвам 1
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за съветите, колега. Явно наистина, това което съм замислил е  постижимо, но също така цифра пара и време и общо взето не си заслужава инвестицията за тази кола. Дори сматам да не сменям счупения панел. Така ще го пее попа, щом трябва се бръкна 200лв за нов. За барчето под запалкана наистина има място, но ми е прекалено ниско и няма да е особено практично. Стойка с таблет и ново аудио плеър би бил удачен вариант, но вероятно ще стъпи на цената на относително читава китайкса мултимедия(предполагам).  Компромиса с еднодинова мултимедия ми изглежда доста добър според как изглежда на качената сминка и видеото от линка. Не е чак такава драма, че ми се крие копчето за аварийките. Има си достъп до него.

 

Някой би ли дал насоки при избора на мултимедия? Какво да гледам? Каква камера да избера и как да я монтирам, без да дупча нищо? Мултимедията андроид ли да е? Какъв процесор, колко рам? Навигацията каква трябва да е, за да работи прилично, как и се слагат карти и т.н.? 

Пак да кажа, не ми трябват парктроници, сензори, CD, DVD плейъри и т.н. Просто мултимедията със стандартните там gps, bluetooth, радио и възможност за включване на камера при задна.

 

https://www.youtube.com/watch?v=yPGrtc2Yc6I&ab_channel=BrainEatingZombie

unnamed.jpg

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това от линка ти е възможно най-ниския клас китайска система, не че е лошо просто не знам какво качество и надежджност можеш да очакваш. Приблизителната му цена е 140-150лв. Ако избираш гледай задължително андроид, за да може да съпортва всички приложения, които си свикнал да използваш на телефона, 2ГБ рам за мен е малко, гледай поне 4 ядра и 3 или 4ГБ РАМ, защото всичко под това има шанс да ти забива, лагва и тн. Като цяло риска за мен си е голям с тези безименни марки от китай, затова влизай в алиекспрес и търси според продадени бройки от даден модел и мнение от потребителите. Навигациите за андроид според мен са гугъл мапс ако ти е окей и вече ако искаш повече къстъм неща, като камери, радари и тн - iGO. 

За камера без да дупчиш някъде, честно казано не се сещам за вариант, все отнякъде трябва да прокараш кабелите.

Навито за гъзария ли го търсиш или просто ти се налага да ползваш често картите? Ако е за гъзария не си струва и пак ти казвам, сложи си един плеър нормален 1-дин поне да имаш що годе музика и останалите екстри си ползвай на телефона. Виж това например, ако толкова искаш някакъв екран там - https://pioneer.bg/usb-player-pioneer-sph-10bt

Вече се намират из олх за 150-160лв с гаранция.

Редактирано от PetioHonda

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най- вече ми е гъдел за камера, която ми се включва автоматично при вкарване на задна, освен нали да имам някаква си музика, че сега нямам никаква. С телефон/таблет не виждам как бих го направил това. Ще търся отзиви за въпросните бюджетни китайски мултимедий и ще го решавам. Имам време просто събирам мнения и ако има някой от лични наблюдения да каже какво е що е. Това категорично НЕ, това МОЖЕ и т.н.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вече година карам с китайче 1 дин,2 гб рам, единствено го мъчи гугълската навигация.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на братми Сивика 6 седан е повече от година с дин1 2гб рам камера за задно виждане вграден GPS и доста други глезотийки до сега не е имал проблеми с навигации,блутути или камера .Дина е с андроид и панела му се отваря автоматочно и струваше около 400лв от Алито но от Полша .Камерата я монтира в местото на средното копче над номера пасва идеално.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...