Jump to content
Sign in to follow this  
g0nelama

Свързване на чейнджър с USB port към оригиналното радио

Recommended Posts

Здравейте! Някой, който е свързвал такава джаджа, ако може да сподели мнения.

Здравей, колега! Работи перфектно.

Има едно условие: на флашка могат да се качат до 99 папки с по 99 песни на всяка папка. Папките трябва да са със заглавия disc 1, disc 2 ....

Аз имам от китайските, най-евтините и може да си слагаш по 300 песни, ако искаш в една папка.

Аз си сложих "WEFA" с блутут. Хондата е Акорд 7(комбито) с Премиум Аудио без навигация.

Звук - отличен. Управлението си работи и от волана, няма грижи там. Монтажа е лесен. Мисля, че имаше клип някъде тук, но и в Youtube лесно се намира. Проблема е, че не се изписват песните със заглавия, а само с цифри. За това си купих с блутут, не само заради разговори по телефона, но и музика от Spotify, Youtube и т.н. За платените 100-на лева, съм много щастлив.

Колега, би ли дал някакъв линк към  устройството за което говориш? и един въпрос: работят ли оригиналните бутони на волана за приемане на разговори и заглушава ли се музиката автоматично при входящ разговор?  Вторачил съм се от няколко месеца към >Yatour< но не го намирам на цена по-ниска от 160 лв, пък и нямам отговор на същите горни въпроси

Edited by CCord

088 333 4622

Това е телефона на човека. От Русе е и го намерих в OLX. Аз нямам бутони за тел. на волана. Блутута работи само когато съм в режим "CDC" т.е. чейнджъра, но звука от плеъра автоматично намалява при позвъняване. Дори инструкциите от GPS-а са с приоритет над музиката. Самата кутия може да се сложи на много места, но мен ме домързя и сега стои на мястото на пепелника, под капака.

@CCord

За да ползваш телефона през устройството трябва да слушаш през него. При позвъняване без значение имаш ли бутони за тел или не на волана вдигаш и затваряш с + и - за увеличаване и намаляне силата на звука. При позвъняване музиката се паузира. При затваряне продуъжава от където е прекъснала Слагах на мой познат такова и е доволен с едно изключение. Имаше модул дневни дългите на процент и имаше фонов шум от устройството. Когато е на фарове всичко беше ОК. Не е ясно модула в ли беше проблема. Пращам ти линк на лично да не рекламирам.

• Thanks 1

На 30.10.2020 г. at 20:49, Ivan_Ch написа:

@CCord

За да ползваш телефона през устройството трябва да слушаш през него. При позвъняване без значение имаш ли бутони за тел или не на волана вдигаш и затваряш с + и - за увеличаване и намаляне силата на звука. При позвъняване музиката се паузира. При затваряне продуъжава от където е прекъснала Слагах на мой познат такова и е доволен с едно изключение. Имаше модул дневни дългите на процент и имаше фонов шум от устройството. Когато е на фарове всичко беше ОК. Не е ясно модула в ли беше проблема. Пращам ти линк на лично да не рекламирам.

Може ли да ми пратиш и на мен линк към устройството? Благодаря. 

• Like 1

Да възродя и тая тема, че вече не знам къде да питам - как стои въпросът с навигацията? Става въпрос за Grom USB 3.0. Имам го в момента, на Акорд 7 фейс със стандартното радио, но ми предстои конверсия към нави (за ползване на задна камера). 

Има ли реален вход, където може да се добави GROM-a, или ми трябва Y-cable? Питам, понеже не мога да се ориентирам как стои въпроса със 6 CD-changer-a? Той отделен ли е (понеже навигацията, която ще вземам, е със 6 CD changer и човекът ме увери, че без него няма да имам и радио сигнал). Става въпрос за един бял куплунг отзад на хед юнита, и това, което не мога да схвана, е (ако може колеги, които са добавяли Yatour или Xcarlink или дори GROM, aко има, да кажат) - този бял куплунг за допълнителен чейнджър ли е(такъв, който седи в жабката примерно) или чейнджъра е вграден в нави панела - тоест да ми остава свободен вход за GROM-a. 

Благодаря ви много :)

Поздрави, 

Миро

Здравей. Това е задната страна на фейсова навигация. Белия куплонг за външен СD changer (Yatour, Grom, Xcarlink) е еднакъв за обикновеното аудио и навито. Лично съм ползвал Yatour на моята и си работи без проблем с Premium sauns system навигация.

IMG_20201122_121020.jpg

Edited by Ivan_Ch
  • Like 1
  • Thanks 1

Много ти благодаря за снимката, човек :)  Да, аз намерих после и в нета такива, чудех се просто дали е възможно въобще изключване на чейнджъра (реално няма да го ползвам) и на негово място GROM-a. Явно става (също се чудех дали на чейнджъра въобще има нещо важно за цялостната работа на системата). Щом е така, слагам смело. Мерси отново и приятна вечер. 

Този вход по принцип е празен. Нищо не е включено там от навигационния сет. Просто е добавен като опция, така че ако в колата си нямаш добавен с СД чейнджър е празен.

Edited by Ivan_Ch

Този вход е за баш външен чейнджър - такъв, който стои в багажника.

Чейнджърът, който е в централната конзола е интегриран в нея и си остава работещ на режим "CD". Външният чейнджър (в случая емулатор) ще се появи като "CDC".

Аз пак да препоръчам XCarLink. Ползвал съм го с допълнителен модул за Bluetooth Handsfree и работеше прекрасно 10-ина години, докато не продадох колата с него.

• Like 1