Jump to content
GaiJin

Смяна на задно стъкло

Recommended Posts

Здравейте, колеги. Вчера стана белята - от едно дърво падна дебел сух клон и право върху задното стъкло... добре, че не успя да огъне ламарините.

В понеделник ще ходя да поръчвам стъкло, само единственото, което ме притеснява е, че доколкото знам в задното стъкло е вградена и антената за радиото.

Мисля да си поръчам оригинално стъкло на Pilkington, но все пак според Вас дали след като го поставят всичко с антената и радиото ще е наред ?

Ще съм много благодарен ако някой по-компетентен от мен изкаже мнение по въпроса :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре де, при положение, че пазарът е заринат с части втора употреба, които също са оригинални, защо не вземеш такова?

 

Да не говорим, че сигурно цялата пета врата със стъклата ще струва колкото стъклото ново. Предполагам.

 

Проверявал ли си?

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Все още се чудя какво решение да взема. И аз си помислих за цяла пета врата, но едва ли ще намеря същия цвят пък и дори да е така най-вероятно ще има разлики (може да е по-изпечена от слънцето и т.н. ) и ще си личи, че е сменяна и ще ме дразни.

Миналата година сменях предно обзорно стъкло и пак сложих на Pilkington, като сензора за дъжд си вървеше с него и всичко си е както трябва.

Ще отида в понеделник да питам на същото място и за задно пък ще видим

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До известна степен си извадил късмет. Ако се беше счупил плексигласът, тогава е филм. Имаш варианти каквито прецениш и без да се притесняваш за радиото. Принципно мен повече би ме притеснявало как ще го поставят и да не почне да се поти зимата или пък да тече при първият дъжд. Pilkington както и Saint Goben са ОЕМ производители на стъклата на 8-мата в зависимост от пазара. Което и да избереш няма да сгрешиш. Антена, реотани, те затова задните стъкла са по-скъпи от предните принципно :D Тук плюсът е, че няма да се занимаваш със смяна на капаци, мъкнене от куриери, тоя или оня приятел да ти помогне за монтажа.
Колегата @Zlatozator е дал също добро решение. Капакът така както го виждаш, външната част е на щипки и е от пластмаса. Може да си я преместиш ако толкова си я харесваш ако  избереш варианта да смениш задната врата. Хамалогията съм я описал по-горе :D 
Ново стъкло най-вероятно ще струва колкото 2 задни капака на старо а може и повече. Колко струва ново задно стъкло Pilkington, че ми стана интересно, попита ли ги колега? 

Редактирано от Mkilla
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за коментара, колега. Наистина мисля, че извадих късмет, че не удари някоя ламарина или плексигласа, защото тогава просто не искам да мисля...

Утре първо отивам да подам жалба до общината да дойдат да отрежат дървото и след това ще отида да питам за стъклото, но мисля да питам и в една морга за цяла врата колко ще ми кажат.

Иначе миналото лято като сменях предното стъкло, ОЕМ на Pilkington струваше 350 лв с монтажа и с 2 години гаранция (която покрива точно отлепяне, влизане на влага и т.н.)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@GaiJin, предното ясно. За задното пиши после какво са ти искали. ОЕМ не струва 350лв а над 600лв, алтернативата е 350лв :) Просто взимаш същият производител на ОЕМ стъклото което е абсолютно резонно и за мен.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така, инфо относно задното стъкло: ново се предлага само ОЕМ на Pilkington - цената е 1200 лв 🤑

От моргата цяла пета врата (само без стоповете) + английски номер бонус 🤪 - 150 лв

Монтаж на място - 60 лв, сваляне на стъклото от другата врата - 10 лв и 10 лв почерпка за момчетата

Стъклото вече е монтирано на колата, надявам се всичко да е наред. Остава само да се реши въпроса с Общината относно дървото, което ми причини тези главоболия ...

  • Нагоре 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както ти казах преди няколко дни, задните стъкла на колите обикновенно са по-скъпи от предните. На най-новите премиум модели вече нямам идея как стоят нещата, че там предните са с проекции, подгреви и тн..Важното е, че си свършил работа и дано да са ти го залепили като хората но това ще го усетиш след няколко месеца като стане студено. Пази им телефоните за всеки случай на тия които са ти го монтирали :D 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...