Jump to content
D. Antonov

LED светлини

Recommended Posts

Казуса е следния:
модел 2003 1.2
Вчера смених габарити, стопове и мигачи на Jazz-чето с диодни такива. Габаритите са с вграден CANBUS, на останалите съм сложил следното съпротивление 
1643319518_LEDCBCTRL10221W-600x600.thumb.jpg.6e87e0132443fa60cbc1876a14d7defd.jpg(понеже не намерих от съответните крушки с вграден CANBUS)
Ta... след като се изръсих цифра пари, пак мигачите премигват бързо (индикацията за изгоряла крушка). Ако някой може да даде съвет или контакт на свестен електричар в тази сфера ще съм много благодарен!
 

Редактирано от D. Antonov

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оправих проблема. Добре че е интернет, иначе аман от жичкаджии 'разбирачи'. Ако някой от четящите е авто електричар и се обижда, значи и той попада в тази категория 😀
Разяснявам за помощ на колеги които в бъдеще биха искали да си сменят обикновените крушки с LED такива. Значи, ако LED крушките които поставяте НЕ са с вграден CANbus модул, не е нужно да се слагат съпротивления (подбни на това в предния пост) на всяка една крушка по отделно и да става коледна елха. Чисто и просто купувате и сменяте следното реленце:
relay.thumb.jpg.601acd2a7f0a3cbc92f1b87def0d7b47.jpg
и главоболията са решени за около 15-ина лева. За да не пускам линкове и да става реклама просто напишете в Google "ЕЛЕКТРОННИ РЕЛЕТА ЗА МИГАЧИ ПРИ ПОДМЯНА С LED КРУШКИ" и сте готови.
Пояснявам, ако автомобилът ви е по-новичък в който ECU-то играе ролята на това реленце, стават още по-лесно нещата със софтуерна настройчица. Искаше ми се да бях намерил тази информация преди да се бях изръсил 120 лв за съпротивления, но живота е низ от проби и грешки. Дано поне поста помогне на някой в бъдеще.

  • Харесвам 2
  • Благодаря 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...