Jump to content
floozy23

Нужна ми е малко помощ с поведението на колата

Recommended Posts

От два месеца съм собственик на сивик ек3 1.5 втек-е и почна много да ме дразни поведението й в завои (прекалено много се накланя) . Във форума намерих само една тема за задна стабилизираща щанга, която ме светна за някои неща но още имам много неизвестни. Тепърва ще сменям всички тампони и биалетки и след това мисля да сложа стаб щанга. Та имам няколко въпроса:

 

Колко мм трябва да е щангата (четох че някои са доволни от 15 мм други от 22 мм които са ги взели от интегра) и откъде мога да намеря такава? Нямам условията да преправям щанга от 147.

 

Трябва ли да слагам aftermarket "control arms"

и "subframe" (не знам как са на български) и каква е разликата от стоковите?

 

Откъде мога да ги намеря?

 

Напълно начинаещ съм в тази сфера и го правя единствено за да се науча. Ако темата не е за тук моля да я преместите! Мерси!

 

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

 

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Докато сменяш всички тампони и биалетки вземи си прегледай амортисьорите,че и пружините.А ако искаш да взимаш завоите с 200 като ''баш рейсър" вече отиваш в друга посока.

  • Харесвам 2
  • Нагоре 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам ек3, по добро представяща се кола в завои не съм карал! Има предна дебела щаб щанга, като на VTI EK4 но не съм сигурен дали модела идва с нея или е слагана допълнително от предишния собственик, колата я имам от 10 години и така съм я взел, амортисьорите са заводските. Добавил съм разпънка от интегра DC2 Type R, a отзад са сложени долна разпънка на beaks и алуминиеви долни носачи реплика на skunk 2. Не препоръчвам слагането на задна щаб щанга понеже съм чувал, че ограничава ротацията на колата в завой, тоест добавя недозавиване. Колата се представяше уникално без допълненията само с наличието на предната щанга , другите добавки само подобриха поведението. Скоро ще кача допълнителни снимки на предната щанга и задните носачи с разпънката.

IMG_20200607_205053.jpg

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
На 6.02.2021 г. at 17:07, neon309 написа:

2. Не препоръчвам слагането на задна щаб щанга понеже съм чувал, че ограничава ротацията на колата в завой, тоест добавя недозавиване.

 

Ей такива "квартални капацитети" от рода "само съм чувал" ви обожавам. Хем не си карал, хем не знаеш ама раздаваме мнения като "баш" специалист.

Първо вземи прочети малко за функцията на въпросната щанга, второ задай си въпроса защо толкова много колеги искаме да си я добавим в колите(даже и теми има по въпроса) и трето какво означава "ограничава ротацията в завой"!? 

Да не караме Е-30 ки със заварен диференциал? 😁 

  • Хаха 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... и накрая дойде горския и ни изпъди всичките.

 

Скрил съм последните две мнения на @neon309 и @zlobar4e, където нападките съвсем нямат връзка с темата и съм редактирал едното на @zlobar4e , което започва кавгата. Моля, имайте си уважението!

  • Благодаря 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...