Jump to content
Nedial

Луфт в предни седалки

Recommended Posts

Колата е CRV-2, дизел, 2006. Имам дразнеща дреболия с предните седалки. Има малък луфт между облегалките и хоризонталната част на седалката. Като сядам лекичко потропва или припуква облегалката към хоризонталния панел върху който се седи. Сякаш има луфт 3-5 мм между двата компонента на седалката. Явно с годините се е разбило и разхлабило нещо, което ги свързва един към друг. Седалките визуално са перфектни и не ми се заменят. Предполагам че ако някъде в механизмите се подложи някаква втулка или шайба, ще спре пукането. Дайте съвет какъв майстор може да го оправи, може би тапицер? Или да не обръщам внимание? Предполагам че с много коли над 10 г е така.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На моето CR-V седалката беше като карбалка, моя майстор успя с някакви планки да я постегне и вече две години карам така. В началото не мърдаше, сега пак имам някакъв малък луфт, ще го карам пак да разглабя по някое време. Според мен без да я разглобиш няма как да знаеш какво точно трябва да се направи, но мога да потвърдя, че подлежат на ремонт. Другото което може да направиш е, да вдигнеш нивото на седлаката с врътката отстрани, така при мен ефекта на разхлабване намаляваше малко.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моята засега няма луфт, ама по дупките скърца като на Икарус... Предполагам, следващия етап е да спре скърцането и да се разклати.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...