Jump to content
darius

Коронавирусът в България и по Света

Recommended Posts

Цитат

О, Кауфланд!

 

Три деня младите служители как щандовете бранят.

Пристъпи ужасни! Дванайсетий път гъсти орди лазят с колички пълни и тела се мешат, и корона ги залива...

Слюнки подир слюнки! Рояк след рояк!

Ганю безумний сочи щанда пак и вика: "Търчете! Тамо са ролата!"
"Грабайте рулата!" - някой си изкряска
и рула хартия фръкнаха завчаска
кат демони бели над овчия рояк,
катурят, струпалят като здрави пак!
И служителите тръпнат, друг път не видели
ведно да се бият здрави и заразени.

Вие сами ще се изтрепете.. без властта.

  • Нагоре 1
  • Хаха 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)
16 hours ago, dandilov said:

@Митко Йотов

Колега, това са някакви "жълтини"!

Който иска да си вземе живия вирус, може да го направи навсякъде по света! При толкова болни и т.н., и да си го изследва както си иска. Китай вече му го е доставил!

 

да не говорим, че китайците първи го изолираха и секвенираха....и после разбраха някои работи 😉, които никой никога няма да каже, но обстановката е следната вече, факт!

China-EU.jpg

Редактирано от Accord 1,8i LS 2001

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Онносно границите е вярно.работя на бензиностанция и вчера клиент от италия се прибира с колатат си,най спокойно си зарежда  гориво.никой не му е наредил от границата  директно вкъщи

  • Харесвам 2
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Конспиративните и политическите въпроси не са актуални.

Сега е важно да се балансират мерките и прецизира информацията за тях, както и да бъде подробно представена.

Р.Р. и Б.Б. се събраха, сигурно са изслушали генерала, но не му дадоха думата, а само декларативно се изказаха - без конкретика.

Целта е ясна - за се забави взривоопасната вълна, но прекомерните рестрикции, само ще я отложат, а няма да намалят силата и. Да, първоначално ще има по-малко заразени, но после като се "разхлаби примката" и хората отново тръгнат да нормализират живота си, ще се случи това което е логично - масово заразяване. Може би разчитат че ковид-19 няма да оцелее у болшинството от вирусоносителите? Той е вече на територията ни и се предава, макар и бавно.

Защо никой не обяснява че така или иначе това е предстоящо за почти всеки?

Защо не се разяснява че заразеният се бори чрез силата на имунитета си и само в редки случаи ефектът е по-видим, а само в някои от тях е клиничен, а случаите с крайното му изостряне са малки, но предвидими?

Повечето си дават сметка че здравословните последици ще са по-малки от стопанските и социалните, като вторите са непредвидими в точен размер, а последните ще са латентен период, ако населението психяса от неведение и "домашен арест".

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко статистика защото виждам, че дори официални фигури се изказват неподготвени или неразбиращи данните.

 

Две думи относно графиката: growth factor е отношението на новите случаи в даден ден спрямо новите случаи предния ден. Той подсказва къде се намираме на логистичната крива. С прости думи когато той стане и се задържи около 1 (например днес има същия брой нови случаи колкото вчера), това означава, че кривата започва да се обръща и постепенно да намаляват новите случаи.

 

До четвъртък този фактор постепенно намаляваше, т.е. приближава се към единица. Докато не е 1 или по-малко все още се намираме в зоната на експоненциален растеж. В петък обаче (петък 13ти, за любителите на суеверия) новите потвърдени случаи са били 19 пъти повече от предния ден или 4.85 пъти повече от средната стойност за последните 5 дни. Което, осреднено, показва, че всъщност никак не се движи надолу, ами нагоре.

 

 

С прости думи има още много време преди да стигнем и обърнем кривата.

image.thumb.png.33c20110f3609043debe8230438f41f8.png

 

На графиката съм плотнал "5/10 day moving avg", което е средната стойност на growth factor за последните 5 / 10 дни.

 

 

 

@ceco_accord, не мога да кажа, че се предава „бавно“. Предава се със същите експоненциални темпове, които се наблюдават и в другите държави. Което означава, че навременни мерки са от огромна важност. Относно това, че започне отново да се разпространява като се разхлабят мерките – да, нормално е, но предимствата са две: (1) дотогава немалко хора ще са го изкарали и вече няма да са заразители и (2) така се намалява пика и натовареността на здравните заведения, което е основният проблем. Повишаване на личният имунитет и социалното дистанциране са основните мерки, които можем да вземем.

 

 

ПС: Относно петък 13ти, защото знам, че някои ще го приемат насериозно :D в други части на света не се е наблюдавало подобно събитие.

 

Източник: данните от GitHub – Novel Coronavirus (COVID-19) Cases, provided by JHU CSSE и малко анализ от мен.

  • Благодаря 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
1 hour ago, crown_bg said:

Мисля, че всеки зане за такива случаи (от Италия).

За съжаление е точно така, на гол тУмбак - чифте пищови...

 

Има хора, които защитават позицията и мерките на правителството, НО всичко е ала-бала, няма как без да затвориш граници, или да наложиш СТРОГ контрол на идващите от страни където заразата е масова вече, да пожънеш добри резултати.

 

Казвал съм го и преди, на българина трябва да му се бръкне жестоко в джоба, и да плаща грандиозни суми и да му се отнемат вещи и права за всяко лекомислие, а като няма с какво да плати, да извършва тежък физически труд (без значение дали е полезен или безполезен).

 

Това е престъпление, да се биеш в гърдите че се връщаш от страна тежко засегната от такъв вирус, и че не са те спрели на граница , не са те задължили да се самоизолираш, и не е подаден сигнал на съответното място, след което да се извършва проверка на ежедневна база.

 

Има достатъчно персонал, който може да бъде мобилизиран да извърши тая работа, положението го изисква (тук не може да има оправдание за липса на кадри, смешно е, това е първата стена за контрол над епидемия).

 

Половинчати мерки = никакви мерки.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

я аз да попитам скромно - колко вирусолози има останали в РБ? втори въпрос - колко има в този "щаб"? 

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)
13 minutes ago, ceco_accord said:

мдамммм

Минах кръвни тестове, тестове за чернодробната функция и компютърна томография. Резултатите от ЯМР показаха петна от сенки на долните страни на дробовете ми. Започнах да приемам някакви лекарства и капсули с билки от традиционната китайска медицина, предписани от болницата.

 

На 25 януари имах визитация у дома

 

ей това значи вече бая време се мъча да си го представя, особено в нашта белодробна пълна с кадри

 

Редактирано от Accord 1,8i LS 2001

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубей, най-населеният град в Китай, с население от над 9 млн. човека. Като се има предвид, че ученията се проведени в края на октомври, а първият случай в Ухан е открит в средата на ноември 2019 г. , това се вписва в инкубационния период на коронавирус, приет от лекарите - около 14 дни. Учени в световен мащаб и водещи вирусолози на Великобритания, както и на Русия, официално заявяват, че това е изкуствено създаден вирус. Британските учени твърдят, че в природата не може да има наведнъж четири белтъка от HIV1. Един белтък би могъл да попадне в новия вирус, но наведнъж да са толкова грамотно и правилно съединени, монтирани и "зашити" наведнъж четири белтъка от HIV1 - това е невъзможно! Фактът, че вирусът е създаден изкуствено, е очевиден, според експерти това се доказва от факта, че вирусът е хибриден. COVID-19 е изграден от три вируса: открити са два коронавируса - коронавирус на прилеп и коронавирус на змия, плюс четири вложки от вируса на имунодефицит на човека. В природата подобна комбинация не би могла да се получи. COVID-19 се състои от четири белтъка на HIV1, отговорни за имунитета на човек, и на тях се дължи високият процент на смъртност , „казва вирусологът Игор Никулин, бивш член на Комисията за биологични оръжия на ООН."

  • Харесвам 2
  • Благодаря 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дублираш ме от пост 87. Но пък си извадил най-същественото. Благодаря! :thumbs1:

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Едно е ясно не можеш да се предпазиш,важно е в каква степен ще атакува имунната ти система.

И ето го българина лети на 10 март до най заразената част в Италия после се отбива в Барселона, и каца в София от там с влак в Варна,после  в болницата с положителна проба.

Днес генерала съобщава че такъв човек може да зарази до 800 други.

Честито див и необразован Българино,браво на постъпката ти,ти си явно доказателство за нашия разум и самосъзнание.

😪😪😨🥶

Редактирано от CARPERA
  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

     А някой чел ли е за  връзка  5G   и имунна система. Вчера позната ми сподели,че е чела за местата с повишена заболеваемост и 5G връзка. Китай,Северна Италия ,дори се е споменала и София.. Самата тя сподели,че като са я въвеждали в Англия са се чувствали много отпаднали физически . Та статията е била за връзка излъчване на 5g -отслабване на имунната система и от там  повишена заболеваемост в определени райони.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Една жена казала… Търсете добри източници.

  • Харесвам 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хм, утре мислех да се сдобия с едно CR-V. Май ще отложа харченето на пари кеш за неопределено време...

  • Харесвам 1
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На фона на всичките крути мерки, които се взимат, днес ушев беше отново на пост и спираше автомобили за проверка, без маски, без ръкавици, размяна на документи! Аз лично вече почвам да се срамувам от тая проста нация! 

 

Относно вируса, да не си помисли някой, че е случаен, само предстои да разберем, какво чудовище са създали! 

https://btvnovinite.bg/svetut/ruskijat-profesor-dmitrij-edelev-rusija-ima-razrabotena-vaksina-sreshtu-koronavirusa.html

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато вънка вали дъжд цял уикенд и като по телевизиите върви едно и също, човек сяда и чете.

Разбирам руският, откакто 3 години ми беше втори майчин и доста почетох, но ще ви го спестя.

Но пък за да ви развеселя, ще споделя че в 1 материал се задаваха интересни въпроси:

 

Кой би имал интерес от това?

При липса на конкретни доказателства се съди по косвените, нали?

Защо САЩ затварят границите си за напускащи към Европа?

Защо изпращат военни натам - тоест в заразени територии?

Значи ли това че военните им са имунизирани?

Защо цените на петрола спадат и защо това не убеди Русия да намали производството си, знаейки че цената на нейния добив е в пъти по-висока от тази на ОПЕК?

Защо Сирия призовава бежанците си да не се "натискат" за Европа?

 

Не се мъчете много с тея въпроси. Ще ги следим "на живо".

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

На всички сили световни им е ясно,ядрена война не може.

Ето ти я новата война разработваш вирус,правиш си ваксина която само ти я имаш,ефекта мисля че  го виждаме мноооого ясно всички.

Аз мисля че това е началото.

Явно с колегата мислим еднакво,и ние сме участници в най новото риалити шоу.

Как да го кръстим..........

Редактирано от CARPERA

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
     А някой чел ли е за  връзка  5G   и имунна система. Вчера позната ми сподели,че е чела за местата с повишена заболеваемост и 5G връзка. Китай,Северна Италия ,дори се е споменала и София.. Самата тя сподели,че като са я въвеждали в Англия са се чувствали много отпаднали физически . Та статията е била за връзка излъчване на 5g -отслабване на имунната система и от там  повишена заболеваемост в определени райони.

Това го пишат, откакто има ГСМ мрежа.

Писаха същото и за блутуута.

 

Сигурно има доста вярно, за влиянието на тези честоти върху човека (не по-малко от ежедневния стрес), но много спекули има, а на човек му дай повод за конспирация и гледай какво става...

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

  • Харесвам 1
  • Хаха 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
преди 13 минути, dimkaraganchev написа:

Хм, утре мислех да се сдобия с едно CR-V. Май ще отложа харченето на пари кеш за неопределено време...

И ако още мнозина решат така ... ?

Разходът за теб е приход за друг. За него той също ще е разход, който ще е приход за трети, и т. н.

Дайте сега да си бръкнем в джобовете от страх и да не си плащаме сметките?

 

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
преди 5 минути, CARPERA написа:

На всички сили световни им е ясно,ядрена война не може.

Ето ти я новата война разработваш вирус,правиш си ваксина която само ти я имаш,ефекта мисля че  го виждаме мноооого ясно всички.

Аз мисля че това е началото.

Явно с колегата мислим еднакво,и ние сме участници в най новото риалити шоу.

Как да го кръстим..........

Човек да не се помайтапи. :) Ти пък веднага, апакалиптично.

В днешно време не се воюва за територии, а за пазари.

Тоест, някой трябва да оцелее и да пазарува. Като го погледнеш от този ракурс, как ти се струва? Дали ще мрем и ще фалираме?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По Робърт Бърнс

- Кой кашля в този късен час?
- Аз кашлям- каза Финдли.
- Върви си! Кашляй си у вас!
- Ще кашлям- каза Финдли.

- Ти май че си се заразил...
- Бях в мола - каза Финдли.
- Е, браво! Ама, че дебил!
- Хартия – каза Финдли.

- При тебе ако дойда вън...
- Ела де! – каза Финдли.
- Ще кихаме, не ставай пън!
- Наздраве – каза Финдли.

- Веднъж да минеш моя праг...
- Да мина! – каза Финдли.
- Във карантина ще сме пак.
- Във карантина! – каза Финдли.

- Ще ти отворя, ала чувай
- Отваряй! – каза Финдли.
- Ваксина сипвам, не се събувай
- Наливай! – каза Финдли.


Красимир Йорданов

  • Харесвам 2
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
преди 37 минути, ceco_accord написа:

И ако още мнозина решат така ... ?

Разходът за теб е приход за друг. За него той също ще е разход, който ще е приход за трети, и т. н.

Дайте сега да си бръкнем в джобовете от страх и да не си плащаме сметките?

 

Ха-ха. Направо ме разплака...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
1 hour ago, ceco_accord said:

Когато вънка вали дъжд цял уикенд и като по телевизиите върви едно и също, човек сяда и чете.

Разбирам руският, откакто 3 години ми беше втори майчин и доста почетох, но ще ви го спестя.

Но пък за да ви развеселя, ще споделя че в 1 материал се задаваха интересни въпроси:

 

Кой би имал интерес от това?

При липса на конкретни доказателства се съди по косвените, нали?

Защо САЩ затварят границите си за напускащи към Европа?

Защо изпращат военни натам - тоест в заразени територии?

Значи ли това че военните им са имунизирани?

Защо цените на петрола спадат и защо това не убеди Русия да намали производството си, знаейки че цената на нейния добив е в пъти по-висока от тази на ОПЕК?

Защо Сирия призовава бежанците си да не се "натискат" за Европа?

 

Не се мъчете много с тея въпроси. Ще ги следим "на живо".

Точно! qui bono?  Само, че тоя път май нещо не са сметнали както трябва дончовите хора...

China-EU.jpg

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
1 hour ago, crown_bg said:

Това го пишат, откакто има ГСМ мрежа.

Писаха същото и за блутуута.

 

Сигурно има доста вярно, за влиянието на тези честоти върху човека (не по-малко от ежедневния стрес), но много спекули има, а на човек му дай повод за конспирация и гледай какво става...

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

5G на Huawei е много опасно, хич не било така обаче с това на AT&T😉😃

  • Хаха 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Току що си направихме заря като на Нова година от терасите вкъщи тук в града който живея и химна се пееше. Става въпрос за Италия, между другото тук никой не се презапасява с тоалетна хартия защото сме миризливи според вас и всички си имаме БИДЕ в банята. С най добри чувства към всички тук. 

  • Харесвам 2
  • Хаха 4

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Химна се пееше ;) Чети внимателно. Италианците са си пяли химна, той е слушал :)

Редактирано от Drone
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Да припомним,по същество:

https://blsbg.com/bg/4271.vajna-informaciya-za-covid-19.html

Редактирано от JHM
  • Харесвам 1
  • Нагоре 1
  • Благодаря 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Да припомним,по същество:
https://blsbg.com/bg/4271.vajna-informaciya-za-covid-19.html

Интересен блог, точен без излишна информация и уклончивост...


Sent from my iPhone using Tapatalk
  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пиша този пост и съм съвсем сериозен. От много години изучавам алтернативни методи за лечение.  Цитат:

 

"Днес, мои колеги от Китай и САЩ ме информираха, за тази дългоочаквана новина. Оказа се, че „корона вирусът“ от Ухан може да бъде излекуван, чрез методите на традиционната китайска медицина. Метъдът бе приложен вече при доста пациенти и доказа своята ефективност.

Рецептата е предоставена от стар китайски лекар от Тайван. Представлява купа от прясно преварена вода с чесън. Тя се приготвя, като се вземат осем ситно нарязани скилидки чесън, които се пускат в съд със седем чаши вода и се сваряват до кипване. Получената смес се изпива през деня, а вечерта се изяждат скилидките. Добре е, това да се повтори два - три дни.

Станчо Станев
Ани Станева

„Шъндао“ – център за китайска медицина
София – Варна – Велико Търново
088 7 304 122

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Има ли обосновка това твърдение? Има. За да няма поражения от вируса е нужно да се укрепят стените на кръвоносните съдове. От коронавирус, може и да се оглушее, защото руши кръвоносната система на ухото и не само. Чесънът е единственото растение, което има голямо количество органичен Германий. Германият е единствения елемент, който възстановява кръвоносната система. Не всеки начин на приемане на чесън е удачен. Ако просто изядете една глава чесън, ефектът може да е нулев. Спазвайте рецепти, в които има разреждане, като посочената. Бъдете здрави.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако е въпрос на концентрация и процентно съдържание, дай пропорции, тоест размери на съдовете и скилидките, или поне обем и грамаж.

Разликата между лек и отрова е в количествата. В тая рецепта единствено е ясно варенето (ако елиминираме фактора от надморската височина). Колко стар е този китайски бежанец?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

МВФ е готов с 1 трилион долара ЗАЕМИ за закъсали бедни страни. Ще дои по 20-30 милиарда долара лихви всяка година от най-бедните. Това донякъде отговаря на въпроса за вирусите... :)

  • Харесвам 1
  • Хаха 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 1 час, Ivan B написа:

Чесънът е единственото растение, което има голямо количество органичен Германий.

Грешно.

 

Правилно би било: Чесънът е едно от многото растения, които съдържат органичен Германий.

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Нищо не е грешно. Чесънът Е единственото растение, което има ГОЛЯМО, разбирай достатъчно количество германий. Това е и причината да се използва за високо кръвно в народната медицина, защото кръвното е спазъм на кръвоносните съдове. Ама какво съм тръгнал да се обяснявам.  Ако щете вярвайте.  Ако мислиш, че греша, използвай круши. 

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
преди 36 минути, ceco_accord написа:

Ако е въпрос на концентрация и процентно съдържание, дай пропорции, тоест размери на съдовете и скилидките, или поне обем и грамаж.

Разликата между лек и отрова е в количествата. В тая рецепта единствено е ясно варенето (ако елиминираме фактора от надморската височина). Колко стар е този китайски бежанец?

Не е посочено, нищо друго, но си имаме ум за целта. МИсля, че под чаша се разбира 200мл., а за скилидките, нали се шегуваш.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом работи този метод защо не се използва вече по света и не е навсякъде по новините? Най-вероятно по същата причина, по която алтернативните методи за лечение са алтернативни. Аз това знам:

 

https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public/myth-busters

 

Quote

Garlic is a healthy food that may have some antimicrobial properties. However, there is no evidence from the current outbreak that eating garlic has protected people from the new coronavirus.

 

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)
Преди 1 час, Ivan B написа:

 използвай круши. 

Off Topic

А да редувам ли с вода, за по-добър ефект

 

Редактирано от kalintry
  • Харесвам 1
  • Хаха 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...