Jump to content
CrownedSeeker

Мнение за сервиз

Recommended Posts

Здравейте пичове! Наскоро си купих първата кола в живота, Акорд 2006-та, автомат, 2.4 и съответно първата ми работа беше да я закарам в сервиз да я стегнат малко (масла, филтри и прочее). От къщата, от където я купих ми препоръчаха сервиз, в който да я закарам (Цялата работа се развива в София). Закарах я аз, само че . . . нещо цените не му се струват много реалистични. Масло на двигател, масло на скоростна кутия, филтри за двете и филтър на климатика - 450 лева, което честно казано ми се струва малко множко. И другото, което малко ме усъмни е факта, че като стана дума за смяна на свещи ми казаха, че тази специално е с иридиеви свещи, които са по 60 лева парчето. Понеже ми се стори малко множко, реших да се поразтърся и не успях да намеря свещи за над 30 кинта, та почна да ме гложди дали пичовете от
Юби Ко не са ме качили на черешата, щото съм още "зелен" или просто параноята ме тресе. В случай, че съмненията ми са основателни, можете ли да ми препоръчате сервиз, където бих могъл да отида ?

Мерси предварително!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Маслото за двигателя  + филтър да кажем  70 -80лв. 

Маслото на автомата  оригинално Хонда 3л по 40 лв литъра 120лв +65 лв филтъра. 

Филтрите  въздушен и климатик по 20лв.

Общо 300лв и 150 ти искат за труд. . . 

Ноооо 60 лв за свещ  ето тук искат  да  избият рибата 25-30 лв е броя.

Вземи маслата тук от форума от общите поръчки и ще съкратиш сметката още.

Редактирано от CARPERA
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей и добре дошъл!

По-скоро сметката е 350 + 100-тина лв за труд.

Познавам се с тях от миналия век (не че често ги навестявам), но ако "качваха всеки на черешата", едва ли щяха да имат клиенти. Цените и ставката им за труд не коментирам - пазарна икономика и сигурни канали за компоненти. За теб колата е нова, но за тях си е добре известен модел, да не говорим че покрай обслужването, дежурно ще огледат и други неща.

За маслото на мотора, както е споменал колегата - избор голям.

За иридиеви свещи ми е рано да проверявам, а алтернативни сервизи в столицата също има.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито колега за придобивката и със здраве да си я караш. Купил си си Акорд, ако беше Джаз 1.3 нямаше да е такава сметката. Свещите ако са оригинални им е такава цената. Ако са афтърмаркет е малко по-ниска. Винаги можеш и по-евтино да купиш части и по-евтино някой да ти ги смени но ти трябва майстор, който има опит с тези автомобили. Уж няма нищо особено но накрая все нещо някой не е направил и се пускат темите по разделите с проблеми. Успех :) 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Други сервизи има. Аз бих ти препоръчал някой препоръчан сервиз, който няма проблем да работи с части и масла, които ти си си закупил. Съответно си набави нещата от форума (само се поинтересувай за правилните такива) и отиди в сервиз. Юбико, доколкото знам, не работят с масла на клиента и са вдигнали цените последно време. Аз моята я водя често в Мотобокс в Овча Купел. Добър сервиз са, специализирани с Хонда и Мерцедес (съответно различни майстори за различните марки) но се чака повечко и цените за труд последната година не са съвсем дребни.

 

ПС: свещи можеш за 25–30тина лв свещта да си намериш точно иридиеви със същия номер като от ръководството. Ако са с логото на Хонда, малко повече, но не и 60лв. Може да питаш в общите поръчки на Izanagi за Honda-брандирани, ако решиш. Минусът е, че, ако няма налични, ще чакаш поръчката.

Редактирано от Pavel_Pavlov
  • Харесвам 2
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето тема  с линкове за свещите 

 

Питай Фена сигурно може да ги достави. 

Ще получиш най-доброто обслужване  при него

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно в Хонда са над 60лв бройката, мисля малко под 80лв. Оригинални от UK в cox-a са 200лв 4-те без доставка. Неоригинални вече има избор голям.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито за придобивката. 100-тина лева за труд по обслужването ми се виждат малко много, но момчетата са специализирани в поддръжката на Хонда, така че знаеш, че ще ти свършат работа. 

Един приятел скоро ходи при тях, за да му свалят рейката и да я занесат за рециклиране. Всичко мина, както се бяха разбрали и момчето е доволно. 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тенденцията поне в София последните години, без значение от марката е, цените на "доверените", "форумните", "популярните" и т.н. сервизи да се кантарят с тези на официалните дилъри. Къде за добро, къде не, вече си зависи от случая. Аз лично дори и при еднакви цени, бих предпочел сервиза, който ползвам към момента (мотобокс) пред бултрако, защото за няколкото досега, които имах с тях не останах особено доволен.

Проблем, който е болезнено характерен за модела не успяха да открият дори след диагностика и разглабяне, а в сервиза където ходя бе локализиран "по слух". 

 

За други марки не стои така въпроса и съм ставал свидетел как популярен сервиз взима 15-20% над това, което се оферира от офиц. дилър. После нещо се омазва и един куп разправии, стигнали и до панаири във форуми. При дилъра поне при обслужване (било то ремък, верига, водна помпа и т.н.) си имаш гаранция за определен период. 


Тук все пак е Хонда форум, така че въпреки поскъпването, което мисля се случи от началото на 2019та година, все пак бих препоръчал Мотобокс. Досега при мен не е имало издънки, а не е като да не съм правил доста неща там.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо, едно мерси за отговорите! 

Днес минах през Юби Ко, че вече си бях поръчал да ми докарат някакви части за смяна (биалетки, един лагер и един спирачен диск). Та викам тъй-тъй съм отворил темата, поне да кажа някакво впечатление. Равносметката от деня е следната: Спирачен диск, биалетки (2 броя, една предна - една задна), лагер, ремък (с още нещо, което не помня какво беше), свещи (пълен комплект), горивен филтър, антифриз и още нещо, за което изключих какво беше - 1040кинта + труда. За качеството на свършената работа не мога да говоря, заради липса на опит и знания, но съдейки по коментарите ви до момента + факта, че всичко беше поръчано оригинално съм склонен да мисля, че не е толкова зле като цена. 

Нещото с което ме спечелиха тея пичове е, че днес отидоха в сервиза с 30 минути по-рано, за да мога да оставя колата преди да тръгна за работа и ме изчакаха малко след края на работния ден да я взема, тъй че май успях да си намеря сервиза, в който ще си ходя. 

  • Нагоре 1
  • Благодаря 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста солено ми се струва.... 🤔😳

 Да ме извинява колегата, но той все едно е ходил в някой от ,,Доверените сервизи" за  Субару в София.... Там не се шегуват с ,,новобранците" !!!🤨

Редактирано от mitaka0007
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За оригинални неща не е толкова зле. Някои от тях са си цифра! Друг е въпросът дали всичко от изброеното е нужно да е оригинално :)

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересно  започваш темата че 450 лв са ти много и 60 лв за една свещ също,което според мен е безумно скъпо.

Днес 1040лв и вече ти се струва  ок,за какво беше това нашето  писане.

Дано сме помогнали на някой друг явно не на теб,да спести някой  лев.

Интересно  сменят  един спирачен диск, от едната страна си с нов от другата стар . Същото важи и за биалетките  от едната страна нова ,от другата  стара на която се предполага  какво е състояние, познай след време коя  ще се разтропа първо.

Редактирано от CARPERA
  • Харесвам 1
  • Нагоре 3
  • Хаха 3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...