Jump to content
JHM

Курс на еврото

Recommended Posts

На някой случвало ли му се,е да не му продадат евро банките,тези дни?

Трябваше да купя 300€ и получих отказ,с предтекст че само купували и за сега не продават.В четвъртата банка ,първо се допитаха със шефа на клона и тогава ми продадоха.

Странно нещо,което буди в мен едно такова чувство на несигурност,познато ни от миналото хилядолетие..:gangstah::guns::devil:?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има истерия сред хората в момента, заради опасенията за падане на валутния борд и масово превалутират в евро, изглежда банките са го закъсали с наличносттите или пък не си дават еврата, поради същата причина, все пак на всеки мисля е ясно кой държи българските банки ;) 

 

Редактирано от Rakeem
  • Нагоре 1
  • Благодаря 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мислех си да пусна такава тема.

Ясно е, че лева е силно надценен.

Въпроса е как ще ни прекарат и кога?

Британците не случайно излезнаха от ЕС, просто бюрокрацията

и безсмислените закони, /като СО2 ограниченията/ им дойдоха до гуша.

 

  • Харесвам 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До няколко години пак ще искат да се върнат.

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В БГ се чудят как да ни ощавят, дали с данък, винетки, девалвация и т.н.

Институциите в БГ не работят добре, няма мисъл, особенно с тея тол такси и данък МПС.

 

 А, британците бягат от еврото и искат самостоятелност в икономическите решения. Лирата е стабилна.

Ние се бутаме зорлем в зоната.

Пазара в Европа е изключително силна конкуренция, а Великобритания  има работеща индустрия.

Ще разчитат на други пазари, отвъд океана им обещаха.

 

 

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не можем да се сравняваме с Британците, в момента това, което ни крепи е валутния борд, ако излезем от него и влезем на свободния пазар левът може да се срине,  особено с тези некъдърни политици, които въобще не знаят какво правят! В момента сме горе-долу добре благодарение на ЕС и милиардите, от които имаха възможноста да крадат, но това разбира се не ги спря да фалират банка, за да я разграбят, а сега си представете какво щеше да е ако не бяхме в ЕС, щяхме да преживяваме отново 90-те. 

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Реална причина за "предаването" на българският ЛЕВ, няма, но щом се обсъжда, значи има определени кръгове с финансови интереси.

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

България е във валутен борд от 20 години. Имаме хем недостатъците да не сме в еврозоната, хем недостатъците на валутния борд. А недостатъците на валутния борд са по-малко от потенциалните предимства да го няма. Ако не беше валутния борд, след пресен случай като КТБ, левът би се сринал. Приемането на еврото е най-логичната стъпка ако искаме да сме по-близко до ЕС, от което толкова много печелим и в момента.


@JHM не знам каква е причината банките да ти отказват, но може да се обадиш в Тавекс. Там не са оставали без валути и курсът почти винаги е по-добър от този на банките.

 

  • Харесвам 3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 4 часа, Veseliq написа:

Приемането на еврото е най-логичната стъпка ако искаме да сме по-близко до ЕС, от което толкова много печелим и в момента.

 

Някои бивши соц. страни, Чехия, Полша, Унгария май и не мислят  да преминат на евро.Причината е, че им работи стабилно икономиката и нямат нужда от смяна на паричната единица.А и запазват някаква независимост по този начин.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги еврото е нужно на България и би било един вид финансова "летва",с която да се доближим поне малко до средностатистческите доходи в Европа. 

Бил съм пряк свидетел и "преживял"вече,такава смяна във паричната единица,преди близо 20г. в южната ни съседка.

Трябва да ви уверя,че няма нищо страшно от това.Стига да е под финансовият контрол на Европа и нейните банкови лостове.

Много важен фактор е предприсъединителните действия за яснота по въпроса,без фалшиви новини и паника.

Таа..,там на юг всичко беше нормално,събудихме се с нова парична единица и бързо свикнахме с нея!

Вярно е,че и времената бяха други,но нямаше шок!

  • Харесвам 1
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@DTEC нещо ти изпускам влака на мисълта. Какви са предимствата да сме във валутен борд и да сме извън еврозоната?

  • Харесвам 2
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Валутния борд осигурява контрол над "неразумно-глупаво-харчещи " български политици.

Еврозоната няма никакви предимства - типичен пример са Словения и Словакия, а дори последващи недостатъци - Гърция.

 

Какви са според теб предимствата?

 

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чакай, преди да обръщаш въпроса, е редно все пак да опиташ да дадеш истински отговор на моя. Какво от ситуацията на Словения, Словакия или Гърция показва, че е по-добре да сме във валутен борд, но не и да влизаме в еврозоната?

 

Сред горните ти няколко поста се казва "Българският лев е изключително надценен.", "България не е страна, която да е привлекателна за чужди инвестиции. ", но най-интересно за мен беше "Според мен България трябва да си стои в сегашното положение и да не се опитва да излиза от борда и да НЕ приема еврото като национална валута.". Но всичките ти аргументи са или лично мнение или анекодотно доказателство, например "Зная да поне 5 големи промишлени производства на известни немски концерни, които избраха Сърбия и Турция за инвестиции.". Ако се окаже, че има голям немски концерн, който е избрал България вместо Турция или Сърбия, тогава по-добре ли ще е да сме в еврозоната или не (според теб)?

 

Тъй като не разбрах, ще попитам отново. Какви са предимствата да сме във валутен борд, но да сме извън еврозоната? Какво печелим от това?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понякога, когато не губиш нищо - си е предимство. Защото в другия случай - задължително губиш.

 

Какво е предимството на еврото за обикновения българин? Няма да сменя пари когато пътува по Европата и няма да му се налага да смята курсове. Предимство, от което са се възползвали нискоквалифицираните западняци, които не са можели да сметнат курса на дойче марката към италианската лира когато са ходили на почивка и когато си купуват продукти в интернет.

Недостатъците са съобразяване с интересите на ЕЦБ и "силните" страни в еврозоната, които си гледат единствено и само своя интерес. Бедните страни, като България, почват да трупат дългове, поради което се налага емитиране на държавен дълг с неизгодна лихва в дългосрочни периоди (от 20 до 50г). И тук се вижда разликата между Словения/Словакия и Гърция. Първите две заделят повече за да плащат дълга и икономическото им развитие е по-слабо от на Чехия и Полша. Или  - не заделят, за да плащат и като дойде времето за плащане, то теглят още по-неизгодни кредити, като Гърция. При последната криза Италия, Испания и Португалия бяха заплашени с изхвърляне от еврозоната. Но цената на едно излизане е много-много скъпа. Ако не беше така, то Франция и Германия отдавна да са я напуснали.

 

В България управляващите не инвестират събраните данъци правилно - те дават на "батко и братко", но това не води до реален растеж на икономиката. Строенето на некачествени пътища, които после се ремонтират отново с пари от бюджета не е в полза на нито един нормален български гражданин. Предимствата са само за определен кръг от "батко и братко".

 

П.П.:

Преди 8 часа, Veseliq написа:

Имаме хем недостатъците да не сме в еврозоната, хем недостатъците на валутния борд.

Аз реагирах на това твое твърдение, за което също не са посочени никакви доводи

Редактирано от DTEC

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На този етап не смятам, че какъвто и да е довод да изложе, ще си промениш мнението. И ако не си съгласен, че може бъдеш убеден в нещо различно, не виждам смисъл да опитвам. Ще отговоря на 2 неща - първото ме провокира да ти отговоря в темата изобщо. Ако се съгласиш, че имаме поне някакви опорни точки, ще се радвам да продължим :) 

 

Преди 14 часа, DTEC написа:

Българският лев е изключително надценен. Ако не е обвързан с еврото във валутен борд, то няма никакъв шанс да е в това (изкуствено) отношение от толкова години. Българската икономика е толкова изостанала, че дори останалите страни да спрат да се развиват, то и за 20г нямат стигане.

 

От въвеждането на валутния борд до сега, българската икономика е порастнала 4-5 пъти (и като общо GDP и като GDP per capita). Във всеки случай много повече от средното за ЕС - където за същия период общата икономика расте около 2 пъти (и като общо GDP и като GDP per capita). Това по данни на световната банка. Няма как в продължение на 20 години икономиката и стандарта на живот у нас да не спира да расте (и който твърди, че не е така, се оповава само и единствено на емоциите си), в същото време българският лев хем да е надценен, българската икономика все по-изостанала, а валутния борд да се крепи на магически сили (понеже външния дълг спрямо GDP също намалява последните 20 години, та не го крепим със заеми). С това съгласен ли си?

 

Преди 10 часа, DTEC написа:

Бедните страни, като България, почват да трупат дългове, поради което се налага емитиране на държавен дълг с неизгодна лихва в дългосрочни периоди (от 20 до 50г). И тук се вижда разликата между Словения/Словакия и Гърция. Първите две заделят повече за да плащат дълга и икономическото им развитие е по-слабо от на Чехия и Полша. Или  - не заделят, за да плащат и като дойде времето за плащане, то теглят още по-неизгодни кредити, като Гърция.

 

Какво са "бедни страни като България"? Гърция ако не беше в еврозоната, след 2010та щяха да започнат на чисто, като нас през края на 90те. С икономика някъде между Румъния и Унгария и пенсии по 300 евро, не 1200, както успяха да ги запазят. Чехия и Полша ако ги хвалиш, че не са в еврозоната - ми те нямат и валутен борд. Никъде не съм писал "ако имаш силна и стабилна валута, е добре да приемеш еврото". Казвам "ако сме във валутен борд, само губим да не сме в еврозоната". Това са коренно различни неща.

 

Ако с тези два отговора си поне до някъде съгласен, мога да изложа аргументи какви са недостатъците хем да сме във валутен борд, хем да не сме в еврозоната. Но ако дори с това не си съгласен, няма смисъл да продължаваме... 🇪🇺🇧🇬

  • Нагоре 3
  • Хаха 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 19 часа, Veseliq написа:

 Имаме хем недостатъците да не сме в еврозоната, хем недостатъците на валутния борд.

Преди 11 часа, DTEC написа:

Аз реагирах на това твое твърдение, за което също не са посочени никакви доводи

Ще си позволя аз да отговоря тук. 

"Съобразяването" с ЕЦБ, както го наричаш, е рестрикция, което ти отнема суверенитет, да правиш собствена фискална политика, ОБАЧЕ да си във валутен борд е още по-рестриктивно. 

Затова няма смисъл да сме в борд, без да сме в еврозоната, защото вече сме си предали суверенитета.

 

Преди 11 часа, DTEC написа:

Недостатъците са съобразяване с интересите на ЕЦБ и "силните" страни в еврозоната, които си гледат единствено и само своя интерес. Бедните страни, като България, почват да трупат дългове, поради което се налага емитиране на държавен дълг с неизгодна лихва в дългосрочни периоди (от 20 до 50г).

Това, в същото време е директно противоречие с тезата ти, че не искаме евро, защото трябва да се "съобразяваме" - сиреч отнет ни е суверенитета.

Трупането на дълг, не е задължение - Трупането на дълг е опция, от която можеш да се възползвам за да правиш фискална политика. Опция, която ти е силно ограничена при валутния борд. 

Отделно, че като страна в еврозоната, получаваш възможност да трупаш дълг с по-ниски лихви, в сравнение с държава извън еврозоната.

 

 

 

 

 

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Veseliq, ти сериозно ли написа че в България има икономика и разстеж ? Паленето и изгарянето на чужд боклук, превеждането на чужди сделки и краденето на еврофондове ако е икономика съм съгласен ама мисля че на друго му викаха икомомика. Май и "българските" стоки са правени в Китай с лепенки произведено в България. Скоро си купих такова зарядно за акумулатор. Дано да се светнете че ни готвят сценария от 1997г. ама с днешна дата. На тия, които ни управляват мотото им е след мен и потоп. Използването на работна ръка от български произход не е производство а евтина експлатация въпреки че с всички данъци, таксички и подкупчета на работодателя не му излиза никак евтино.

  • Нагоре 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Off Topic

 

Съсипаха я тая държава... 😭

 

  • Хаха 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@JHM, каква е целта на тази тема? Ама честно.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какъвто е първия въпрос е нея:bye:,честно...!

Да не би да надушваш,някаква цензура и тук,както в изтритата ми тема,за комунистите:confused:?

Там поне заглавието,трябваше да оставите,пък си я заключвайте после.

Ей така,заради годишнината:(

Редактирано от JHM
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинявай, но ми звучи ми адски неправдоподобно.

Да нямат турски лири е едно, но да нямат или да не искат да продадат евро е друго.

Да не говорим, че заглавието на темата е "Курс на еврото", освен ако под "курс" нямаш предвид "посока".

Разбирам да искаш да обмениш голяма сума в банка, заради бордерото например  ...

 

Имам разни предположения, но предполагам "просто споделяш". :)

Поздрави!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еврото ще повиши цените с над 50%.

Ако кафето е сега 2.30лв, ще стане 1.80Евро!

 

Това е логиката, намалили сме го, ама не по курса, пазарна икономика!

Шокът ще е бързо обедняване!

Заплатите обаче ще са 1000/2, т.е 500Евро! Даже няма да ги сметнат по фикса 1.95883

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
преди 16 минути, dindin написа:

Извинявай, но ми звучи ми адски неправдоподобно.

Да нямат турски лири е едно, но да нямат или да не искат да продадат евро е друго.

Това бяха три банки,няма да казвам имена,а и беше в онези дни на разбутване на олигарси и новината за евро зоната и борда.Сега може да е друго.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хампарцумян: "Ако печелиш и харчиш в левове, дръж парите в левове."

Прочети още на: https://www.dnes.bg/politika/2020/02/04/hamparcumian-ako-pechelish-i-harchish-v-levove-dryj-parite-v-levove.438002
 

Тея измамници, БГ -финансистите излезат ли и кажат няма страшно, очаквайте точно обратното!

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 1 час, dindin написа:

Да нямат турски лири е едно, но да нямат или да не искат да продадат евро е друго.

 

Според мен е напълно възможно според микро-паниката кой чул-недочул, че ще пада валутния борд и видиш ли, левовете ще станат евро центове, да е изкупено еврото. Дори големи клонове не държат големи количества евро в кеш. Миналата година, ден преди септемврийските празници, когато много хора заминаваха за моренце в Гърция, в клон на Уникредит ми бяха казали, че имат останали банкноти само по 200 и 500 евро. Но Тавекс спасиха нещата.

 

Мисля, че вече стана ясно, че валутния борд няма да пада и няма да закриваме държавата, та трябва да са се нормализирали нещата :) 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нищо не се знае!

За сега ни успокоиха, паниката беше малка.

Но парите в евро е все пак някаква застраховка, поне аз така мисля.

Друг е въпроса има ли  излишни и скатани пари за да го прави?

Ако имам излишни пари ще си взема новия CRV-hybrid, но от Германия, щото е по-евтин с 20Клв.

Редактирано от darius

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
На 3.02.2020 г. at 11:38, crown_bg написа:

Българина обича да:
•търси под вола теле
•вярва в конспирации, та дори и да ги съчинява
•нЕкой друг да му свърши работата
•му се плаща повече за по-малко свършена работа
•го мързи да гледа
•го мързи да учи
•обвинява всички останали за провалите и неуспехите си, но не и себе си

Докато е така, не може да има общество, а докато няма общество масата лесно се манипулира...и т.н.

Ей това е цялата истина момчета!!! много точно и на място. 

Колкото до курса на Еврото, ми той си е такъв какъвто е 1,9558. А проблема с купуването на евро в кеш е като проблема с тегленето на лева в кеш над 2000 в която и банка да е, просто трябва да се заяви предварително. Ако някой си мисли че банката е един голям сейф пълен с кеш пара като във филмите и чака някой да си поиска част от тях се лъже. 

А най голямата лъжа преекспонирана от всички червени "икономисти" е че ако минем към еврото цените на стоките ще се удвоят, също както плашеха с апокалипсис след въвеждането на валутния борд. 

  • Харесвам 1
  • Нагоре 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дръжте си парите в лева и се интересувайте какви са настроенията в европа. 

Ние сме най-бедната държава в ЕС, ако приемем еврото при курс по-висок от текущия това категорично означава, че ще обеднеем още повече, което неминуемо ще доведе до икономическа и политическа криза и тия маймуни в момента просто ще изядат банана със задните си части, дали не го осъзнават, ооо осъзнават го и веднага започнаха да мислят как да влезем при текущия курс и да обещават, че няма да влезем при по-висок курс.

Аз лично вярвам, че калинките и паразитите в ЕС имат акъл за повече от 5ст. и няма да си вкарат в евро зоната държава, която след това да трябва да спасяват, така че според мен в най-лошия случай влизаме при 1.95, всичко над това е мътна и кървава при сегашните обстоятелства и средна работна заплата от 500евро. 

 

 

Редактирано от Rakeem

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 13 часа, Veseliq написа:

От въвеждането на валутния борд до сега, българската икономика е порастнала 4-5 пъти (и като общо GDP и като GDP per capita). Във всеки случай много повече от средното за ЕС - където за същия период общата икономика расте около 2 пъти (и като общо GDP и като GDP per capita). Това по данни на световната банка. Няма как в продължение на 20 години икономиката и стандарта на живот у нас да не спира да расте (и който твърди, че не е така, се оповава само и единствено на емоциите си), в същото време българският лев хем да е надценен, българската икономика все по-изостанала, а валутния борд да се крепи на магически сили (понеже външния дълг спрямо GDP също намалява последните 20 години, та не го крепим със заеми). С това съгласен ли си?

Много хубави графики...

Обаче когато имаш 9.70лв през 1980 и до 2018г си ги направил 65.13, то си достигнал до 65.13лв. В същото време другите през 2018г имат 18748.57 (около 290 ПЪТИ повече), то всеки с 65.13лв е меко казано нищожен.

Ето една друга графика на велия български растеж и БВП - https://www.nsi.bg/sites/default/files/files/data/table/ECP_1.4.xls

Пет пъти повече от нищо са си нищо. Два пъти повече от много - са наистина много. 

Та нека да сравняваме цифри, а не имагинерни неща. С това съгласен ли си?

Преди 13 часа, Veseliq написа:

Казвам "ако сме във валутен борд, само губим да не сме в еврозоната".

Правилния път е показан от Естония и Литва - валутен борд, излизане от валутен борд и последващо след няколко години влизане в Еврозоната.

Аз вътрешно съм убеден, че ако България излезе от валутния съвет, то я чака икономическата криза подобна на тази от 1996-1997.

 

Преди 11 часа, Чавдар K написа:

"Съобразяването" с ЕЦБ, както го наричаш, е рестрикция, което ти отнема суверенитет, да правиш собствена фискална политика, ОБАЧЕ да си във валутен борд е още по-рестриктивно. 

Затова няма смисъл да сме в борд, без да сме в еврозоната, защото вече сме си предали суверенитета.

Това не е съвсем така. Излизането от валутен борд е много по-лесно от излизането от Еврозоната.

 

Преди 11 часа, Чавдар K написа:

Трупането на дълг, не е задължение - Трупането на дълг е опция, от която можеш да се възползвам за да правиш фискална политика. Опция, която ти е силно ограничена при валутния борд. 

Отделно, че като страна в еврозоната, получаваш възможност да трупаш дълг с по-ниски лихви, в сравнение с държава извън еврозоната.

И това не е точно така. Запознай се например с икономиката на Италия и ще видиш, че "опцията трупане на дълг", много лесно е превърната в "задължение" от ЕЦБ.

 

Все още не виждам никой да е написал ползите от евентуално влизане на България в Еврозоната. Какво толкова по-хубаво ще му се случи на българина, ако от напр. 01.01.2021 в джоба си има 5€, а не 10лв.

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Където и да влизаме и каквито и бордове и валути да приемаме ще се оправим знаете ли кога -никога ,понеже целия народ краде поголовно -който има възможност де ,това политици ,докторите се превърнаха в търгаши на живот-нашия ,дето им плащаме немалките заплати ,обществени проекти се надписват многократно ,пенсионните фондове изчезват изведнъж незнайно къде ,и още и още знайни и незнайни измами които нямат край ,как ще има в такава  обстановка пари за каквото и да било -бездънна яма за пари ,вдигат данъци винетки и всичко ,улиците ни като след бомбардировки ,а са рекли да оправят някоя -асвалта се топи със следващия сняг заедно ,пълно е с абсурди при нас ,верно няма такава държава !

  • Харесвам 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не се заблуждавайте от обещанията, че ще влезем при сегашния курс. Както никой досега не ви попита за нищо, така пак ще ви поставят пред свършен факт. Целта на цялата галимация е да прилапат спестяванията на хората в банките - може би над 50 млрд и от сега им текат лигите. Как? Веднъж с обменния курс и втори път с цените след това. Това което сега струва 1 лв, ще стане 1 евро, но ако заплатата ти е 1000 лв, ще бъде 500 евро. Тоест двойно ще поскъпне всичко. Такава е технологията и дупе да ни е яко!

    ПП.       Преживял съм Лукановата и Виденовата зима и заплатата ми е била 3/три/$! Периодично се правят деноминации в годините, а сега много време се задържа курсът и бордът само им пречи!

Редактирано от edimo
допълване
  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С мизерията на народа в началото на прехода се оправдаваха че комунизма ни е докарал до тук и видите ли сега един вид -трай бабо за хубост ,ще мизерстваме малко ,но после какъв възход ще има ,вярно че има ,ама за една шепа хора ,станали милионери и милиардери ,за наша   сметка .

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
преди 59 минути, edimo написа:

...ако заплатата ти е 1000 лв, ще бъде 500 евро. 

Аз нямам нищо против.  А, ти?...

  • Хаха 1
  • Надолу 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да ама кафето от 2 лева ще стане 2€ а след някоя година ще го плащаш и 2.5 €. За съжаление написаното е факт неоспорим и заплатата ми е същата от 20 години а живота поскъпна само ТРИ пъти. 

Успех ви желая с влизането там някъде. 

  • Харесвам 3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

.

 

Редактирано от Mkilla

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това ще е поредната суперкражба и далавера, в нормалните държави подобни въпроси се решават с референдум. Като се замисля, май лева е последната преграда от протекторат да се превърнем в колония, за това така им боде очите. Впрочем, някой спомня ли си как Милен Велчев ненужно превалутира външния дълг и откраднаха милиони? За това ни вопъл, ни стон, та сме свикнали и явно ни харесва! Няма други такива мазохисти в света! Жалко, затова ще караме Хонди трета употреба!

      Но както казват, прост народ - слаба държава!

Редактирано от edimo
допълване
  • Харесвам 4

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...