Jump to content
wwalker

Проблем с нов сгъваем ключ

Recommended Posts

Здравейте колеги,

Проблемът е доста озадачаващ. Ще го опиша кратко и ясно, като се опитам да покрия възможни въпроси.

Купих си китайски сгъваем ключ, отидох на ключар, където го нарязаха по оригиналния и прехвърлих от единия от съществуващите вече 2 ключа дистанционното и транспондера.

Вместо да запали, започна да мига ключето на таблото и само върти. Върнах транспондера и дистанционното обратно, но изненадата беше голяма, когато пак мига ключето и не пали, т.е. изгубил е транспондера или се е повредил. Имам кутийка за добавяне на ключове и след добавяне на стария ключ пак си работи нормално.

Повторих отново прехвърлянето към новия и пак същата греда. След като върнах карантиите обратно пак се наложи да го добавям с програматора стария ключ...

Озадачаващо, но факт, още 2-3 проби с идентичен резултат.

Възможно ли е, проблемът да се получава примерно от кофти нарязване или и аз не знам какво още? 

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз с интерес ще следя темата. Купих си такава кутийка но прав, като оригиналния ключ и един оригинален от друго ЦРВ в което има дистанционно и транспондер(капсулата). Сега имам сглобен ненарязан ключ с оригинална чужда карантия и  се чудя как да продължа.

Имам оригинално HDS с него мога ли да обуча ключа, за обрязването ясно, трябва да е професионалист?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз за един Сивик и едно ФВР си купих от китай такива ключове дето приличат на оригиналния. При ключар ми ги нарязаха и обучиха и вече доста време, няколко месеца, всичко си работи без никакви проблеми. Според мене проблема, е че ключа е сгъваем и чипа вече се явява по-далече и не може да го засече и може би изпада в някакъв защитен режим и иска да го запознаваш наново. Пробвай като си го обучил и пали със стария ключ да завъртиш с новия китайски, но чипа не го слагай в ключа, а го долепи до патрона възможно най-близо, за да го засече. Според мен ще запали.

Редактирано от cucy
  • Нагоре 1
  • Благодаря 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ходещ ! Случайно дали провери , няма ли в сгъвамият още някой чип????? И не се уточнява нито за какъв модел , нито какъв сгъваем ключ . Че то има и има , най различни.

Змия! Дистанционното си го подкарал сигурно (надявам се). Чипът ще го запишеш с това , но ти трябва калкулация на код който ще ти иска за да се извърши програмирането. Може Ходещият да ти помогне след като има кутийка за програмиране . По лесно ще ти е. От един град сте. Само не ходи да го обрязват а да го нарежат кадърно че едното и другото .... нали.... 😉

  • Хаха 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много благодаря на @cucy!

Точно това беше проблемът - като сложа чипа в дупката за него при дистанционното се пада няколко мм по-далеч отколкото при оригинала. Поставих го в отделението до въртящия механизъм, което се пада на същото разстояние от ключалката, както е на оригиналния, и си пали, а ключето си гасне. Колкото и да е учудващо явно наистина малко по-далеч не само не работи, ами задейства някакъв защитен режим и компютъра го изтрива от паметта си.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имал съм го този проблем с други коли, затова си помислих, че и тук това е проблема. Радвам се, че бях полезен.

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...