Jump to content
Vorpatril

Застраховка "автокаско" за 2020 г.

Recommended Posts

Здравейте, колеги,

 

Предстои ми подновяване на застраховките за баба Хонда. Бърз преглед на офертите показва, че инфлацията се усеща най-много в сферата на автомобилното застраховане!

 

По същество - баба Хонда навсякъде я оценяват на 13-14 хиляди лева (ДЗИ, Евроинс, Уника), което е дразнещо. Единствено Дженерали ми дадоха оценка 20 000 лв. Не съм питал Алианц, при които съм в момента, тъй като са най-скъпи и не искам дори да знам колко ще струват застраховките (миналата година ГО беше 470 лв., а каското около 1400 при оценка 21 к лв.).

 

Отделно, ГО е станала покъртително висока (между 297 лв. (БулИнс, на които няма да дам 1 лв.) и 472 лв. (ДЗИ). 

 

Имате ли впечатления от Дженерали и Булстрад по отношение на изплащане на щети по "Каско"?
 

Поздрави

Редактирано от Vorpatril

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
2 hours ago, Vorpatril said:

 

 

Отделно, ГО е станала покъртително висока (между 297 лв. (БулИнс, на които няма да дам 1 лв.) и 472 лв. (ДЗИ). 

 

 

 Какво печелиш ако  настъпи ПТП и си направил   ГО в ДЗИ.

Печели в случая  другия.

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами, виж, от лични впечатления, добре е да печели другия. Алианц, Уника  и др. "бели", плащат добре при ПТП и се споразумяват дори  извън съдебно. Другите, като Бул Инс, Лев Инс и др., не плащат, докато не ги осъдил, колкото и да е очевидно, че ще бъдат осъдени. Имам доста преки наблюдения, тъй като в лични качество осъдих Бул Инс пред 2019 г. На втора инстанция, за ПТП от 2015 г.

 

А заради неплащащите  застрахователи имаме проблеми (България) и със системата Зелена карта. Но това е друга тема.

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 1 час, Bizzito написа:

По принцип не правя, но се бях заглеждал по тези. 20 000 оценка, цена 950 лв

 

https://www.sdi.bg/zastrahovki/avtokasko/kasko-izbor/

 

Бул Инс....

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Провери в "Армееец".

Години наред, всички коли са ми там и съм супер доволен - за всичко. 

Цените варират в зависимост от офиса (дилъра) в който си сключил застраховката ( и реално каква отстъпка ще ти направят от тяхната).

Люлин (10-ти микро район) ти е близо до Надежда,  та се разходи до офиса на ул."Луи Пастьор"  да видиш какво ще ти предложат. Също плюс е, че до офиса е и снимането/маркирането на автомобила, така че няма да се разкарваш на друго място, за тази задължителна процедура. 

Ако се наложи, ще сложа едно рамо.

 

П.п Забравих да спомена също, че там има и пункт за ГТП и при сключване на застраховка в този офис, прегледа ти е 35лв.

Редактирано от Emicha
  • Нагоре 3
  • Благодаря 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бай Емич, винаги с най-доброто включване, благодаря за препоръката! Звучи като добро комплексно решение, обезателно ще проверя.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подкрепям Емича за Армеец. Ако се интересуваш, мога да ти дам на лични номера на брокера, който аз ползвам за Армеец, доволен съм от цените му.

  • Благодаря 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Със старата кола са ме блъскали 2 пъти застраховани в Бул и Левинс и един път застрахован в ДЗИ. Говоря за обезщетение само по гражданска. Двата инс-а платиха най-добре щетите по колата, докато при най-тежкия удар, при който се налагаше и да изпъват колата, от ДЗИ ми дадоха най-малко пари. Дженерали за каско са мизерници - за предно стъкло плащат най-бесния китаец, който има на пазара.

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда, явно всяко правило си има множеството изключения. Съжалявам за случилото се, дано не Ви се налага за в бъдеще да имате такива преживявания, колега! Благодаря за споделените впечатления. 

 

Тъй като препоръките на Емича и note съвпаднаха относно компания, мисля утре да "преслушам" Армейците, като при разумна оферта, бих заложил на тях. 

 

Сетих се да споделя нещо, относно Алианц - работят доста ефективно  при щети. Изпращаш снимки по мейл, има малко бумаги и се реагира сравнително адекватно. Обезщетенията са като че ли по-ниски  от тези на ДЗИ, но са приемливи. Просто са доста по-скъпи.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз миналата година си бях правил на Сивик-а в Евроинс. Питаха ме на колко да е оценят и на толкова е написаха. При оценка от 8000 лв., застраховката ми беше около 420-430 лв. Като в това имах включен и доверен сервиз. Два пъти ми се наложи да ползвам обезщетение и нямах проблеми, като изключим това, че първият път в довереният сервиз престоя около 3 седмици за маска и броня. Вторият поисках на експертна оценка (някои ми беше надрал двете странични стъкла с ключ пред входа) за да не се разправям пак и да чакам в довереният им сервиз - изплатика ми около 250 лв., което мисля. че е ок. 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Евроинс оцениха колата ми на 13 000 лв., затова са аут.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също съм в Армеец, но не разбирам защо трябва да ти я оценят на 20. Няма да им се различава много оценката 14-15, даже и рова е много. За тази цена си влиза в доверен сервиз (да не се налага де) и си я оправят. А при тотал щета така или иначе си плащат 80 процента (така мисля че беше, не съм сигурен) та само тогава има значение оценката, но стрували си всеки си преценява. Аз лично не се напъвам на висока цена, гледам да съм в златната среда.

За различните компании винаги има изключения, но с Армеец съм от 10 год. не съм имал забележки към тях. 

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Завеждал съм щети в Булстрад и Дженерали.Случките са  преди около 10 год :

1.Булстрад- камък от камион ми счупи фара и някой мизерник ми бе надраскал с ключ колата. Закарах я в доверен сервиз и всичко стана бързо и качествено

2.Дженерали - откраднаха ми странично огледало. Не признават кражба на части. Посъветваха ме да бия един крак на огледалото все едно е станал инцидент и тогава ще платят.

В крайна сметка аз ти препоръчвам да заложиш на компания в която имаш приятел.За съжаление това е най-разумно в нашата държава.

  • Харесвам 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да допълня малко мненията на колегите за Армеец. 

Имай предвид, че при тях без значение дали си имал/завеждал щети или не, при всяко подновяване на каското трябва да минаваш на оглед. Ако пренебрегнем загубеното време, на пръв поглед няма нищо лошо. Според мен обаче, това си има и недостатък. Ако например имаш съвсем леки забележки (удари от камъчета, незначителни драскотини), които не си заслужават завеждането на щета и пребоядисването на детайла за момента, искаш-неискаш - ще трябва да заведеш щета, защото при огледа ще ти я впишат и след това ще изгориш ако предявиш претенция, дори и тя да е за други поражения по този детайл (няма да ти платят боядисването).

Давам ти и личен пример какво се случи при мен - заради точно 3 леки (все пак личащи си, ако гледаш от по-близо) точици от камъчета по предния капак трябваше да заведа щета. Нямаше проблеми с това, взех си възлагателно писмо за доверен сервзи, пребоядисаха капака и след година - година и половина парче от боята колкото 10-20 стотинки, до единия ръб на капака, просто се отлюпи. Отдавам го на некачествени материали/работа. Айде пак наново - завеждане на щета, пребоядисване... 
Повече би ме устройвало, ако не бях длъжен при липса на заведени щети да минавам оглед при подновяването. Щях да прибягна до боядисване при по-значителни щети на капака, не заради някакви 2-3 точици. 

 

Също лично мнение е че Армеец не плащат добре. Преди няколко години завеждах щета за счупено огледало на сивик-а. По експертна оценка (нямах опцията за доверен сервиз). Огледалото си беше за смяна, откъдето и да го погледнеш. Не очаквах, че с изплатеното ще си покрия разходите за ново, но разчитах да покрие поне 70-80% от цената на такова втора ръка. Е, изплатиха ми сума, която се равняваше на около 35-40% от цената на 2-ра употреба огледало от морга. Бях се заканил че повече няма да правя каско при тях. Все пак продължих, защото за следващите коли имах право на доверен сервиз. Но преди няколко месеца разбрах, че един от доверените им сервизи, вече не иска да работи с тях, точно защото имали проблеми с плащанията от тях. Плащали им малко, не можели да си покрият разходите за качествени материали и труд с платеното. 


Аз лично вече гледам за оферти където оценката на колата е близка до пазарната и стойност и имам опция за ползване на доверен сервиз (като гледам и застрахователя да има договор с даден сервиз, който ме интересува). 

 

ПП: Сега се сетих да допълня, ако държиш на висока оценка пробвай ДЗИ. Преди няколко дни брат ми си взе Ауди А4 (B8), искаше да и направи каско като гледахме офертите на Булстрад, Армеец, ДЗИ. В Булстрад оцениха колата най-ниско, като в същото време таксата беше най-висока, а имаха и условие за допълнителен имобилайзер, който щеше да струва 200 лв. В Армеец оценката беше по-висока, а таксата - по ниска отколкото в Булстрад. В ДЗИ оцениха колата най-високо (всъщност, точно на толкова, за колкото я купи), а таксата беше най-ниска, нямаха допълнителни изисквания за имобилайзери и/или аларма. Той избра ДЗИ. Последната ми кола също е в ДЗИ, но тя е чисто нова и за нея оказаха влияние и други фактори, които ме насочиха натам. Нямаме опит със завеждането на щети при тях и изплащането, дано не се налага.... 

Редактирано от mitaka_t
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В Армеец е вярно, че ходиш при подновяване на застраховката на оглед, но само я снимат и пишат подновяване, а не ти описват къде какво има (гледа се на първото маркиране какво е написано). Споделям лични впечатления, въобще не агитирам.

Ако нещо си оправиш ходиш да я снимат и да ти го отпишат. Аз например като я взех, предната броня беше одрана от едната страна. След няколко месеца някой симпатяга я направи симетрична и от другата страна. Е това не ми го признаха, с обяснението че е писано в огледа пр. броня за боя. В доверения сервиз си платих елемента, те си я снимаха от сервиза пратиха им каквото трябва и аз само си взех колата без да ходя да го отписвам. Но вече ако стане нещо с бронята ще ми я оправят, за тяхна сметка.

Разбира се трябва да се внимава и със доверените сервизи, но всичко си е до късмет ако нямаш жокер!

Аз се доверявам на брокер, който прави застраховки в няколко различни застрахователни дружества. Той посочва къде да я сключа (преди  двадесеттина години колата ми беше застрахована към Бул-инс). 

Та за Бул-инс (тогава) беше така при всеки оглед я описваха и искаш не искаш си я оправяш. Сега как е при тях  незнам. 

Според мен трябва да се проучат първо условията къде как се случват нещата, след това дали те удовлетворява цената и затваряш очи и посочваш :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, наистина при подновяване снимат и пишат "Подновяване", но не съм сигурен дали при завеждане на щета гледат снимките от първоначалния оглед или от последното подновяване. Защо си мисля така? Преди години ходих с един приятел в Армеец да заведе щета (беше им клиент от няколко години, аз бях за първа година при тях, но не ми се беше налагало все още да завеждам щета и отидох, за да видя какво се прави, та да знам ако ми се наложи). Бяха му задрали яко преден калник на паркинг, имаше и леко изкривено/вдлъбнато. Щетата си беше за боя + ремонт. Служителя, който обработваше документите и дойде да снима забеляза увреждане на лака (малка люспа) на същия този калник. Беше далеч от задраното, нямаше общо със случая. А моя авер даже и не го беше видял. Тогава служителя го попита "А това? От кога е, завеждано ли е?" Той естествено каза, че не е и сега го вижда. Тогава служителя допълни: "Ако го има на последните снимки, няма да ти платим боята". 
Това съм го запомнил от тогава и като наближи времето за подновяване винаги оглеждам дали има нещо за завеждане преди това. 

А... може би доста зависи от служителя, който описва щетата кои снимки точно ще провери. Знам ли.... 

 

ПП: Само да допълня, че аз също споделям лични мнения и не агитирам против Армеец. Каското, а и ГО, на една от колите ми все още си ги правя там.

Редактирано от mitaka_t
  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 1 час, mitaka_t написа:

ПП: Само да допълня, че аз също споделям лични мнения ...

Точно така се стига до истината!!! (един споделя едно друг друго и така ще наредим пъзела)

Ще го имам впредвид при следващи застраховки. 

Благодаря Ви!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Армеец и БулИнс  искат имобилайзер допълнителен и оценяват колата на между 13 и 17к. Май  ще си остана накрая в Алианц (чакам и от тях оферта, защото имах щети мин година и сигурно ще ми е по-скъпо каското).

 

ДЗИ оцениха колата първоначално на 10 к ЛЕВА, като след моята многозначителна предполагам физиономия успяха да "докарат" до 14, което пак не ме устройва.

Редактирано от Vorpatril

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не разбирам само защо не ползваш доверен сервиз или ако ползваш и си го написал, не съм го видял. 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 22 часа, Emicha написа:

.....Цените варират в зависимост от офиса (дилъра) в който си сключил застраховката ( и реално каква отстъпка ще ти направят от тяхната).....

 

Това отгоре не съм го написал случайно.

 

За да е ясно, ето дани от последното ми каско в Армеец, което изтича през април 2020г. за СРВ-3 ген. с регистрация през 2011г.:

Застрахователната сума е за - 23600лв. (можеше и за повече , но нямаше нужда),  дължимата премия е -1283,84лв. + 2% ЗДЗП = общо -1309,52лв.

От тази цена, ползвам някакъв процент отстъпка, затова че и гражданската ми е в Армеец (която не е най-евтината) и някакъв процент отстъпка от брокера и дължимата сума като крайно число, ми се получава 1184 лв.

Та така....

 

п.п. Забравих да кажа , че това е на разсрочено плащане на вноски, ако я платя на куп, предполагам  може да има и още малко отстъпка.

Редактирано от Emicha
допълване
  • Харесвам 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако може да съм полезен с цифри да кажа и аз миналата година за каско в Лев инс.

Оцениха колата на 67 000 лв макар, реалната стойност да е с около 10-15 к повече.

Имаха изискване да се сложи имобилайзер, но понеже колата е нова и е гаранционна  в този случай това изискване отпада. След 3тата година обаче ще стане задължително.Поради факта,че колата е нова по default каското е с доверен сервиз официалния сервиз на марката.Така ,за да обобщя цифрите са следните:

Оценка 67 000 лв.

Вноска автокаско+ГО : 1х652 лв + още 3х640 лв.Тотал 2572 лв ( може да бъркам с 10-20 лв понеже цитирам по памет).

За същите условия повечето от другите застрахователи ми предлагаха около 3200 лв. И тук е момента за който @Emicha загатва.

Тъй като беше започнато каско в Лев инс от предишния собственик, за да не ме изпуснат получих 2 отстъпки: една от Лев Инс и втора такава направи самия брокер от своя си %.

Интересен ми е и друг факт който наблюдавам. Застрахователната премия пада много малко и никак не правопропорционално на застрахователната оценка. Пример:

Мой приятел застрахова колата си на оценка 33 000 лв за 1600 лв +300 за имобилайзер(който малко след това му направи проблем и не можа да я запали).

Та има възможност за преговори и гъвкавост.

Най-важното е в случая да пожелая на никой от вас да не му се налага да разбере колко е надежден и добър застрахователя му :)

  • Харесвам 1
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Преди 15 часа, Vorpatril написа:

ДЗИ оцениха колата първоначално на 10 к ЛЕВА, като след моята многозначителна предполагам физиономия успяха да "докарат" до 14, което пак не ме устройва.

Колега, всички застрахователи са така. Оценяват по разни техни си таблици за колите, слагат 30% овехтяване и ето ти оценката. При тоталка плащат 70-80% от оценката и ето ти 50% по ниско от реална пазарна. И моята я оценяват най много 5-6000, а аз не бих се разделил с нея за по малко от 10 000, защото я знам в какво състояние е и как я поддържам, ама това е реалността. Търси застраховател, който плаща добре за по малките щети, с по опростени процедури, ако имаш и познат да помага, най добре.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ЦРВ 2007 г. 2.0 Екзекютив в Армеец. 220 лв гражданска, каско 700 лв. (4х175лв) Не помня на колко я бяха оценили, но имам доверен сервиз. Нещо около 16/17 к лв беше. Отделно 100 лв за златна карта в СБА и спи града. (За тия 100 лв имаш и безплатен преглед)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

700 лв. за 16 х. оценка си е супер оферта.

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, току-що получих офертата на Алианц и май ще си остана там (най-вече, заради процеса по уведомяване за щети и изплащането им):

 

Застрахователна стойност: 16 200, ГО + каско 1507 (експертна оценка) и 1844 (доверен сервиз).

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 2 часа, frizzante написа:

ЦРВ 2007 г. 2.0 Екзекютив в Армеец. 220 лв гражданска, каско 700 лв. (4х175лв) Не помня на колко я бяха оценили, но имам доверен сервиз. Нещо около 16/17 к лв беше. Отделно 100 лв за златна карта в СБА и спи града. (За тия 100 лв имаш и безплатен преглед)

Пак си погледни полиците, защото почти съм сигурен че цифрите ти, леко се разминават.

Миналата година вдигнаха доста гражданската (освен да си я правил точно преди вдигането), а и Каското сигурно ти е било за не повече от 14+ х.лв. мах.

Ако цифрите са така както пишеш,наистина офертата е супер.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
На 6.01.2020 г. at 17:23, Vorpatril написа:

Здравейте, колеги,

 

Предстои ми подновяване на застраховките за баба Хонда. Бърз преглед на офертите показва, че инфлацията се усеща най-много в сферата на автомобилното застраховане!

 

По същество - баба Хонда навсякъде я оценяват на 13-14 хиляди лева (ДЗИ, Евроинс, Уника), което е дразнещо. Единствено Дженерали ми дадоха оценка 20 000 лв. Не съм питал Алианц, при които съм в момента, тъй като са най-скъпи и не искам дори да знам колко ще струват застраховките (миналата година ГО беше 470 лв., а каското около 1400 при оценка 21 к лв.).

 

Отделно, ГО е станала покъртително висока (между 297 лв. (БулИнс, на които няма да дам 1 лв.) и 472 лв. (ДЗИ). 

 

Имате ли впечатления от Дженерали и Булстрад по отношение на изплащане на щети по "Каско"?
 

Поздрави

Булстрад супер некоректни имам тотал щета и още не мога да си взема обезщетението всички срокове минаха  и пари няма  

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Имам актуална оферта от Дженерали :

1.Застрахователна стойност на колата 42100 лв. Премия 1932 лв.

2.ГО 239 лв

3.Злополука и пътна помощ - 25 лв.

 

Преговарям за по-ниска застрахователна стойност , за да намаля цената.

Междувременно заведох щета от предишния собственик без проблеми.Ще я отстранят в доверен сервиз, но да видим как ще се справят.

 

Редактирано от AzSum

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
На 5.03.2020 г. at 20:07, hopcyns написа:

Булстрад супер некоректни имам тотал щета и още не мога да си взема обезщетението всички срокове минаха  и пари няма  

Миналата година при тях сключвах, защото много ми ги хвалеха. Вече обаче за пореден път чета подобно мнение и се замислям какво да правя тази година.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
On 4/30/2020 at 3:57 PM, iv4o5 said:

Миналата година при тях сключвах, защото много ми ги хвалеха. Вече обаче за пореден път чета подобно мнение и се замислям какво да правя тази година.

Аз съм страшно доволен от Булстрад, всяка година правя при тях - веднъж ми се е налагало да завеждам щета и всичко беше точно. На моя позната и изгоря къщата, тя имаше застраховка при тях и и платиха без проблемно. Сега търся по форумите какво мислят хората за дженерали , защото си правя автокаско от SDI, а си взех нова кола над 6 000 лв. и при това каско застрахователя трябва са тези дженерали, за които не знам нищо. 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Общо взето всичките им даваш мнооого повече отколкото би ти потрябвало да ползваш. При Мен а и не само, за 2 години каско 2000лв съм ползвал 270 лв. И то трябваше да си платя няколко вноски напред, че тогава да ми отпуснат пари за една драскотина :) Ако колата ти е под 20 000 лева хич не се зснимавай с каско, няма кой да ти я краде :) Успех

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз като колегата Емича застраховам в Армеец и моята кола и тази на половинката, понеже поне досега винаги са ми изплащали щетите добре. А при нас щети не липсват, защото нямаме гараж за нито една от двете коли и паркираме на улицата, която е доста тясна, но просто няма къде другаде. Към нашата сграда има предвидени само няколко паркоместа, които са крайно недостатъчни за всички апартаменти и просто нямаш избор освен да паркираш на улицата.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
преди 42 минути, Nikky написа:

застраховам в Армеец и моята кола и тази на половинката, понеже поне досега винаги са ми изплащали щетите добре

В Армеец на оценка или на доверен сервиз ги оправяш? Щото ми се събраха няколко драскотини - паркинг щети и мисля да ги заведа. 

Имат ли ограничение на брой елементи?

Редактирано от note

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А може ли да се завеждат наведнъж няколко щети? Преди време сякаш се опъваха застрахователите и всяка щета трябваше отделно мисля.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...