Jump to content
MilenG

Сигнализация за изгоряла крушка

Recommended Posts

Здравейте,

Някой знае ли дали Хонда Акорд 8 има екстрата да ти сигнализира като имаш изгоряла крушка от габарит или стоп светлините?

Не намерих споменато нещо подобно в книжката за колата, но може и да съм го пропуснал. Засега нищо не ми е горяло, иначе нямаше да ми се налага да питам :)

Преди това имах Фиат Мареа 97 година и го имаше като екстра. Доста удобно, светкаше даже като изгори крушка за осветяване на номера.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти,

 

С колата от подписа съм.

 

Горяла ми е два пъти предна габаритна крушка - по веднъж от дяво и дясно. Никаква индикация нямаше в тези случаи.

Не зная как е при стоп светлините, мигачите и/или фаровете/халогените, за сега да чукна на дърво не се е налагала смяна.

 

Поздрави

Марин

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно няма. Като се замисля в книжката пишеше редовно да си преглеждаш светлините, едва ли щеше да го пише ако имаше система за следене.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей,

Преди 2 дни сменях изгорял габарит - сигнализацията беше колега в офиса 😁
Преди около година бях забравил да закача мигача след като бях свалял левия фар - при подаване на мигач честотата на цъкане на таблото се увеличи и така видях проблема. 
Със стоповете още не съм имал разправии. Колата е 2.0 Elegance

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това, че няма индикация има и своята добра страна - с изключение на мигачите, можеш да подмениш всички останали лампи с LED-такива, а ако са по-качествени - забравяш за случая. То и на мигачите става де, ама или с ония измислените товарни резистори, или евентуално по начина, по който съм го излекувал на Акорд 7 :)

 

Ако има нещо, което ми харесва в тоя модел - то е точно това - че няма индикация за изгорели лампички и замяната с LED-лампи е добра алтернатива, особено ако се търси дълготрайност на труднодостъпните места. 

 

:offtopic: като изключим стоп-светлините, всички останали могат да се проверят за по-малко от минута с една обиколка на колата. Обаче сигурно 50 % от колите по улиците имат най-малко по една неработеща светлина - дали габарит, дали фар, дали мигач, а светлините на номера изобщо не ги включвам, там положението е сигурно 9 от всеки 10 коли имат поне една неработеща светлина на номера. Тия пък, дето не им светят една или две къси и карат направо на дълги - въобще да не коментираме, пълни дебили. Толкова ли е трудно да си поддържат колите в изправност поне за най-елементарните  неща?

 

Извинете за отклонението, моля!

  • Харесвам 1
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Потвърждавам, че може би няма индикация за изгоряла крушка. На мен ми изгоряха крушките на светлините на номера и ги хванаха на ГТП. Да не говорим, че ми ги записаха в протокола като неизправност.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...