Jump to content
Borys

Проблем със показанията на скоростомера и температурата

Recommended Posts

Здравейте,

 

Купих си Хонда Акорд 7 - 2003г. 2,0 155к.с. преди няколко седмици и.....

 

Проблема е следния - когато запаля колата стрелката на скоростомера

или започва от най-долното и положение (-20км/ч) или от 10км/ч., а температурата много бързо отива на 90 градуса и не мърда от там, като си мисля, че не е възможно да загрее до 90 за 1 километър извънградско.

 

Някакви предположения?

Ако някой знае и добър майстор на километражи в София да сподели.

 

Благодаря предварително

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За стрелката на скоростомера не ми звучи в ред. За температурата – не е невъзможно. Извънградското много бързо загрява двигателя, а когато и навън температурата е по-висока, буквално можеш да видиш как се вдига стрелката пред очите ти.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 18 часа, Borys написа:

, а температурата много бързо отива на 90 градуса и не мърда от там, като си мисля, че не е възможно да загрее до 90 за 1 километър извънградско.

 

В жега може и да е така, (не знам да е разграфено на градуси, при мен на фейса не е, стрелката стои под средата, допряна на символа за термометър, от долната му страна)

Да се има предвид, че показвайки средата на скалата (нормална температура), въобще не значи, че температурата е 90гр. Там отива много преди тази температура и е силно инертна, не мърда постоянно в доста широки граници...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема с скоростомера може да е в самото табло,теста  може да се направи  на място до някоя морга с закачане то на идентично такова,не съм се рови дали датчик или нещо друго дава данни на стрелката . Ако има такъв то той е отговорен за играещите данни.

Стрелката на температурата  ,да е сменяна наскоро датчика отчитаща и подава информация за това,което  едва ли ще знаеш  но може да се провери оригиналния е на Денсо ,датчиците са два единия  подава информация на компа на колата единия на стрелката и от там разминаването. Да колегата е прав гледал съм  реални данни с софтуер и тези на стрелката се разминават като стрелката избързва реалната температура  .Важно е да не минава над средата.Може да се тества закача се на комп и гледаш какво  показва докато  караш стрелката ,и диагностиката и сравняваш.

Редактирано от CARPERA

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стрелката на скоростомера незнайно как (предполагам след няколко неравности по пътя) се оправи и сега последните 200 километра показва вярно (започва от 0км/ч), но не очаквам да продължи така. Има нещо което не е наред!

След доста телефонни позвънявания на различно майстори, единственият смислен отговор беше, че най- вероятно някой е бъркал по таблото и е връщал километража, причинявайки и съответния проблем!

Предложението беше срещу 40 лева да ми сменят километража, не могло да се поправи понеже - ако се отвори пак може въобще да не заработи повече.

За съжаление открих само една Хонда Акорд 2.0 на части, но таблото е продадено за 100лв.

Има варианти и за табло от Англичанка за 50лв, но се чудя дали може да се смени циферблата за да показва само в километри в час, че с мили нещо не ми харесва!

И все пак ако някой, знае добър майстор, занимаващ се с табла и километражи, ще съм благодарен да сподели!

 

Също така, ако някой продава табло или знае от къде мога да взема???

 

А за температурата значи си е нормално да не се притеснявам! :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера температурата беше около 25 градуса, когато в 18 часа паркирах пред входа. В 22 я запалих отново на 21 градуса външна температура и за 1 минута и 500 метра от "най-долу" стигна до нормалното си положение. Тази стрелка не я мисли.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвай този  тест  https://www.youtube.com/watch?v=butB3e-0pO0  .

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...