Jump to content
eduarrd

Вадене на скъсана свещ от B18C4

Recommended Posts

Здравейте, необходима ми е възможно най-полезната информация и съдействие за вадене на скъсана свещ от главата на B18c4. Колата се намира на 20км от Плевен, което си е явен проблем. Към момента ударих на камък - хондаджийски майстор в Плевен отказа да се занимава с проблема ми и препоръча да намеря човек специализиран във ваденето на скъсани свещи. Намерих такъв, който дойде на оглед, сподели си притесненията, че е доста дълбоко свещта и се уговорихме за този понеделник да дойде да я вади, като аз предварително сваля капака на клапаните. Е, свалих капака и от тогава ни вест, ни кост и никаква връзка с въпросния майстор- специализиран във ваденето на подгревни свещи. Другият проблем е, че не съм при колата, а в София и в момента усещам една пълна безизходица. Следващата ми стъпка е да опитам сам да вадя остатъка от свещта, при липсата на майстор, който да се заеме с това. Това което избистрих до момента е да купя 25см нов хром-ванадиев удължител 1/2, който да изпиля във формата на четириъгълен клин, който да вклиня в остатъка от свещта и да пробвам с тресчотката да го развия, като предварително загрея с пистолет за горещ въздух отвора - приемам препоръки дали да се заемам с тази идея. Ако се намери някой да помогне с напътствия или е достатъчно отговорен да се заеме със спасяването на една Б-серия ще съм изключително благодарен. Това което остана в главата е електрода за маса, заедно с резбата под 3ти ред резба под шестостена за развиване на самата свещ. На снимката е това което извадих при скъсването.

viber_image_2019-08-29_18-52-54.jpg

Редактирано от eduarrd

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нищо не пречи да попиташ ТУК

Или да пробваш с шлосерски шабър.

Редактирано от aleksandur
добавяне на текст
  • Нагоре 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледах ги тези ама колата е на 200км от София, пък не ми се сваля главата, та за момента май нещо от рода на шабър ми е варианта.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен, щом си решил сам да се пробваш, купи си комплект шпилковадачи. Подбери точния размер от тях за начинанието, според вътрешния диаметър на скъсаната част от свещта. Също подходящ и сигурен удържител. И с шабър може да стане, но пак трябва да го прецениш колко да е дълъг, та като влезе да не счупи електрода на масата, който е точно отдолу. Но по-добре пробвай с първото и успех.

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...