Jump to content
gopsan

Сивик 8 - не ускорява добре, свети чека на abs-а

Recommended Posts

Здравейте колеги,отскоро съм притежател на сивик 8 и имам следните въпроси:Колата ми показва среден разход около 9 а ускорението го няма никакво при диагностиката не показва никакви грешки егр кюе чист и нямам идея дали си е нормално....също така ми свети чека на абс и вса а колата е с чисто нови накладки и дискове..абс системата си работи изписва ми само fail safe relay.. благодаря предварително

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти колега, и аз от скоро съм притежател на такава 2.2 i-ctdi, когато я взех колата не беше кой знае какво, карах я около 2 месеца и ми светна DPF филтъра с удивителен знак. Та мисалта ми е че преди да светне дози DPF колата вървеше доста мудно, като леко спъната(турбото отваря около 1750-2000rpm), след като махнахме DPF-a направихме едно кръгче и беше значително по-добре. После направихме чип тунинг и колата от 137кс и 318нм стана на 185кс и 400нм, е разликата е огромна(преди да светне DPF-a колата харчеше около 10-11 на 100км, след махането и чипа харчи максимум 9 на 100км като аз карам агресивно, повече настъпвам). Съветвам те ако си с дизел да направиш един чип тунинг. Ако махаш DPF-а задължително искай гаранция от майстора че Cruis контрола, подгревните свещи и всичко друго ще работи, щото ако го прави бай гочи от маалата може и да преебе нещата. Относно ABS модула виж къде се намира, има една програма в замундата AUTODATA 3.38, виж къде е самия модъл и дали може да се провери.

 

ЕДИТ: провери бушоните

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е много страно, че не ти изписва грешка на диагностиката пък ти свети чека, абс-а сигурен ли си, че ти работи, тоест да спира на пресекулки при рязко натискане на спирачката, най-добре е да се прави на пясък? Ето тук http://www.vehix411.com/6611-2/ се споменават две възможни причини за този проблем, провери ги преди да тръгнеш да сменяш модула.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мойта е 2006 и няма Дпф това е странното мисля си че може да е от двбитомера...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...