Jump to content
BOKLUK_CHOVEK

Stock камера за заден ход,яркост мод?!

Recommended Posts

Здрасти!

Имам фабрична камера за заден ход на акорд 8. Изображението е меко казано отвратително. Не се вижда нищо,особено при слънчев ден. Абсолютено безполезна е.

Питането ми е имате ли идея какво може да се направи? Например,как да вдигна яркостта на дисплея повече от фабричния макс ?! Освен ,че резолюцията на екрана е мега скапана (800х480) ,екрана е и много тъмен на "камера" и буквално прави камерата безполезна. 

IMG_20190607_181454.jpg

IMG_20190607_160131.jpg

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей! Като цяло диспля е доста ярък, но понеже е по старичък като модел LCD има една не приятна особенност: за да си достигне максималната яркост му трябват няколко минути работа. Т.е ако тъкмо си запалил колата и включиш на задна в слънчев ден няма да видиш почти нищо. Също и ако не го ползваш докато караш ( след като запалиш и не избереш нищо следващите 30 сек, той изгасва) и понякое време ти се наложи да паркираш и ползваш задна, тогава  се получава същото. Затова аз винаги си пускам информацията с радиото да седи на него. Просто на подсветката и е нужна няколко мин. работа за да достигне яркоста си.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Полезно би било и да се сложи допълнителна козирка над екрана и някакво черно матово покритие в котловината на таблото пред него. Целта е да се премахне попадането на пряка и отразена слънчева светлина върху екрана, но проблема е че каквото и да се измисли (и дори сръчно да се изпипа), ще си личи че не е родно, а може да стане и "колхозно". Като за проба метни парче черен велурен плат или нещо 100% черен мат на таблото пред екрана и виж ефекта на слънце.

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има начин да се освети екрана, след като включиш на задна използваш големия бутон/джйстик и го въртиш ляво/дясно и ще ти освети или потъмни екрана, но ако си в режима, който описва колегата отгое за по-тъмния екран когато си запалил на тъмно, просто трябва да изчкаш малко да превключи после с копчето няляво/надясно за светлосилата

  • Нагоре 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@joo

Мерси,яркоста наистина се увели доста посредством средния бутон (джоистик). 

Като дам на задна и пусна фаровете има забавяне 3-5 сек докато екрана мине в най-яркия режим които съм му задал,но това е приемливо на фона на предишния вариянт "неизползваема камера" :D

Сега вече,найстина мога да разчитам и реално да ползвам задната камера :D

Редактирано от BOKLUK_CHOVEK

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...