Jump to content
mollovmd

CR-V III - За десен волан или против ?

Recommended Posts

О, боже, божеееееееееее... боже! Ти продължаваш да цвъкаш и да измисляш собствени закони! Абе ти май си мислиш, че тука са седнали некви балъци, които като тебе - са спрели на едно ниво от момента на вземането на книжка и край! Ако ти си така - това си е твой проблем. Понеже пак си изписал 1 тон глупости, а няма да е коректно спрямо потребителите темата да завъриши с глупостите, които си написал, сега пак ще се аргументирам много точно и след това те оставям сам да си копаеш дъното и да си търсиш нов кладенец. 

 

Ти си като кристал - не толкова красив, ами толкова прозрачен! Направо си ми елементарен по начина на мислене. Нарочно си замълчах за знаците, за да те видя как така ще нагазиш в собствените си л@йна, че даже и с влекач не могат да те изтеглят. Подадох ти тънка сламчица, като ти дадох да гледаш линк (от 2015 г!), на който знакът липсва, само и само да те видя колко надълбоко можеш да нагазиш. И ти като истински удавник се хвана за тая сламчица и се опита да я използваш, за да успееш макар и малко по някакъв начин да измислиш аргументи за назадничавото си и изостанало мислене. 

 

Преди 16 часа, Emicha написа:

- Относно ситуацията с твоя приятел:

 

Обяснявам ти за последен път - на въпросното кръстовище , твоя приятел  НЕ СЕ  ДВИЖИ ПО ПЪТ С ПРЕДИМСТВО  и  НЯМА такова предимство пред другия участник в движението , който си се движи по въпросния път с предимство.

 

Тази снимка и Линка който си качил в другата тема, са едно към едно:

Capture_2.png.ed6e1e192553d9c74a7e011e311529b5.thumb.png.24576571fd79b2a0d1599d883ad6d6e8.png

 

По пътя , по който се движи въпросния учебен автомобил, ЗА НЕГО НЯМА НИКАКВИ ЗНАЦИ . Там на въпросното кръстовище, за него важи, само и единствено, правилото на дясно стоящия - разбери го най-накрая това .

Ако не вярваш - виж си Линка, ако и на него не вярваш - отиди на място и провери.

Само за информация - почти всеки ден минавам от там и много добре знам, какви знаци има сега и какви е имало преди.

 

Разбирам, че си разбрал къде си се у@@@л,  но вместо да си признаеш (както нагло ме съветваш), пишеш куп глупости, рисуваш разни картинки и некоректно, на следващите картинки си рисуваш разни знаци, които там ги няма - не изопачавай ситуацията бе пиле , не на мен тези неща. 

 

п.п. Все още чакам да ме поканиш на някое кръстовище, на което ти ще си ми дясно стоящ имайки знак СТОП, пък аз ще съм ти от ляво по път без предимство, за ми се "врежеш във вратите" (нали това искаше) , за да проверим дали аз ще съм виновен.

 

 

 

Хайде сега да видим как изглежда кръстовището към днешна дата? 

 

1Capture_1.thumb.PNG.d791982394496c23b476cfce72898a6a.PNG

 

Деееа, как съм сложил скапания знак за снимката, а? И дървото същото съм го докарал, даже чупката му е същата!!!

 

1. Моя приятел не се е движел по път с предимство? - я виж пак снимката (Иначе да - няма предимство пред другия, защото другият му е дясностоящ и се прилагат чл. 50 и чл. 48)

2. По пътя на учебния автомобил няма никакви знаци? - я виж пак снимката

3. Ако не вярвам да си видя  линка? ТИ СЕРИОЗЕН ЛИ СИ? Че ми се аргументираш със снимка от 2015-та година!??! Която АЗ ТИ ДАДОХ, а дори не е твоя авторска...(Е това ти беше сламката, която обгърна с 2 ръце и два крака) - я виж пак снимката

4. И ти твърдиш, че всеки ден минаваш оттам и знаеш какви знаци има?! Е явно тоя си го изпуснал. Я ВИЖ ПАК СНИМКАТА!!!

 

И ти имаш наглостта да ми се биеш в гърдите и да се правиш на голЕм шАфьор, а ти дори не виждаш скапаните знаци, покрай които минаваш всеки ден!!! Всъщност, сигурно не си минавал от там С ГОДИНИ!!! Ако си спомняш - линкът е от 2017 г. и още тогава знакът си е там. Ти кво мислиш, че аз съм баламурник и ще ти дам линкове и снимки да гледаш към нещо, в което не съм сигурен как е? Ти сериозно ли ме принизяваш до твоето умствено развитие и мислиш, че толкова елементарно ще подходя? Аз като говоря - не приказвам. Когато съм сигурен в нещо, мога да се аргументирам. Твоите аргументи всички ги видяха - в нито един момент не си посочил някой нормативен документ, който да подсилва теорията ти. Единственото, което успя да измислиш, е да обиждаш, да слагаш епитети и тем подобни.... Ако беше МЪЖКАР, досега отдавна да си казал "Ей да бе, объркал съм", ама ти толкова глупаво подходи, че стана за посмешище. Жалка работа. Много, много жалка. 

 

Колкото до СТОП-а - и колегата @Pavel_Pavlov ти е обяснил - пътищата са два вида - път с предимство и път без предимство. Пътят без предимство не се дели на път без предимство със знак СТОП и път без предимство със знак "обърнат триъгълник". Знак "СТОП" се поставя НЕ за да ти каже, че имаш по-малко предимство от другия водач - отляво, на пътя без предимство, а се слага само и единствено на места, където нямаш добра видимост към пътя с предимство. Това е написано в наредбата за пътни знаци, която сигурно даже не знаеш, че съществува. Между водачите на пътя без предимство се прилага правилото на дясностоящия, което е записано къде? КЪДЕ?!?! - Точно така - в чл. 50 и чл. 48. И тук вече става съвсем ясно, че имаш сериозен проблем с разбирането на тези два прости текста. И двете теории, които развиваш, са в противоречие с този раздел. Разбираш ли? В противоречие си със закона, а не с мен. Аз само се опитвам да ти помогна да разбереш закона, а не си измислям мои теории, както ти правиш. Но както казах - заради начина ти на изказ и комуникация - вече уважение = 0. 

 

Като не разбираш от нещо и не знаеш - трай си, не се излагай. Да си ме видял аз да пиша нещо в темата за масла например0? Нещо в теми за икономика да пиша? Не, щот' не разбирам и си мълча. Ти като не разбираш правилата за движение - мълчи си по такива теми, а не се излагай и не спори с хората, които се интересуват непрекъснато и познават темата. Хората те познават, натрупал си няква репутация между тях, ама изведнъж се намесваш в тема, която не познаваш и на всичкото отгоре - обиждаш като кифладжия. Ама каквото повикало - такова се обадило, затова си губя времето да ти отговарям, щото не обичам някакви пълни лаици да ме изкарват по-балък от тях, особено с тъпи и безсмислени аргументи, на които други незапознати вярват . 

 

Айде виж пак снимката и АКО СИ МЪЖКАР - ЩЕ СЕ ИЗВИНИШ И ЩЕ СИ ПРИЗНАЕШ КОЛКО СЕ О@К@ --------- ама надали...

 

1Capture_1.thumb.PNG.5e9fd0c30a19ad8e9e5852e03cfcd46b.PNG

 

Ако искаш - да ти я пратя във висока резолюция? 

==================================

 

Преди 8 часа, ceco_accord написа:

 

Не одобрявам обаче тонът на повествованието му!

 

 Благодаря за забележката. И аз не одобрявам този стил на писане, особено във форум. Дори се самодокладвах за грозно поведение, но може би още не са видели, за да ме изритат. Но каквото повикало - такова се обадило. Който търси - намира. Мога да ти дам линк към другата тема да видиш как тоя ТИТАН НА МИСЛОВНАТА ДЕЙНОСТ започна да обижда напосоки и да хвърля епитети. Някакви агнета да съм връщал, ала бала.... Дори и в тая тема - нито някой го е питал, нито нищо, а започна да нарича друг колега пикльо и така да ми говори отдалече, отвисоко - "героят" и не знам кво още... Аз мога да си говоря с всеки - когато срещу мен е интелигентен човек, който може да каже каквото иска, но без да обижда и да говори абстрактно ("ако си ме разбрал...") - отговарям му в стила, за ме разбере. Когато срещу мен е простак от висша класа - отговарям му просташки, за ме разбере. Иначе няма как да ме разбере, ако не говоря неговия език. Само погледни какви глупости измисля, ама виж как ги казва, отвисоко, надменно, да те заблуди и тебе:

 

Преди 3 часа, Emicha написа:

 

Да ама и на линка който е дал , а и там на място да отидеш на въпросното кръстовище, такъв знак няма. ...вместо само да обърне картата от линка и да проследи пътя на учебния автомобил, за да види че по неговия път, няма никакви знаци Това многократно се опитах да му подскажа, за да не рипа като "теле пред майка си" , ама то рупа ли рупа - гледа да се обяснява продължавайки да ръси глупости и цитира разни закони - които така и не може да изтълкува правилно!

 

 

И за това пак прилагам АКТУАЛНА снимка, а не тая, която му подадох като сламчица: 

 

1Capture_1.thumb.PNG.21a4794029ba23617b0bcd04f05f734d.PNG

 

И пак продължава да пише оная тъпотия, че ПЪРВО ми били посочили раздел маневри. Ама той дори не го е чел тоя раздел, иначе щеше да знае, че в него пише точно 2 неща: 1. да дадеш предимство преди започване на маневрата и да се съобразиш с останалите и 2. да дадеш ясен сигнал за маневрата. Това си важи за всички и навсякъде. А обратният завой е разгледан в раздел 8, който никой никъде не коментира. На всичкото отгоре се опитва да изкара като аргумент, че маневра било всяко изменение на ППС.... Че аз не видях някой да оспорва. Както обратният завой, така и десният на учебния, са все маневри. Ти представяш ли си колко безумно е да се каже, че дяснозавиващият не прави маневра, както се опитва да го изкара? Сигурно учебният не прави маневра? Или не дава мигач? Или не променя посоката на движение? И накрая - някакви НАСРЕЩНИ го гонят... 

 

Абе моля ти се.... И видиш ли - той ПОДСКАЗВАЛ! Не може да каже каквото иска, а ПОДСКАЗВАЛ... Е заради такова отношение - уважение = 0. Аз бих го блокирал с удоволствие, ама ме кефи какви безумни аргументи измисля и затова си чета да се забавлявам. 

 

Преди 8 часа, Pavel_Pavlov написа:
  Скрий съдържанието

Цецо, предимството се определя преди да навлезнеш в кръстовището и не се променя според маневрите ти вътре. Така че по точка 1 – не, няма да се промени предимството с прогресирането на обратния завой.

 

Тук благодаря на колегата, че го е обяснил. За да няма спорове и интерпретации, предимството се определя при приближаване и ПРЕДИ навлизане в кръстовището и зависи само от положението на ППС - по кой път приближават. Предимството не се определя и не се променя според мигачи, според ЕВЕНТУАЛНА посока на движение след кръстовището или според положението на ППС вътре в самото кръстовище. Ако беше така - щеше да има такива безумни неразбории - да спреш и да питаш кой накъде отива, за да знаеш дали е с предимство или не. Затова - недвусмислено - на равнозначни пътища, водачът трябва да пропусне НАМИРАЩИТЕ или ПРИБЛИЖАВАЩИ отдясно. Това е. Кратко и ясно. 

 

Дано, ама дано да въведат проверочен изпит преди преиздаване.  Знам поне един, който няма начин да го вземе. 

 

Поздрави на всички, аз казах каквото имам да кажа.

 

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На къде отиде темата.

Но защо е започната  дясна дирекция  е за пътищата и страните които е направена. 

Не е за нашите. .........

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е темата че отече - отече , ама не по моя вина.

 

Та за да не отече още повече и преди модераторите случайно да не сметнат да я забършат, искам само да допълня, няколко кратки неща тук, а за напред може да прехвърлим дебатите в другата си тема.

 

Та, м-р "компетенция" , какво ни казва - че е лъжец. 

Още през 2017г. ,излъга целия форум , давайки грешна информация, подвеждайки  ни, с неактуални данни от 2015г.:).

Може пък само мен да е искал да излъже - казва ли ти някой. 

Аз пък нали съм си "балък", та той ми бил подал, а аз  съм се бил хванал, като удавник за сламка - смешко :D.

Само че, сламката беше от мен (умишлено му написах ,че и преди и сега там няма такъв знак:o), обаче той продължи да разсъждава на глас .

Хубавото в случая е, че поне си е направил труда да провери на място за знака :bye:, и е установил това което знам от преди година, като го сложиха покрай ремонта/кръпките на пътя и тротоарите , на въпросната улица.

Тогава през годината в която беше споменал за казуса на неговия приятел, такъв знак там нямаше, а моя отговор и тогава беше, че правилно е скъсан. Нито един път не съм казал нещо по различно, но той тогава пак без причина започна да подскача, намесвайки ме ,а и така между другото обвърза случая на неговия скъсан приятел с първия казус.

В другата тема има цялата история и всеки може да си направи сверка при желание, да си прецени и изтълкува кое е правилно, кое не и да спазва правилата както ги е разбрал - защото ако е к@р , да му го набие човек, ама акъл е трудно.

 

Та така, кой разбрал - разбрал, кой тълкувал - тълкувал, а кой зубри и не мисли, си е за негова сметка.

Дано само са по-малко пострадалите от "компетентни" шАфьори. 

 

 

 

  • Харесвам 1
  • Нагоре 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аааааа, УМИШЛЕНО си написал, че и тогава и сега няма знак? Ти чуваш ли се/четеш ли се колко нелепи неща говориш/пишеш? Даже и с големи букви си го написал, с удебелен шрифт, и в друг цвят дори: 

 

Преди 3 часа, Emicha написа:

По пътя , по който се движи въпросния учебен автомобил, ЗА НЕГО НЯМА НИКАКВИ ЗНАЦИ . ...

Ако не вярваш - виж си Линка, ако и на него не вярваш - отиди на място и провери....почти всеки ден минавам от там и много добре знам, какви знаци има сега и какви е имало преди.

 

 

... последвано от: 

 

Преди 3 часа, Emicha написа:

 

Хубавото в случая е, че поне си е направил труда да провери на място за знака :bye:, и е установил това което знам от преди година, като го сложиха покрай ремонта/кръпките на пътя и тротоарите , на въпросната улица.

 

 

"Там няма знак, виж си линка, иди провери... ама там има знак и аз знам, че има, но нарочно казах, че няма знак, понеже знака го сложиха миналата година и от тогава знам, че има знак, за който казах, че го няма...". 

 

Такава наглост не съм виждал, честно! Последно има или няма знак? Каквото кажеш - това ще е. Само и само да вземеш някакво решение?

 

Сега са налични всички знаци и щом всички го твърдят - можем да преминем на въпроса: две коли се приближават по път с предимство към това кръстовище. Кой е с предимство за преминаване? С една дума отговори - СИН или ЧЕРВЕН. Кратко, ясно и точно. 

 

sEwS3Y7.thumb.jpg.fcbe0b904fb6d6645239fbf19fff4139.jpg

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво сте направили пак, леле! :D Все наши хора, пък...

 

Сега да крием ли, да трием ли, да заключваме ли или да я преместим в оф-топик и да продължите?!

 

Струва ми се за най-добре, да заключа темата, за да не продължавате, и в същото време да няма сърдити, където са си правили труда да пишат на вятъра.

 

И извинете ме за оф-топика, но аз лично съм против десния волан по нашите пътища.

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...