Jump to content
Иво Маринов

Сваляне на напречните багажни греди от тавана

Recommended Posts

Здравейте. 

Колеги искам да попитам, как да демонтирам напречните багажни греди от тавана на Хондата. 

Колата я закупих скоро от Холандия, модел Хонда CRV модел 2009г 2.0i бензин автомат 4х4 на малко километри. Автомобилът така го закупих, от собственик, но грешката е моя, че не го попитах и не взех ключета за демонтаж. Интересувам се как да ги махна тези напречни греди и като ги махна трябва ли да слагам някакви капачки на мястото, където са били те. Мога ли тези пластмасови капачки да ги закупя от представителство на Хонда или от друго място. Дайте ми съвети и насоки. Реките са оригинални на хонда, така е закупена колата от първия и собственик в Холандия от когото я закупих. Искам да ги премахна, защото са ми ненужни, не съм скиор, планинар, къмпингар и т.н.Щом ги премахна сигурно ще ги продам. Очаквам отговорите ви. Предварително благодаря на отзовалите се. 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Ако са оригинални, първо взимаш права отверка и леко надигаш пластмасовите капачки (има си сряз на капачките ,между тях и гуменото уплътнение)  и ги издърпваш нагоре за да ги свалиш.

Там,под капачките, ще видиш 8 специфични гайки, за които ще ти трябва необходим инструмент, или накрайник тип еврейска звезда, за да ги развиеш и да свалиш гредите.

За да запушиш отворите на надлъжните греди, ще ти трябват 4 капачета, но като им разбереш цената в Бултрако, ще те заболи главата.

А да намериш втора употреба - ще е много трудно.

Редактирано от Emicha
  • Благодаря 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега каква примерно може да е цената на нови. Другия ми варянт е да търся някакви втора употреба от някоя автоморга. Благодаря за отговора, ако не намеря варянт за капачки просто няма да ги махам въпреки, че не ми харесват. 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По спомен от преди 2 години, като ми трябваха, в Бултрако ми обявиха цена около 160/180 лв. за четирите - като  две са по-големи и две са по-малки.

С много късмет намерих от морга и ги взех за около 80/90 лв. . Добре че познавах човека и се съгласи да ги свали, че обикновено ги продават с напречните греди.

Успех.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Каква цена ще им искаш на гредите

 

 

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...