Jump to content
Untouchable

Смяна на Горивен Филтър на Акорд 8, 2.2 i-dtec

Recommended Posts

Здравейте!

 

След четене тука и по форуми намерих следната тема - http://typeaccord.co.uk/forum/topic/9049-diy-8th-gen-idtec-diesel-fuel-filter-change/ 

за въпросния филтър. Но проблема идва че в линка снимките са на английски акорд и над филтъра при нашия нормален стандарт седи сервото. 

Та малко помощ за целия процес, имам всичко необходимо за да си го направя сам, ако някой е сменял сам този филтър може ли да ми каже лесно ли извадихте филтъра и дали тръбите на сервото пречат. Не вярвам японеца да го измислил толкова сложно че да се разглоби половината кола. Ония от линка по-горе обяснява че източил нафтата от филтъра и после чакал помпата да го напълни и трябва да го обезвъздушиш, това означава още леене на нафта по мотора, което на мен не ми се струва ОК , защото клиповете които съм гледал за CR-V с този мотор всички доливат нафта във филтъра и после поставят новия. Основния ми проблем е мястото между тръбите на сервото и капачката на филтъра, никъде не намерих клип за смяната на горивния филтър на Акорд 8  2.2 i-dtec. 

 

Благодаря предварително

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

миналата година, че и тази, при смяна на маслото ми сменяха и горивния филтър. Сменям го при приятели от голяма верига сервизи. Колата е комби, не вярвам да има разлика със седана по отн. на филтъра. Та при смяна , ремонти и т.н.. винаги ако има нещо сложно за смяна , ревАт, че е е пипкаво , сложно и т.н... При двете смени нямаше каквито и да е коментари, което ме кара да мисля, че не е кой знае колко сложно.Само това мога да споделя .

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте.Възможно ли е да има и горивен филтър(втори),някъде до резервоара?При смяната му останах с впечатление,че майстора го изкара когато беше под колата.Става въпрос за акорд 2.2 -2009.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филтъра е един, може да го е отвил от долу целия от болтовете, което малко ме съмнява. Под седалките се намира помпата ето ти клип човека я сменява.

 

https://www.youtube.com/watch?v=YU_9rEfqqcI&t=326s

Редактирано от dindin
Предходно мнение не се цитира!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...