Jump to content
taverna

FR-R малко помощ и съвети!

Recommended Posts

Здравейте колеги нов съм във форума,от вчера съм горд собственик на ФРВ 2.0 бензин,бях тръгнал за покупка на дизел макар че бях много притеснен за съединил турбо дюзи и тн.при дизела като в началото желаех 2.0 бензин но всички бяха не по джоба ми имат голяма разлика в цената в деня на покупка излезе нова обява на такава кола на супер цена и аз газ към нея и така я взех.Колата е запазена има си дребни забележки нормални за годините 2006 година е колата!След тръгването от автокъщата ми светна чек лампата от какво може да е?тия дни ще отида на диагностика при пътуването не усетих някакви проблеми!Заредих колата до горе изминах 200км с нормална скорост 100-110 след това заредих побра 12 литра което е 6 на 100 и се учудих!Може ли да се сменя и как емблемата на волана отъркана е и ме дразни има в интернет емблеми за волан по 30 лв но не знам дали ще мога да я сменя!Предстои ми обслужване ще съм благодарен за всякакви съвети какво да сменям какво масло да сложа и тн.Благодаря предварително!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, колега. Честита придобивка. Мисля че си направил правилния избор с този двигател. Карам същия от три години и половина и съм много доволен. Относно въпросите ти. Нямам представа за чека, защото никога не ми е светвал. Този разход от 6/100 при описаната скорост е нормален. По-нисък се постига само на 6-та с 80 км/ч, равен терен и сам в колата. На магистрала до 120, можеш да очакваш 6,8-7,3. На 140 качва до 8, при 160 - около 9. Емблемата на волана е слабо място не само на този модел, а на доста хонди. Моята също е така. Мислил съм за смяна, но захващането е с дълги пластмасови нитове, отдолу е еърбега и като цяло е триково изпълнение. Или свикваш или най-безболезнено е със стикер-емблема, като за волан на Type R - има червени, черни, сини. Гледал съм ги в Алиекспрес за около 10ина долара.

Карам с масло 5w40 на Кастрол и не го пипа, но го сменям на една година, което при мен е около 7000 км.

 

eb568b7f07d3710be87ea254f42138e5.jpg

 

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

 

 

 

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговорите колега и аз ги загледах тия емблеми има ги по нашите сайтове за по 30 лв и май ще ги прежаля!Масло мисля да сложа 5W30 на LIQUI MOLY но не съм решил още!На скоростната кутия да го сменя ли според теб?Скоростите си влизат добре но все пак искам да си обслужа както трябва!Мисля и свещите да сменя,но нямам идея какви като марка парите не са от значение стига да е качествено!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз смених всички течности и консумативи още при покупката. За спокойствие и яснота, кога да бъде последващата им смяна. Имай предвид, че за някои части, вариант е само Бултрако, тъй като няма алтернативни. Копирам един стар мой пост, за да те ориентирам.

 

https://forums.hondabg.com/index.php?/topic/81356-От-вчера-съм-горд-собственик-на-HONDA-FR-V#entry1057472380

 

Пс. Не съм сигурен, че линка излиза коректно. Мнението е номер 57

 

 

 

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря много полезна за мен информация!

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...