Jump to content
BlueDream4

OBD II - ELM 327 / Check engine

Recommended Posts

Здравейте, ония дни карах извънградско и карайки ми светна лампата -Chek Engine, започна да мига, мига после спря за момент, остана да свети. Спрях, угасих колата за 4-5 сек. запалих и оттогава не е светела....Реших да закупя OBD Mini 327, дойде преди малко, слязох в гаража, като преди това разгледах точно как се работи правилно с устройството, изтеглих платената програма Torque, не демо версията..Закачих обд-то за буксата на ECU, светна за момент зелено, после червено..Добре, включих блутута на телефона, намери OBD II, въведох парола "1234" или "0000" свърза се, дадох на контакт, влязох в менюто на програмата "Torque" >> следва икона с надпис Faults Codes, search, започна да търси 1..10%...20%...50%..100% зареди, но НЕ ИЗЛЯЗОХА никакви грешки..Пробвах още 3 пъти да търси но нищо..Запалих колата, всичките други показатели на програмата заработиха, обороти, температура И т.н т.н......Направих нов опит. изключих програмата, блутута, откачих обд-то..Наново всичко, последователно иии пак No codes.....

 

Предистория..Не бях карал колата 1-2 седмици, зареждам попринцип от новата бензиностанция Rompetrol, но Лукойла в момента ми беше на близко, заредих бензин 95..около 15-тина литра, след около 17-18 км разстояние, светна лампичката..Възможно ли да е от смяна на бензина, НО пък да не отчете никаква грешка...Също възможно ли е компютъра да му е заминала паметта или нещо подобно, какви са вариантите… :)

 

 

1418693394072-P-2277643.jpg

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да видиш коя е грешката, трябва да сканираш с OBD-то, когато свети Chek Engine. Тоест, когато е "активна" грешката. Иначе няма как да я прочете. Поне аз не знам да може да чете историята на записите в ECU-то.

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проверявах за грешки без да ми е светвал чека преди месец и имаше една. Не я изтрих нарочно защото тогава нямах време да проверявам за какво е. Днес се сетих за това и пак проверих. Нямаше грешка вече.

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес гледах в тубата как един точно така сканира, без да свети нищо, колата е в покой, изгасена Хонда Акорд 6-та, автомат и му излезе някакъв датчик на скоростната кутия, изтри си я, сканира пак и всичко е точно...

 

И при мен явно се изчистват..никога не е светела лапмата преди..В нета пишат, че възможно да замине паметта на компа, сиреч е тръгнал да заминава нещо ми е абсурдно...Ама като цяло нищо и половина ненаправих..

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може да е моментна грешка .Понякога ,като не хареса бензина става така.

  • Нагоре 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подозирам, че ти е изкарала временна грешка за misfire на 1 или повече цилиндри, която не ти е записала. Мигането това показва.

Правила ми го е тоя номер в много сериозен мраз една зима при първоначално палене (или опит за такова :)).

От друга страна пък има грешки, които са перманентни и записани, но не палят чека.

  • Харесвам 1
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...