Jump to content
Veseliq

Тема за обсъждане на автомобили (Акорд) от обяви!

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)
Преди 4 часа, h5rov написа:

Ако търсиш дизел, по-високо ниво няма да намериш, и е фейс. Така, че без да я видиш няма как да се решиш.

Моята осмица също е дизел, но има и камера, следяща пътната маркировка, а е преди фейса. В обявата е написан само дистроника, вероятно няма камера.

Редактирано от Tokio

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, надявам се бъдещи колеги. :)

Търся си Акорд 7 Gen 2.4 Executive. Набелязал съм си 2 обяви, и се надявам да споделите мнение.
1. https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11549300191696755&slink=a2dcv6
 - Харесва ми бежовия кожен салон, но шофьорската седалка ми изглежда доста захабена и омачкан(или поне на мен ми се струва така). От друга страна знам, че тези коли вече не са първа младост и може би е в рамките на нормалното.
 - Около двигателя и периферията си личи. че лугата в Германия си е казала думата(при втората го има същото, но поне от снимките ми изглежда , че е по-малко). Трябва ли да ме притеснява и ръжда по купето?


2. https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11549382945491604&slink=a2dcv6

 
 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Идния уикенд ще ходя на огледи на гореспонематите коли и всякаква инфорамция е добре дошла - дори такава за автокъщата от обява 1.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами, за годините си изглежда прилично. Интересно е кога е слагана газовата и добре ли е настроена. Предната броня е леко увиснала (това си е нормално). Жабката така си зяпа. Капака за достъп до буксата за тестера е зле монтиран, но сигурно е свалян заради четене на грешки или за настройка на газовата. Интересно е къде е капачето за разблокиране на автоматика. Това се налага, ако колата се мести без ключ.

Иначе интериора е нормален, външно изглежда добре - липсват капачката на задната чистачка и логото Акорд на 5-ата врата - обикновено при боядисване забравят да го сложат. Фугата между предния капак и левия калник е нещо тесничка, но по снимка трудно се преценява.

По картинки - толкоз. Иди я виж и пробвай. Желателно е с някой, който има такава. Вероятно ще знае за модела повече от търговеца и ще е полезен в решението ти. Иначе комбито е "голяма работа", а автомата - благинка.

Не забравяй че за теб е "новата ти кола", но самата тя е тинейджър и е нормално нещо да е правено. Вероятно е пребоядисвана, понеже колонките и тавана са 1 идея по-светли, но ако е добре подготвена и пръсната, за теб това е + .

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Rorschach, колега, ако още не си гледал колата и за теб е важно да имаш работеща навигация в България, както и фабрични ксенонови фарове - направо задрасквай колата, която си посочил като "1." "Оригиналният" ксенон видимо свети в "оригинален" цвят на обикновена халогенна лампа, която пък е възможно да е изпекла рефлектора и фаровете да са пълна скръб. Това е свързано с разглобяване и ремонт, ако искаш да са като хората, или с купуване на нови, ако искаш да спестиш време по ремонта. Колата няма борд-компютър. Продавач, който лъже за това, което продава - не заслужава внимание. 

 

@Valentin89, за теб също ако е важно да имаш работеща навигация - и ти давай към следващата. Тази - за някой друг я остави, на когото не му е важно. Иначе все пак бих определил цената като малко нисичка за такава кола, ако е в безупречно състояние. Прилича ми като да е с всички екстри за модела. И най-най-най-яките джанти. :punk:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@ogi28b Благодаря за включването. Вече намерих своята Хонда - автомобила от линк 2. За жалост обявата вече е свалена, защото бих се радвал да чуя мнение дори и след покупката.

Знам, че навигацията не работи за Бълария, но с нея интериора ми харесва повече.

 

От друга страна искам да изкажа мнението си обозначената от мен с "1" обява: https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11549300191696755&slink=a2dcv6

- Долните части на вратите самазани с нещо като вакса(лепкаво е на допир) - явно за да се прикрие ръжда. Доста от болтовете около двигателя са мазани със същата вакса

- Липсват части от интериора - капака над педалите и този под жабката.

- В салона смърди ужасно на цигари.

- Двигателя работи неравномерно докато достигне работната си температура. Също така работи доста шумно - сравнявам го с този на колата която капарирах.

- Малкия диспей(този с температурата и часа) не работи.

- Мястото на което седи DVD-то за навигацията е подпряно с някаква ламарина - вижда се на една от снимките ако човек се вгледа добре. Също така до тази ламарина има дупка в пластмасата.

 

Надявам се да съм помогнал на някой, който се е запътил на оглед.

 

  • Благодаря 3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато направих реглаж на клапаните повечето бяха натегнати и мотора беше много тих. След реглажа мотора почна да се чува доста по-шумно, но при каране на газ е така.
Пластмасите над педалите и жабката при повечето ги няма, мисля, че при дизел са заводски. 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@gmarinov, не разбирам „при каране на газ е така“. И при газ, и при бензин, клапаните трябва да са регулирани в определените толеранси и двигателят не трябва да е по-шумен на газ. Аз имах лошия късмет да попадна на майстор, който явно не беше правил реглаж на такъв двигател и ги беше оставил доста по-хлабави и двигателят се поразтрака. Така че не знам дали не е от майстора и в твоя случай.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На газ клапаните повече "затягат" и поради това се налага по-често регулиране и регулиране във високите граници на толерансите. При първия реглаж мотора прекалено много тракаше и след няколко хил.км. направих втори като толерансите бяха към средата. Друг е въпроса, че явно не съм намерил точния майстор.

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте регистрирах се с надеждата да ми помогнете при избор на автомобил. Единствения ми допир с хонда е едно crv което карах 20км.Но аз се спрях на акорд 2.0 155 кс. Пускам конкретна обява за да си кажете мнението. Утре ще ходя да я гледам и ако можете да ударите едно рамо.            https://m.mobile.bg/details/11552075497864168

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По снимки изглежда прилично. Познавам Лъчо и е читав. Не се притеснявай да го питаш каквото се сетиш. Знам че внася добри Хонди на реални километри, предимно от Франция и Швейцария.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси човече. Вече цял ден ходя като луд щото упря ножа до кокала. Ще се гледа.Нещо по специфично има ли на което да обърна внимание освен нормалните неща при оглед. 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Късно се сещаш за този въпрос, но имаш 1 нощ да изчетеш форума за модела и да си направиш списък. Принципно е солиден (ако е ползван нормално), но не забравяй че вече е 15 годишна кола и може нещо да има. Важното е да не тропа и лопа, мотора да е "часовник", съединителя да не буксува, скоростите да влизат нормално и да не е блъскана (много). Той не взема такива железа, а за ръждиви също внимава. Абе кола си е - просто по-хубава и от "стария материал". :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Такаа ходих да гледам въпросния акорд пича беше много точен направихме 2 кръгчета и сега да споделя. Имаше малки но не фрапантни външни забелешки на първо гледане са за смяна дискове и накладки. Шофьорското стъкло не се сваля има проблем с машинката. Направи ми впечатление, че маслото беше под минимума и духаше през щеката и капачката за наливане на масло. Нормално ли е това за хондите и колко струва горе долу накладките и моторчето на стъклото. 

 

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Маслото под минимума е честно казано си е сериозна червена точка за мен. Щом не се е постарал да долее масло за огледа на колата, какво остава за ежедневната му грижа. А и щом има за доливане, значи си харчи масло и въпросът е колко… Как го измери, да не е там грешката?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кога мерихте маслото, преди да я палите или след като е работил мотора? Ако е второто - изчакахте ли няколко минути и на равно ли беше колата?

Може проблема да не е в машинката, а в бутона. Моят проблем беше там, но докато не се отвори и провери не може да е сигурно. Всъщност може - ако е от копчето, няма да се чува цъкането на релето, но едва ли си се заслушал (трябва наоколо да е мъртвешка тишина).

Дискове и накладки зависят от размерите и марките/моделите на въпросните части. Може да ти стигнат 600лв за 4 диска и 8 накладки, а може и двойно да скочиш.

Лъчо държи колите да са абсолютно натурални. Не маже или поправя тапицерията, не отстранява външни забележки и не пастира колите, не мие моторния отсек. Най-много да я измие външно и да пусне 1 прахосмукачка в купето.

Не е въпрос на старание, а прагматичен подход от опит. Всяко замаскирване, рано или късно си проличава. Със сигурност можеше да налее половин литър масло (ако е трябвало).

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Мерихме преди палене. Писах по горе че останах с фобри вечатления от него. А за духането от отвора за наливане какво ще кажеш. Да приемем че е пропуснал да сипе масло тогава предишния собственик колко ли е карал така. 

 

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моята също духа - нямам харч на масло. За предишният собственик - никой не знае.

Шефът ми бе купил на щерка си Акорд 7 фейс и на 2 пъти ми е звънял да пита с какво масло върви тая кола, понеже щеката била суха. :) Въпросният Акорд се караше зверски от нея и от него, и не е имал проблем с мотора, но го продаде, понеже "много бръмчи, а малко върви". :) Той кара V8 в S-класа, а на нея взе чистак нова Шкода Супърб с наАий голлемия възможен мотор. Акорда беше за да се научи тя да шофира, а той от мен знаеше че "Хондите били дуракоустойчиви машини".

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
На 15.03.2019 г. at 17:04, ceco_accord написа:

По снимки изглежда прилично. Познавам Лъчо и е читав. Не се притеснявай да го питаш каквото се сетиш. Знам че внася добри Хонди на реални километри, предимно от Франция и Швейцария.

Човекът може да е читав, но 100% не знае какво точно продава. 

 

- борд-компютър

- подгряване на предното стъкло

- ел. усилвател на волана

- серво усилвател на волана

- ала-бала-усилвател на волана....

 

Никак, ама никак не е приятно да си купиш нещо, което съдържа определена функция или "екстра" според описанието на търговеца, а после да се окаже, че няма такова нещо. 

 

@Красимир Колев, това е просто един от всички търговци, които пишат "екстри" така на око, да има, да изглежда по-пълно и по-богато описанието. Вече си я гледал наживо, но ако не си взел решение - надявам се написаното да ти е от полза. В този автомобил не се предлага "борд-компютър", "подгряване на предното стъкло" и усилвателят на волана е хидравличен, а не електрически. 

  • Харесвам 1
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам. Във Вторник ако реша ще ходя пак. Но и шофьорската седалка беше леко скъсана. Направи ми впечатление, че много конденз изхвърли през ауспуха. Моита кола е на газ и не съм виждал толкова вода. Ако се спазарим може и да я взема зависи на какви отстъпки е готов. Първоначално на пръв поглед видях близо хилядарка а още какво не съм видял. 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 1 час, Красимир Колев написа:

 Мерихме преди палене. Писах по горе че останах с фобри вечатления от него. А за духането от отвора за наливане какво ще кажеш. Да приемем че е пропуснал да сипе масло тогава предишния собственик колко ли е карал така. 

 

 

Духането от капачката на маслото е нормално явление, при определени условия, духането от тръбичката на щеката, не е! 

Следващия път отвий капачката напълно и я остави на отвора, ако си остана там без да я издуха всичко е ок, също така колкото повече се повишават оборотите, толкова повече духането трябва да намалява, ако тези две неща са налице, то няма от какво да се притесняваш. 

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поиграх си малко и направих описание на най-често допусканите грешки в описанието на автомобилите, които съм забелязал. Някои от тях са волни, други - може би не чак толкова, но и в двата случая може да заблудят купувачите на кола, като ги дезинформират за наличието на определени екстри за модела. За всяка екстра съм написал кратко описание за какво служи. Моля при забелязани грешки да ги поправите веднага, за да не се окаже, че и аз без да искам лъжа хората и им приказвам глупости. 

  • GPS система за проследяване – комбинация от хардуер и софтуер, които позволяват колата да бъде проследена от разстояние (например от шефа в офиса) и да се знае къде точно се намира. Да не се бърка с „навигация”. Двете неща може да ги има или да ги няма поотделно и да работят независимо едно от друго. Много често за кола, която е оборудвана с навигация, пишат също и тази екстра, защото съдържа буквите GPS в името си.
  • Адаптивни предни светлини – представлява механизъм (електромотор) за управление на насочването на фаровете по хоризонтално направление (ляво-дясно), в зависимост от скоростта и при завиване в определена посока. Работи автоматично. Да не се бърка с автоматичното нивелиране на фаровете по вертикално направление, което е задължително в оборудването на коли с фабрични ксенонови фарове. Може колата да има вертикално нивелиране, но това не е „адаптивни предни светлини”. Почти винаги търговците пишат, че колата има адаптивни предни светлини, ако е с ксенон, защото виждат вертикалното нивелиране.
  • Електронно разпределение на спирачното усилие – система, която автоматично разпределя спирачното усилие между предния и задния мост, като така колата спира с максимална ефективност. Замества механичния „кантар”, който се монтира в по-стари модели коли, работи много по-прецизно от него, но само ако всички сензори са в изправност. Обикновено е вградена в ABS-системата.
  • Електронна програма за стабилизиране – (VSA, Honda) система, която следи дали автомобилът се движи по правилна траектория, в зависимост от скоростта, моментното ускорение, ъгъла на завъртане на волана. Има различни видове системи за подпомагане на стабилността, които са различни, но дори да има само една – търговците пишат всички накуп, защото имената им звучат еднакво.
  • Система за контрол на дистанцията – сензор (радар), който следи на какво разстояние е предният автомобил и поддържа предварително зададено разстояние до него. Това позволява на колата сама да променя скоростта си, дори с включен автопилот. Представлява радар, вграден в предната част на колата, например в емблемата. Може да го няма като екстра, но да има автопилот и той си работи без този радар. Търговците го пишат почти винаги, ако колата има автопилот.
  • Система за подпомагане на спирането – в зависимост от начина на натискане на спирачния педал и информация от някои сензори, компютър взема решение дали да не прилага допълнително спирачно усилие към колелата, за да се избегне катастрофа.  Това е различно от електронното разпределение на усилието, но търговците го пишат, защото мислят, че е едно и също.
  • Борд-компютър – софтуер, който дава информация за изминато разстояние от нулиране на километража, средна скорост от нулиране до момента, изчислен среден разход на гориво от нулирането до момента, текущ разход на гориво, изчислен оставащ пробег и други подобни. Да не се бърка с наличието на хардуера „компютър” в колата. Всеки съвременен автомобил има компютър, но не всеки има борд-компютър. Търговците го пишат почти винаги по подразбиране.
  • Датчик за светлина – сензор, обикновено разположен в стойката на огледалото, около нея, или в най-предната част на купето, който следи количеството околна светлина. Използва се за автоматично управление на късите светлини без участие на водача. Намалява риска от забравяне на включването им нощно време. Този датчик е различен от онзи на климатика, който следи дали колата е огрявана от слънце, както и къде точно се намира то. Външно може да си приличат.
  • Ел. Огледала – позволява огледалата да се настройват с електромотори, а не на ръка. Обикновено ел.-огледалата са комбинирани с електрически нагреватели за изсушаване или топене на лед по тях, но има изключения. Не е задължително огледалата да се прибират автоматично или с бутон, ако са електрически.
  • Ел. Усилвател на волана – електромотор, който помага на водача да върти много по-лесно волана при ниски скорости или на място. Обикновено колите имат или електрически усилвател или хидравличен (наричан за кратко серво)
  • Климатик – позволява да вкарвате студен въздух в купето, като ръчно се настройват желана температура, сила на вентилатора, посока на духане. По-евтиният вариант на такава система е тази с ръчно управление.
  • Климатроник – така се наричат автоматичните климатици в някои от немските коли и е станало нарицателно за автоматичен климатик. Нещо като комплектите инструменти, които наричат „гедоре/гедория”. При автоматичния климатик водачът настройва само желаната температура, а компютърът сам решава за посоката и силата на духане. Позволява и ръчно управление. Обикновено търговците добавят „климатик” и „климатроник”, за да е по-пълно описанието, но колата е или с ръчен климатик или с (полу)автоматичен
  • Мултифункционален (мулти-) волан – волан, оборудван с допълнителни бутони, с които могат да се управляват различни неща, например радиото, CD-чейнджър, борд-компютър и др. Най-общо – волан с копчета.
  • Навигация – система за навигиране, която подава на водача визуални и гласови напътствия, като му помага да достигне по-лесно до адрес или място на картата. При някои стари коли е пречка, защото основни настройки на колата се правят през дисплея на навигацията и ако няма диск с карта или има друга повреда (например в оптиката на четящото устройство) – такива настройки са невъзможни. Навигацията е чудесна екстра, но ако не работи – може да е сериозен недостатък.
  • Подгряване на предното стъкло – тънък слой прозрачен полимер (фолио) със залепени реотани на него, вграден в стъклото по подобие на реотаните на задното стъкло. Да не се бърка с вентилацията на предното стъкло. Някои търговци посочват бутона, с който се активира обдухване на предното стъкло и твърдят, че това е подгряването му, но не е така. Подгряването е чрез електрически реотани, има отделен бутон и картинката му е различна от тази на бутона за обдухване. Търговци, които посочват тази екстра, обикновено го правят от незнание, а не защото искат да лъжат клиентите. Дали има такава екстра, се разбира от една страна по бутона ѝ, а от друга - като се подложи бял лист хартия и се погледне отблизо. Забелязват се много тънички зиг-загообразни ивици - реотаните. Среща се в някои модели на Форд (фокус), Рено (лагуна 2), вероятно и в луксозните лимузини от висок клас.
  • Сервоусилвател на волана – подобно на електрическия, само че тук усилието се създава от хидравлична помпа и хидравлично масло. Колите имат или електрически, или хидравличен. Търговците пишат и двата вида, за да изглежда описанието по-пълно и колата с повече екстри.
  • Система за измиване на фаровете – името е ясно какво означава. Задължителна е за колите с фабрично вградени ксенонови фарове и обикновено е „екстра” за колите без. Наличието не гарантира, че колата е с фабричен ксенон, но липсата ѝ гарантира, че колата е излязла от завода с обикновени халогенни фарове.
  • Система за контрол на скоростта (автопилот, круз-контрол) – позволява колата да се движи с постоянна зададена скорост без водачът да натиска педала на газта и да изморява крака си. Може да е комбинирана със система за контрол на дистанцията, но може да работи и без нея. Ако обаче е комбинирана с радар, то липсата или повредата на радара може да доведе до отказ изобщо на автопилота да работи. Това е важно да се проверява, защото не е евтино и се намира трудно втора употреба. Едно от първите неща, които се чупи в катастрофи е това.
  • LED-фарове – фаровете са със светодиодни чипове, а не с лампи. Понякога търговците пишат LED фарове защото изглеждат и наподобяват на цвят като ксеноновите.
  • Ксенонови фарове – късите светлини са с ксенонови лампи, като включва също и система за измиване, и система за автоматично нивелиране. Познава се дали са фабрични по това дали имат пръскалки пред тях (система за измиване на фаровете). Ако има пръскалки, почти сигурно е, че са фабрични. Ако имат и автоматично нивелиране – 100% фабричен ксенон. Автоматичното нивелиране е сравнително скъпа система и не знам дали някой го предлага като отделна екстра по желание. Редно е в обявите да пише ксенонови само ако са фабрични. 
  • Халогенни фарове – с това име се наричат предните фарове за мъгла. По принцип не е правилно, защото халогенни може да са също късите и дългите светлини. Ако видите в описанието или чуете да се говори за „халогенни фарове”, най-вероятно се има предвид „фарове за мъгла”.
  • Харесвам 1
  • Нагоре 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Принципно, това описание е за отделна тема с подходящо заглавие.

Иначе - браво, но за Хонда ли иде реч, или по принцип? Ако е по принцип - някои допълнения:

  Отопление на предното стъкло може да се има в предвид и когато няма мрежа по цялото стъкло, а само в зоната на чистачките (в долно положение).

  Системата за подпомагане на спирането мери скоростта на задействане на спирачката, както и скоростта на "отнемането" на газта преди нея.

  Повишава налягането над зададеното от спирачния педал (хората в паника обикновено не го натискат достатъчно силно), оставяйки в ръцете на електрониката спирачният път и траекторията на автомобила. Вдига стъклата, донатяга  коланите, изправя предните седалки и подглавниците им (+ задните за луксозните коли) и включва аварийните мигачи.

   Има и комбинирани ксенони. На къси светят близо, на дълги се повдигат и светят напред. Отдавна вече не са "хай енд". Сега на мода са матричните фарове, които са на секции и дори на дълги не заслепяват насрещните (изключвайки последователно секции), или дори на къси - включват допълнителни (за осветяване на знаци, пешеходци и др. важни обекти).

 

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 1 час, ceco_accord написа:

Принципно, това описание е за отделна тема с подходящо заглавие.

Иначе - браво, но за Хонда ли иде реч, или по принцип? Ако е по принцип - някои допълнения:

  Отопление на предното стъкло може да се има в предвид и когато няма мрежа по цялото стъкло, а само в зоната на чистачките (в долно положение).

 

 

Ами, въпрос на преценка на модератор, но за отделна тема - доста е непълно и затова го пуснах така. Може би по принцип важи, и аз не знам каква ми беше идеята, просто и по-назад в темата съм коментирал и е ставало въпрос за обяви, в които са написани екстри, които не само, че даденият модел видимо няма, ами дори изобщо не се предлагат в този модел, а някои - изобщо не се предлагат от производителя за който и да е модел. Предполагам, че и гости на форума може да имат полза. 

 

 

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По презумпция, Хонда не се купува случайно, което значи че купувачът е запознат с модела, нивата му на оборудване и прилежащите към тях екстри, така че едва ли би се изкушил на сделка заради подвеждаща информация. Друг въпрос е ако някой не си е "подготвил домашното" и е решил да има такава кола, само щото е "чувал че са яки". Иначе с опознавателна цел, би било добре просто да се качат нивата на оборудване за модела и екстрите им (и без това списъкът ще е кратък). :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма много избор на бензинки. Май ще се насоча към дизела проблема е че не знам какво да гледам в тях. Допира ми с дизела са служебните камиони.Четох във форума и горе долу схванах, но ако можете ми кажете какво да гледам при огледа на дизелов Акорд. 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дизела на Хонда е много тих, няма го характерното тракане като при останалите дизели. Мотора трябва да работи равномерно без странични шумове,вибрации и пушаци и най-вече да не се чува веригата. Има ли жужене, значи е тръгнала и скоро трябва да се сменя а тя е скъп консуматив.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 15 часа, Красимир Колев написа:

Няма много избор на бензинки. Май ще се насоча към дизела ...

Като почетеш за дизела, ще разбереш защо бензиновите са по-редки.

  • Харесвам 1
  • Хаха 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След години плюене по дизела, каква скъпа поддръжка има, колко дефекти давал, колко замърсявал  и стигнем до  заплаха от пълната му забрана. На по-късен етап следват и бензиновите. Това, разбира се, променя мисленето на хората и те започват да се освобождават от дизеловите автомобили!  Поне в това ни убеждават постоянно медиите. Защо, отговора оставям на всеки от вас.

Да видим какво е съотношението на продаваните бензинови и дизелови Honda Accord в mobile.de с година на производство 2013-2015г.

И каква изненада- от 34 предлагани автомобила 18 са бензинови, а 16 са дизелите!

 

https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/search.html?isSearchRequest=true&makeModelVariant1.makeId=11000&makeModelVariant1.modelId=2&maxFirstRegistrationDate=2015&maxPowerAsArray=KW&minFirstRegistrationDate=2013&minPowerAsArray=KW&pageNumber=1&scopeId=C

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще напомня, че темата е за обсъждане на обяви - за технически въпроси има цял раздел за Акорд 8 :)

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте!

Някой оглеждал ли е атомобила от следната обява?

https://www.cars.bg/offer/c2759077

или

https://www.mobile.bg/11535215027006954

Всяко мение за колата и за продавача би било полезно за мен. Благодаря!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте! Загледах се в тази обява - https://www.cars.bg/offer/c2986281

 

Стори ми се доста съмнителна, защото изглежда нисичка цена за тази година на Акорда, че и бензин. 

 

Имате ли идея какви потенциални проблеми може да има?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 1 час, gradinarq написа:

Здравейте! Загледах се в тази обява - https://www.cars.bg/offer/c2986281 

 

Стори ми се доста съмнителна, защото изглежда нисичка цена за тази година на Акорда, че и бензин. 

 

Имате ли идея какви потенциални проблеми може да има?

https://www.cars.bg/offer/c2986281

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какви проблеми търсите,ясно е написано какъв е автомобила.Прегледан и сервизиран,може да си направите справка.

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)
Преди 1 час, John Smith написа:

Здравейте!

Някой оглеждал ли е атомобила от следната обява?

https://www.cars.bg/offer/c2759077

или

https://www.mobile.bg/11535215027006954

Всяко мение за колата и за продавача би било полезно за мен. Благодаря!

Е,те не са ли една и съща кола?Червената,в случай,че има объркване в линковете

Редактирано от Gruzinetza

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре изглежда като снимки и цена. По тях само за задната броня мога да съдя че е пребоядисвана, но поне е лъсната цялата до блясък и хваща окото.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...