Jump to content
nupi

Съхранение на празен акумулатор от мотоциклет.

Recommended Posts

Привет,

Имам следното питане. Може ли да изпразня от електролита акумулатора и да го съхранявам така. Причината е тази, че заради проблем с реле регулатора помислих, че акумулатора е сдал багажа и купих нов. Отделно, че не е за моят мотор, по-големичък е. Та идеята ми е да го разредя до 10.5V, източвам електролита. Плакна с дестилирана вода и зареждам само с дестилирана. Зареждам на зарядно, разреждам, плакна и чакам да изсъхне вътре, колкото може. Това плакнене и цикли са с цел махане на зърнестата  сулфатизация. Като изсъхне слагам капачките и го прибирам. Оригиналният електролит утаявам, прецеждам и прибирам в бутилка.

Интересува ме дали има смисъл и дали няма да го прецакам повече от окислението. Все пак акумулаторчето си е перфектно и не искам да каталяса от стояне.

Поздрави.

P.S. с тези цикли разряд и заряд+плакнене давах живот на няколко автомобилни акумулатора. На един му добавих година и наколко месеца преди съвсем да се предаде.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвай да го продадеш на някой щом не ти е нужен, ако още е в гаранция ще е по-лесно вместо да правиш тия манипулации.

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изобщо не го бутай ,че малко утайка ако има и ще я вдигнеш между плочите.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, спирам експериментите. Отива в OLX-a. Аз и да го прибера, няма смисъл, защото нямам вече мотор за него. Акумулаторчето иначе е стабилно, даже откакто е свален през лятото волтажа му е 12.85V. Стоял в студеният гараж.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На една батерия и започва живота още в завода с наливането на електролита и зареждането и,само от експлоятацията и поддръжката и зависи колко дълго ще те изкара.Няма начин да я консервираш както ти искаш а оставиш ли я суха ще приключи напълно.Съхранява се заредена не на студено на топло и се проверява периодично като е хубаво да се разреди и зереди с мултипроцесорно зарядно някой от тях имат тази опция ,което следи заряда и изключва когато се зареди батерията.Ти си взел по доброто решение да служи на някой вместа да прашлясва някъде в гаража ти.Сулфатизацията може да се махне и само с цикли разряд и заряд.

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...