Jump to content
Cap_Slow

Размисли и страсти за новите автомобили - реален разход на гориво, екстри, заводски дефекти

Recommended Posts

Не знам как мога да я "накарам" да работи на 2 или 4 цилиндъра. Извънградско, за да работи на 2, трябва да я карам с 90-100. Ако това е единия тест, после как да карам с 90-100 на 4 цилиндъра :D Трябва да карам по-бързо, за да се активират, което обезмисля теста. 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е система за икономия, нещо като ЕКОрежим. Трябва нейде от менютата да може да я деактивираш. Ако работи постоянно - жална му майка на тоя двигател.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В менютата няма със сигурност. Може би може да се спре ако се пипа директно в компютъра на колата, което аз на гаранционна кола не бих правил.

Иначе до колкото знам, колата не изключва едни и същи цилиндри винаги, а ги "върти" да се износва равномерно. 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е хитро. А клапаните движат ли се или стоят постоянно затворени?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 3 часа, dzrasd написа:

Иначе до колкото знам, колата не изключва едни и същи цилиндри винаги, а ги "върти" да се износва равномерно.

При 1.5 TSI ACT се изключват винаги само вътрешните два цилиндъра. Това може да се случи само от 1400 до 4000 об/мин. и скорост до 130км/ч.

Преди 3 часа, ceco_accord написа:

А клапаните движат ли се или стоят постоянно затворени?

На неактивните цилиндри клапаните са постоянно затворени.

  • Объркан 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Сигурно и разпределителния вал, спира да се върти ? :o

 

шегичка.:)

Редактирано от Emicha
  • Харесвам 1
  • Хаха 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Питах от любопитство. На хондовата система са затворени, но може при ВАГ да е друго решението.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 18 часа, ceco_accord написа:

Примерите ти (макар и да ги водят комби), са хечбеци с по-голям багажник и по-дълъг покрив. Истинското комби е с почти вертикална задница като новия Пасат, старите комбита на Волво, или Акорд 7 турер. Предполагам че точно това не ти харесва, но именно то е много полезно в много отношения. Ако не е такова - със същата функционалност можеш да си вземеш Сивик 10 седан, тъкмо задните пътници няма да настиват като отвориш зиме отзад.

 

Сивик 10 седан, въобще не е опция. Трябва ми кола с голям багажник. По-голям (значително) от на Акорда ми - 460л. Този сивик е с 430л., хич не става. Комби или било то хечбек "с по-голям багажник и по-дълъг покрив" е това което напълно ще удовлетвори потребностите ми. Като казвам голям багажник, не ми е важно да мога да вкарам вътре шкаф/гардероб или 2 перални или 2-3 велосипеда и да затворя безпроблемно вратата. Трябва ми да събира по-голямо количество багажерии (сакове, куфари, раници, торби...), с лесен достъп и удобен за товарене. Тук визирам както възможността да мога да "нахвърлям" по-набързо дадено количество багаж, без да е необходимо да го редя, преподреждам и натъкмявам, така че да се уплътни на макс багажното отделение (което в момента правя), както и опцията при събрана/махната щора да продължа товаренето във височина, ако се наложи. Това е заради което искам такъв тип кола. 

 

...иначе, до сега не се е намерило комби на света, за което да кажа, че ми харесва и бих си го купил на драго сърце. Няма такова просто. Но... дойде момент, когато трябва да оставя тези си лични предпочитания на заден план. И все пак, има комбита, които считам за "приемливи" (като форма/визия) и бих взел заради функционалността им, но има и други, за които в момента не виждам как ще се пречупя да взема, каквото и да предлагат. Това е. Лично предпочитание и виждане, с което не ангажирам никой. 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
преди 7 минути, mitaka_t написа:

... както и опцията при събрана/махната щора да продължа товаренето във височина, ако се наложи.

За това пак ще ти трябва с по-вертикално задно стъкло. Иначе мрежите зад задните седалки се хващат почти в горния край на наклонения заден джам.

Не ме разбирай погрешно, аз харесвам комбитата, особено функционалните. Да, не всички са красавци, но като ще е комби, "поне да е рошаво". :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супърб Комби, или Е класа комби, по 660-70 литра са багажниците

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)
На 16.05.2019 г. at 11:43, mitaka_t написа:

Здравейте.............................

За сега съм решил, че ще е комби. SUV не искам. Относно произхода, френските и италианските возила съм ги отписал напълно. Немските все нещо не могат да ме "грабнат" (въпреки, че те май предлагат най-голямо разнообразие от комбита). Остават японски и корейски. За съжаление Акорд вече няма, Авенсис също и то... май май до тук с този сегмент/клас. За момента, опциите пред които съм се спрял (не е окончателно, още съм в процес на "размисли и страсти") са: 
  - Toyota Corolla Touring Sports (https://www.toyota.bg/new-cars/corolla-touring-sports/
  - Kia Ceed SportsWagon (http://kia.bg/models/ceedsw/gallery/
  - Kia ProCeed (http://kia.bg/models/proceed/gallery/
Разглеждам топ оборудването при всичките. 

Какво е мнението ви за тези "каручки"? Кое ви харесва, кое не... плюсове, минуси спрямо други марки и модели (кои?) според вас и т.н.
Приемам всякакви мнения, коментари и препоръки... 

Не знам защо е пропуснат най-логичният избор: Мазда 6 комби :)

Хем е японка (с прилична визия), хем е същия клас като Акорд, а и скоро ще стане време за нов модел и дилърите са склонни на добри оферти.

 

Иначе по темата........най-добрият ми приятел си купи чисто нов Лансър през 2008г. Когато стана на 7-8 години почна да се оглежда за нова кола. Появи се много прилична оферта за чисто нов Accord 2.0 автоматик и се възползва. Отидохме с новата (тогава) Хонда до Швейцария и моят човек заяви, че Хондата ще му е "служебна" (работата му е такава, че ходи на всякакви места), а за лична кола си оставя Мицубишито, защото е в пъти по-приятно за шофиране и не иска да го съсипе с ежедневно каране по нашите пътища. Към настоящия момент в 3-годишния Акорд (50к км) са налети повече пари отколкото в 10-годишния Лансър (100к км), но и в двата случая сумата не е фрапираща.

През това време в семейството ми се извъртяха един Ситроен ZX, две Хонди (Акорд 5 и Сивик 6) и две Мазди (323 и 6 комби от първите шестици) - всичките купени на старо и заедно с поддръжката и консумативите като пари общо за всички са дадени горе-долу половината от покупната цена на Мицубишито или Акорда. Маздите и Сивика още си ги имаме, но в скоро време ще остане само комбито, а другите ще бъдат заменени от кола с валиден швейцарски, немски или австрийски TUV и цена не повече от 2000 евро.

Редактирано от xatamoto

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

+1 за новата Мазда 6

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мога да споделя лични терзания от преди 1 седмица. От 2008ма карах Акорд 7м Турър, ако можех все още щях да го карам, но остаря горкия, а с оглед цените на които се продават в момент и ремонтите, които не бяха належащи, но след време щяха да са неизбежни ( вериги+съединители ) се разделих с него и търсенето се започна. Исках отново Акорд, гледах 8ма, гледах американски/канадски, гледах Кростурър - е, за съжаление Хонда си мислят, че в Европа сме малки и оставят адски малко място за крака на задните седалки ( аз съм 180см, не съм грамаден, но жената отзад й беше некомфортно ). За това по-малкото зло беше CRV 4та генерация. Не отписвай СУВ-овете. Да, от ниска кола на по-висока ще ти трябва време да свикнеш с позицията на шофьора. Багажник - голям и висок, по-широка е от Акорда вътре, вози по-меко, по-тихо и същевременно не толкова по-нестабилно. 

Що се касае до темата - дилемата за мен нова/стара кола или чисто нова беше много голяма и в крайна сметка надделя сигурния залог. Заложих на позната технология, опростена и издържала във времето - прост 2,0 кубика двигател. Новите турбо-мурбо малолитражки не ми вдъхват доверие, не знам защо. За това се отказах от дизелите, защото има много компоненти по двигателя, които увеличават възможността за потенциални ремонти прогресивно. За съжаление не съм и пораснал толкова, че да карам една кола 5години и да я сменя без да ми пука особено за колко ще я продам и взема най-новата. 

  • Харесвам 3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 20 часа, xatamoto написа:

Не знам защо е пропуснат най-логичният избор: Мазда 6 комби

 

Mazda 6 не съм я забравил, просто съм пропуснал да я спомена, както и Kia Optima. Колата си е много яка, само че цената (с включени някоя и друга опции, които ми се иска да има) идва по-висока от лимита, който смятам че си заслужава да инвестирам в нов автомобил. Има и друго, заради което за момента "страня" от по-високия клас (Акорда и Авенсиса са ми слабост, затова се бях замислил за тях). Последните модели от този сегмент, особено комбитата, са "порастнали" не малко на габарити. Аз търся нещо сходно по размери със сегашния ми Акорд, но комби. Маздата, Оптимата, Супърба... са с ~20 см по-дълги и ~10 см. по-широки. Естествено няма нищо лошо в това, но просто наистина нямам нужда от нещо по-голямо от Акорда ми. Същевременно, долният сегмент също "расте" и в момента комбитата там се "въртят" около размера на Акорд-а ми. А и Оборудването им е доста богато, включват доста екстри от по-високите класове. Още нещо, странно или не, но споменатите модели от по-високия клас, с изключение на Супърб, имат по-малки багажници от доста модели от по-ниския клас. Поне такива са данните по каталог. Оптима-та, Мазда 6 и последния Авенсис (който се произвеждаше) предлагат около 550л., докато Голф, Фокус, Корола предлагат около 600л, а Киа Сийд и Октавиа - дори с още ~30л отгоре. Явно по-големите габарити се отразяват повече на пространството в салона, не толкова в багажното. Което е нормално, по-висок клас кола, по-луксозна, по-комфортна за пътниците. Но пък аз в момента не гоня по-голям комфорт, а функционалност.  

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Още нещо си пропуснал, което е най логично според изискванията ти, Аурис има го и хибрид за градско ако караш много. 

Редактирано от vespa

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Auris няма вече. Заменен е от новата Corolla. Може и да има тук-там някой останал по представителствата, но ще е до изчерпване на наличните количества, няма опция за поръчка, избор на оборудване, добавяне на екстри. 

 

След допълнителни "размисли и страсти".... май за момента се отказвам от Тойота Корола. Причините не са една и две, но няма да изпадам в подробности. 

За сега се насочвам се към Киа-та. Харесва ми на вид, отзивите са добри (макари съвсем начални, все пак модела е нов), цената е ОК, а това което предлага като оборудване за тази цена е супер. Бях в салона им, разгледах ги и останах доволен. Особено ProCeed-а ме изненада мноооооого приятно. Дизайна определено ме впечатли на живо. Много ми хареса. Естествено, този дизайн си върви и със недостатъците. И въпреки, че предлаганото багажно пространство се "вписва" в таргета, който гоня, трябва много внимателно да обмисля и да преценя дали предлаганата "обща" функционалност ще ми е ОК  или трябва да се придържам към "чистото комби". Записах си тест драйв и за двата модела и след това ще видим дали везните ще се наклонят на някъде.

А пък... може да изчакам и тазгодишният автосалон. Може да изкочат интересни предложения и/или оферти :)

Благодаря на включилите се по въпроса ми! :thumbs1:

Редактирано от mitaka_t

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За ProCeed колата ще си платиш веднъж, а после всеки ден "ще си плащаш" за стайлинга и. Безспорно е красавица, но да си я гледаш отвън.

Иначе, може да дочакаш това: https://www.drive.ru/news/skoda/5ce6eeceec05c4a13400009f.html

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Киа-та за мен също е добра оферта, за парите си предлага много, а гаранцията ѝ за мен е най-голямото ѝ преимущество. Предвид колко кекакви ги правят новите коли според мен все по-трудно ще става продаването на току що излязла от гаранция 5 годишна кола. 

 

При Киа-та, макар и предполагам не пълна, но след 5тата година си имаш още 2 години остатъчна гаранция. Това ще е голям коз при евентуална продажба, ако ти е омръзнала колицата, ако пък все още си те радва имаш малко или много 7 години спокойствие за по-сериозните агрегати. 

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гаранцията не е ли години или изминати км? 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

7 години ИЛИ 150 000км е гаранцията на всяка Киа след 2010 година. 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На Хонда май беше същите км или 6 години. Гледам даже сега имат някакво промо - 5 ГОДИНИ БЕЗПЛАТНО ОБСЛУЖВАНЕ ПРИ ПОКУПКА НА CR-V ИЛИ HR-V! Жалко е че нямат модел Сивик 10 комби като за колегата, или Сивик 10 ХС - като за мен. :(

 

civic-10-tourer-2.gif

civic-10-tourer-XC-2-B.gif

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
На 22.05.2019 г. at 9:18, mitaka_t написа:

А пък... може да изчакам и тазгодишният автосалон. Може да изкочат интересни предложения и/или оферти :)


Благодаря на включилите се по въпроса ми! :thumbs1:

 

Тъй като от скоро следя и Киа форума, но без регистрация ще използвам тази тема да ти честитя новата придобивка, макар и да си писал, че ще дойде след 3-4 месеца. Любопитно ми е, предвид че модела е относително нов, от Киа бяха ли склонни да направят коментар на цената или да ти предложат нещо безплатно от сорта на каско или обслужване за първата година? 

Също така мисля, че и други колеги биха прочели с удоволствие някакви лични впечатления по-нататък във времето, защото предвид цената и цялостното позитивно мнение на автомобилните журналисти досега, според мен този модел ще се продава добре в България. Ако не ти се пишат различни мнения и в двата форума, може и по един копи пейст тук :)

Още веднъж честито и със здраве да си я караш когато пристигне! 

  • Нагоре 1
  • Благодаря 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря колега!
Да, поръчах си Киа :)
Става въпрос за Kia Ceed SW GT-Line. Двигател - бензинов 1.4 T-GDI (турбо, с директно впръскване) със 140 к.с. и 7-DCT трансмисия (7 степенна автоматична, по-скоро роботизирана, с 2 съединителя). 

Как се развиха нещата - в крайна сметка не си промених първоначалното мнение и до последно се чудeх между този модел и Toyota Corolla Touring Sports. Тествах и двата модела. от Киа-та останах доволен, от Тойота-та - разочарован. 
Последното ми колебание беше дали да изчакам тазгодишния автосалон с надеждата от Тойота да пуснат промоция и да свалят цената до тази на Киа-та, но след тест драйв-а реших, че колкото и да ми харесва (най-вече откъм дизайн) - няма да е моята кола, дори и да е на цената която искам. В крайна сметка Киа-та пасна идеално на таргета, който си бях поставил - предлага оборудването, което искам, функционалността, която ми трябва и цена, която ме устройва. И така реших, че няма какво повече да чакам и действах. 

Поръчах GT-Line модификацията (най-високото ниво на оборудване) + някои допълнителни неща - спортни седалки, разделител/органайзер за багажника (релси на пода + "греда" с колани, която да се движи по тях), разделителна (ролетна) мрежа между багажното пространство и салона. Казаха ми, че най-вероятно ще пристигне до 3 месеца. Но по договор е до 120 дни, като това било уж вид презастраховка за тях, защото иначе ми дължат неустойки, ако се забави след крайния срок. Аз лично съм се настроил да чакам 4 месеца, тъй като поръчката стана леко индивидуална, а и сега през летния сезон най-вероятно завода ще има някаква почивка. Ако пък дойде по-рано - ще се радвам по-отрано :)

Относно цената - бяха в период на някаква кампания и ми предложиха 7% отстъпка от каталожната цена, като офертата уж беше до 1-ви юни. Казаха, че след тази дата ще махнат промоцията и ще я пуснат пак, със същите условия, по време на автосалона. Но май май още си я има тази отстъпка. В последствие обаче, се оказа че фирмата в която работя има договорка с Киа за преференциални условия за служителите си и ми дадоха малко по-голяма отстъпка (не искам да уточнявам колко точно), без срок на валидност. И така, със допълнителното оборудване, което се оказа, че хич не е евтино и след отстъпката крайната цена дойде малко по-ниска от каталожната. Друго, което може би ще е интересно, ако има заинтересовани от марката, е че Киа предлагат техен собствен лизинг, май е наистина техен, не е договорка за подобрени условия с някоя лизингова компания. Условията обаче, според мен не са никак добри - лихвата е колкото на потребителските кредити, нямаш опции за застраховките... Аз успях да си договоря далеч далеч по-добри лизингови условия с 3 различни лизингови дружества. Имам време докато дойде колата да реша коя от тях да избера или дали да си я платя със собствени средства. 

Впечатления за колата ясно, че не мога да изкажа кой знае какви. Единствено от тест драйв-а. Хареса ми динамиката, добре ускорява още от ниски обороти. Допадна ми работата на "автомата" (не бях карал такъв до сега), превключва бързо и неусетно в нормален режим, в спортен се усеща по-отчетливо, но не и нещо фрапиращо или неприятно. Шумоизолацията ми се видя добре. Возията не е лоша, бих казал че не е по-лоша от Акорд-а. Вътре ми беше удобно и комфортно, пак не по-лошо в сравнение с Акорд-а. 

 

Това е за сега.
След като дойде и я покарам известно време ще изкажа по-детайлни и преки впечатления.

  • Нагоре 2
  • Благодаря 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
На 16.05.2019 г. at 21:39, DTEC написа:

При 1.5 TSI ACT се изключват винаги само вътрешните два цилиндъра. Това може да се случи само от 1400 до 4000 об/мин. и скорост до 130км/ч.

На неактивните цилиндри клапаните са постоянно затворени.

Сигурен ли си?!

Това би довело до голямо съпротивление...

Доколкото съм чел първоначално е въведено при Акура с 6цил, със "статични" деактивирани цилиндри, но заради пробелмите се променя - цилиндрите почват да се въртят, като просто в деактивираните на даден такт не се впръсква гориво

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен няма такова нещо като статични бутала и клапани, просто при определени условия на няколко от цилиндрите им се спира подаването на гориво и започват да работят в режим на принудителен празен ход, вероятно при леко натиснат педал на газта и стабилни обороти, а при пълно отнемане на газта се спира подаването на гориво към всички цилиндри. 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Off Topic


На 12.06.2019 г. at 11:22, Restless написа:

Сигурен ли си?!

Като не вярваш - провери сам!

 

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)
Преди 16 часа, DTEC написа:

Като не вярваш - провери сам!

Бих очаквал НЯКАКВА аргументация - линк например, а не отговор в стил Голф-Батка

 

 

Наистина стоят затворени. До 20% икономия в този режим
 

Редактирано от Restless

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някъде четох,че инженерите от ФВ казват до 10/12%макс. Не ми се рови сега да го търся.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Off Topic


На 13.06.2019 г. at 9:51, Restless написа:

Бих очаквал НЯКАКВА аргументация - линк например, а не отговор в стил Голф-Батка

Разполагам с техническа информация на немски. Преведох и я споделих на български. След като имаш съмнения в готово предоставената ти информация на разбираем за всички език - то аз няма какво повече да направя.

По принцип нямам времето и желанието да пиша някакви глупости по форуми.

Както виждаш сам, след като отдели време и потърси - достигна до същата информация. Въпроса е - защо не потърси още на 12.06 сам, а предпочете да поставиш под съмнение наготово предоставената ти информация?

Та, манталитета на Голф-Батката е точно такъв - не знае как е, пита по форумите, отговарят му, но той поставя пак всичко под съмнение и накрая не стига, че са му помогнали, ами е и недоволен. Няма угодия!

 

 

  • Харесвам 3
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
На 14.06.2019 г. at 12:51, DTEC написа:
  Скрий съдържанието

 

Разполагам с техническа информация на немски. Преведох и я споделих на български. След като имаш съмнения в готово предоставената ти информация на разбираем за всички език - то аз няма какво повече да направя.

По принцип нямам времето и желанието да пиша някакви глупости по форуми.

Както виждаш сам, след като отдели време и потърси - достигна до същата информация. Въпроса е - защо не потърси още на 12.06 сам, а предпочете да поставиш под съмнение наготово предоставената ти информация?

Та, манталитета на Голф-Батката е точно такъв - не знае как е, пита по форумите, отговарят му, но той поставя пак всичко под съмнение и накрая не стига, че са му помогнали, ами е и недоволен. Няма угодия!

 

 

Off Topic

Извинявай, но от поста ти не става ясно че го казваш на база на документация. Нито от първия ти отговор.
Попитах съвсем учтиво от чисто любопитство. Извинявам се за което. Колко тъпо да предположа, че в Хонда форума е ок да попиташ...

 

 

  • Харесвам 1
  • Объркан 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

https://automedia.investor.bg/a/2-novini/38847-ekspert-po-niskokachestveni-koli-shte-spasyat-pazara

Ха, ха. Тая статийка е леко закъсняла като "разкритие на конспирацията" - само с 30-тина години. :) Тоя Ръдърфорд явно не познава стиснати хора. Кой от тях би давал 300+ лева за нова месечно, ако може да ги дава веднъж годишно за поддръжка на старата си кола?

Жалко е че новите не станаха по-евтини, а само по-некачествени и така са прецакани и автопроизводителите и клиентите им.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)
преди 42 минути, ceco_accord написа:

https://automedia.investor.bg/a/2-novini/38847-ekspert-po-niskokachestveni-koli-shte-spasyat-pazara

Ха, ха. Тая статийка е леко закъсняла като "разкритие на конспирацията" - само с 30-тина години. :) Тоя Ръдърфорд явно не познава стиснати хора. Кой от тях би давал 300+ лева за нова месечно, ако може да ги дава веднъж годишно за поддръжка на старата си кола?

Жалко е че новите не станаха по-евтини, а само по-некачествени и така са прецакани и автопроизводителите и клиентите им.

 

433f0c4s-960.thumb.jpg.c9835dc94f527ea72017ec2b04b71456.jpg

 

Honda Accord coupe import edition от 80-те. Неразрушима. Поинтересувах се за нея след като я видях на живо. Надали има и 5 такива коли в Европа, но собственика няма средства да я реставрира. Обелен лак, скъсана тапицерия, и пак, изглеждаше красиво. Беше вече с бензин в маслото, страшно много ми дожаля, какво ще се случи с нея, дали ще я бъде, единствената такава в БГ. А някакъв американец казваше че е изминал 600 000 мили с такава и все още върви и върви....

Редактирано от V4st*r

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това са отминали времена и нрави. Тогава създаващите коли им бяха фенове и ги правеха за да носят радост с визията и експлоатацията си. Сега се правят за да се продават. И не само с колите е така. Минало, а след години ще е и не помнено.

Синковеца е на 15 г. и веднъж му давах Акорда (на полигон) да се пробва - плаха работа. :) Иначе е фен на колите в Плейстейшъна, но колкото по-лесно и глупаво се карат, толкова повече точки трупа. Гран Туризмото 6 и Ричард Бърнс Рали-то не му се отдават перфектно, а там се иска усет и умения. Виж екстрите са му повече на сърце, и не е само той така. Системите за сигурност, мултимедия и навигация са приоритет, а от "желязото" и кинематиката му вече почти никой от младите "не чува петела". :(

  • Харесвам 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отивам :)
Дай боже да се похваля довечера какво (ако) съм "клъвнал"

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако намериш достоен заместник на Акорда - пиши. Може нещо да съм пропуснал.

Като Ледженда просто няма толкова добра и ценово прилична кола.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хоп, капарирах едно сивиче - 1.5т екзекутив с ЦВТ, наличен, цвят бургундия :cool:

Живи и здрави да го взема ще се похваля по-подробно в раздела за сивик Х.

 

Реално не дадоха кой знае какво - 5 безплатни обслужвания (които ще са на около година и струват 250 лв. иначе), едни стелки (най-луксозните) и това е.

Другата отстъпка (уж) си я даваха и преди за налични коли (от 62К на 56К).

Аз понакичих квот са сетих - джанти със зимни гуми, спойлерче за капака, калобрани, осветление, а-у и пак се върнах на 63 :D

 

Цецо, реално ще сменям Леджънда :( В тая връзка го пускам на промоция за следващите 20 дни - 14К твърдо + подарък втори комплект джанти с гуми.
Акорда си остава за жената...

  • Харесвам 3
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво на теб и ще чакам отзиви в твоя си тема за Сивик 10. Екзекютива се води премиум, нали? Тоест не му се виждат ауспусите, а са скрити, странични и съответно багажника е по-дълбок.

На предния автосалон тествах 2-та варианта - Хеч с ЦВТ и Седан с ръчка. Първата ми хареса, както и на фемилито (че не им лашкам главите при смяна на предавките. :)

Ако не ми трябва вече комби, само Сивик 10 е реална алтернатива (като динамика и стоене на пътя) на Акорда ми. Жалко че не направиха комби и на 10-ката.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, "нормални" са си ауспусите... то само на спорт модификациите са в средата и изяждат от пространството на багажника.

 

Търсим мющерия за леджънд :P

 

@kalintry айде звънкай за по бира, докато не е заминал ;)

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...