Jump to content
petko_z

Данък 2019-2020-2021-2022

Recommended Posts

Здравейте!

Не знам тук във Варна как ги смятат тези данъци...

На Цр-в-то ми е станал 205,17 лв от предходния за миналата година 161 лв.

На Акорда е станал 191,87 лв. от предходния за миналата година 158 лв.

Мога да кажа само,честитутка.. :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
На 11.02.2019 г. at 10:56, WingMan написа:

Варна 

а) до 55 kW включително – 0,95 лв. за 1 kW;

б) над 55 kW до 74 kW включително – 1,28 лв. за 1 kW;

в) над 74 kW до 110 kW включително – 1,57 лв. за 1 kW;

г) над 110 kW до 150 kW включително – 1,76 лв. за 1 kW;

д) над 150 kW до 245 kW включително – от 1,90 лв. за 1 kW;

е) над 245 kW – 2,10 лв. за 1 kW;

 

Коефициент

Над 20 години - 1,1

Над 15 до 20 години включително - 1

Над 10 до 15 години включително - 1,3

Над 5 до 10 години включително - 1,5

До 5 години включително - 2,3

 

без екологична категория, с екологичникатегории “Евро 1“ и „Евро 2“  -  1,10

„Евро 3“  -  1,00  - 

„Евро 4“  -  0,80

„Евро 5“  -  0,60

„Евро 6“ и „ЕЕV“  -  0,40

По тези цени и коефициенти ги смятат.Въпроса е,че уж щели да взимат по електронен път еконормата от КАТ,а се получава,че някой го е домързяло или нарочно е направено да смучат повече.И накрая се получава ако сам не си помогнеш,няма кой друг-плащаш и оставаш с чувството,че си прекаран.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Излезнаха за Пловдив в сайта на общината..

Поне са ми отразили Еврото след тая галемация с Бултрако и КАТ Пловдив..

Излиза точно колкото трябва, даже в момента е с 5% надолу..

 

Плащането в Пловдив започват от 01.03.2019.. Нищо че са излезли.. не се разкарвайте предварително..

 

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да споделя:

10-на дни, след смяната на талона, вече данъка е оправен.

И за СРВ-2 / 2,2-i-ctdi  140 кс./, с Евро-4 е 116,44 лв.  - без отстъпката за рано плащане.

Проверих го през Изипей - ако има значение.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Данъкът за кола 103 киловата в София, с Евро 4, произв. 2006 е 117.83 лв. Това повелявя законът. Всяко друго число е грешка някъде, на някого. 

 

А с другото ЦРВ има ли развитие с надвзетия данък? 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С другото СРВ, от не зависещи от мен причини, тази година може би нищо няма да се получи.

Колата до януари 2019г. беше на лизинг и по договора от лизинговата компания те плащат данъка ( нали по талон се води на тях) , а аз им го превеждам по банков път. И за да я прехвърля нотариално, (вече е прехвърлена) трябваше този данък да им го платя/преведа.

Естествено им поставих въпроса за надвзетия данък и единствения вариант, който ми казаха че може да се получи за възстановяване, е следния:

След няколко месеца, при годишната ревизия на лизинговата компания,  те да предявят претенция към общината за надвзет данък ( понеже те са го плащали и не само на моята кола , а на всичките около 1000 коли, за които плащат въпросния данък на куп) , и ако от там уважат претенцията и им върнат надвзетото, те ще ми възстановят разликата.

Предполагам обаче , че едва ли ще си мръднат пръста, но мисля към края на април (тогава им е въпросната  ревизия) да се свържа отново с тях за евентуален резултат, макар че и те поеха ангажимент, да ме уведомят, ако има развитие.

Та това е - може би ще пия една студена вода тази година, пък ще видим.

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вече фигурира,новият ми данък в онлайн данъни служби.

Може да се каже ,че избихме разходите в КАТ:tooth:,че и 30лв. съм от горе,след отстъпката от евро категоризацията на акорда.:bye:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вероятно аз съм един от малкото доволни от данъчната промяна. И въпреки това смятам,че промяната е безумна не само заради механизма на смятане, а и заради факта ,че общата сума от събрани данъци ще е значително по-голям от 2018, но същевременно никой не обяснява как точно тези пари ще се инвестират в подобряването на околната среда.

Ето и моите данъци за колите ми  за Стара Загора:

                                                   2018                        2019

2018 diesel 190 hp      758,50 лв                      273,70 лв

1997 бензин 75 hp       17,78 лв                       31,46 лв

Цените са без 5% отстъпка.

 

В допълнение само ще ви кажа,че миналата година въпреки,че предишния собственик бе платил данъка на колата в София, аз трябваше да доплатя 143,75 лева заради по-високия данък в Стара Загора.Има безумни разлики в местните данъци и такси в различните градове.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@mblast, отбелязвам те, защото беше питал в другата тема, а го качвам в тази.

 

Accord_EURO4_UDOSTOVERENIE_resized.thumb.jpg.ad9a75f8063d83981d218e72302fe393.jpg

 

Accord_EURO4_resized.thumb.jpg.9dc5b587a19113b87347da6080f074be.jpg

  • Харесвам 1
  • Благодаря 3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Етоооо

https://bulmedia.net/balgarija/sdvr-do-vsichki-shofori/28670/

МВР се сети да улесни живота на всички като обясни процеса, само с няколко месеца закъснения и хиляди изчакани часове по опашки.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това мнение е безполезно за темата, но просто искам да споделя огромното си възмущение как така нещо, което в реално време отнема 2-3 часа, на мен засега ми отнема 4 дни и още работата не е свършена. Просто няма начин тая малоумна държава да се размърда и да направи така, че нещата да стават бързо, лесно, ясно, безпроблемно.... Хем гледах поне откъм документи всичко да е наред, да няма за какво "да се хванат" - пише си "да послужи пред КАТ", има мокър печат, вярно с оригинала...

 

Ето, днес отивам в КАТ и там пуснали бариерите в 14:00 и не пускат никой повече. Хора с коли за регистрация чакат, без да знаят, че днес няма да ги огрее. Никой нищо не казва, няма кого да питаш. На една табела пишеше "НАЛЯВО - За промяна на вписани обстоятелства (или данни май беше) в талона..." Отидох "наляво", в някаква  къщичка, взех си номерче, наредих се, изчаках си реда, застанах на гишето и казах "Здравейте, за промяна на данните в талона, за вписване на Евро-категория", на което леличката победоносно изрече "АМА ВИЕ НЕ СТЕ ЗА ТУК!!!" - "А за къде съм?!" - "Ами не знам, сигурно там на каналите, ние тука нищо не можеме да направиме" 

 

От там се запътих към каналите, в 14:15 ч., които вече не работеха. Намерих някакви други гишета, от които разбрах, че все пак там трябва да отида и да нося голям, малък талон, застраховка и аз. "Утре, от седем и полвина сутринта!" Аз няма как да отида толкова рано, питах до колко часа най-късно може. "Ми до три и полвина, четри..." - "Сега е 14:15, значи може и сега?!" - "НЕ! За днеска приключихме!" - "Само днеска ли сте до по-рано или всяка сряда" - "Само днеска!" или казано по народному: "Тука е така!" 

 

 

  • Хаха 1
  • Объркан 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Излизам извън кожата си, но както е казал 1 мъдрец "докато има овце, ще има и кой да ги стриже". Не съм "ляв", нито съм "десен", но съм бесен и това със сигурност ще избие някъде.

Яд ме е че всичките ми писаници в тая тема не дадоха резултат, не че не си заслужаваше, но явно бе рано.

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 2 часа, ogi28b написа:

Никой нищо не казва, няма кого да питаш. На една табела пишеше "НАЛЯВО - За промяна на вписани обстоятелства (или данни май беше) в талона..." Отидох "наляво", в някаква  къщичка, взех си номерче, наредих се, изчаках си реда, застанах на гишето и казах "Здравейте, за промяна на данните в талона, за вписване на Евро-категория", на което леличката победоносно изрече "АМА ВИЕ НЕ СТЕ ЗА ТУК!!!" - "А за къде съм?!" - "Ами не знам, сигурно там на каналите, ние тука нищо не можеме да направиме" 

Да се смееш ли да плачеш ли,няма оправия...!:bg:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е няма де, но и светлина в тунела няма.

То добре че информирах и предупредих приемчика в Бултрако  (който за пореден път казвам, че е супер точно момче), та са започнали да вписват в сертификата и КАТ, че сигурно колегата пак ще го върнат.

Там в КАТ - времето е спряло в 80-те години на миналия Век.

Не че на други места, нещо се е развило...

 

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лошото е, че тези са монопол. Искаш, не искаш - те трябва да ти свършат работата. Решили са, че ще работят така - бавно и мудно, и това е положението. Не виждам земна сила, която да ги накара да променят нещо. 

 

За да е прекрасно всичко, понеже няма за какво да ме върнат, решиха да ме върнат за това, че съм минал през 6-ти канал но в документите никъде не пишело, че трябва да мина точно от там. Да се върна и да изчакам отново цялата опашка, но преди това да отида при някакъв, който да напише, че колата трябва да мине през 6-ти канал. Направих отново едно кръгче, намерих въпросния човек, който написа с химикал просто "6 К", и отново си изчаках реда. Като ми дойде ред, само казаха - "А, добре, вече е готово" - сложиха печат и ме пратиха да чакам за новия талон. Т. е. второто чакане беше съвсем излишно. Понеже беше толкова сложно проверяващия да напише, че съм минал на "6 К", но не - трябва някой друг да го направи и затова трябва да минеш през чакането отново. Но "Тука е така!" 

 

Специално ги питах за всички данни, които ги има в документа от Бултрако - кой и кога ще ги напише, този от каналите каза "Вътре ще ви напишат всичко". Вътре като си взех талона, не беше вписано нищо. Навсякъде звездички. Питах защо не са попълнили нищо, на което ми казаха "Нали сте за Евро?" Казах, че не съм за Евро, а за вписване на всички данни, за които нося документ - например натоварване на ос, тегло на ремарке със спирачки, без спирачки, данни за емисиите, какво още имаше...  "Не, не може да ги вписваме сега, не ви трябват!" - "Добре, а като ми потрябват пак ли трябва да си сменя талона, нали това искам да избегна и ви нося документи от продавача, които са за това?" - "Не може да ви впишем нищо повече" (Тука е така!)  

 

Взех си талона и естествено си поисках и документите от Бултрако. Ако ги искат - да си платят 40 лева, както аз си платих. Сега вече ме погледнаха, все едно съм им изял таратора с вилица. "Как да ви ги върнем, нали на базата на това ние вписваме Еврото!" - "Еми нали сте го вписали, върнете ми оригиналите, 40 лева струват, как така ще ми ги задържате?!?" - "Ама това не са оригинали!" - "Ама няма значение какво са, важното е, че имат мокър печат и че съдържат всички данни за колата, и че съм платил 40 лева за тях, а вие ги задържате!" - "Офф, чакайте така....." 

 

Дойде един с по-висок ранг и в униформа. И на него не му беше приятно, че си ги искам и каза "Вие що не сте си ги снимали?" - "Защото аз имам оригинал, снимайте си го вие щом ви трябва!" - "Това не е оригинал!" - "Добре, върнете ми го, каквото ще да е, върнете ми го, защото е мое и струва 40 лева!!!" - "Ама вие копие имате ли?" - "Имам в колата." - "Еми донесете ми го де!" - Занесох го и най-накрая си получих всичко. 

 

В крайна сметка си тръгнах с единствена промяна в талона - вписана категория Евро 4. Дошъл си за вписване на Евро 4 и няма значение, че носиш данни за целия талон. Вписват ти само Евро 4.  "Тука е така!"

 

Сега ще пусна жалба до началника на ПП, ей така за спорта, за да се оплача, че съм представил документи и не са ми вписали нищо.  

 

 

  • Харесвам 2
  • Нагоре 1
  • Объркан 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега,страшна сага си минал.Имам чувството,че гледам продължението на филма "Баш майстора на море ":tooth:

Поздравления за куража и изхабените нерви!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво, небраво, човека си е скъсал нервите, за да докаже че може да живее в тая държава.

Днес със съпругата (посредством бягство от работа) успяхме да отпочнем процедурата по подаване на документи за социална стипендия на детето. Аз я почнах още вчера от фирмата и там стана за 5 минути. Оказва се че синковеца трябва да попълни заявление в което да си изчисли доходите на семейството и да ги впише в документ, който дори от училището не знаят какво представлява. Не знам дали ми е интересно какво още трябва да понесем, или ми иде да им завра тая стипендия там от където изхождат тея простотии. Но щом при Оги е "Тука е така!" защо "и Тук да не е така"???

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Една мъдрост (а дали е такава) гласи - "мълчанието е злато".

https://btvnovinite.bg/bulgaria/po-visok-danak-za-shofyorite-ako-na-talona-ne-pishe-ekokategorijata.html

Ако и сега си мълчим, то златото е за някой друг.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаш ли конкретно предложение? Аз например мога да опиша всичко, през което минах, подробно, например пред журналисти, които биха се заели с подробно разгласяване на проблема за собствениците. Също имам конкретни предложения как трябва да стават нещата, но това трябваше да стане много по-рано, а не в разгара. Но пък нямам контакти с журналисти. Не знам кой би се заинтересувал от подобна "новина". Всички, които говорят нещо, свързано с автомобили, пътна безопасност и административни дейности - говорят пълни глупости обикновено. Репортажите често са преувеличени, за да се наблегне на точно определено нещо. Преди година водих една кореспонденция със СБА и се отачях от това, което ми отговаряха, т. е. с тях изобщо не бих се занимавал. Все едно там не е клуб на шофьори, а кръжок за хвърчила и гоблени. Имам контакти с един от активните хора в от Ас-я на пострадалите при катастрофи, но какво да ги занимавам пък тях с това?  

 

Но и журналистите са ... да не казвам какви! Днес например по Зи-Рок радио и в няколко сайта още, чух и прочетох новина, според която "Собствениците на автомобили, в чиито документи не е посочена екологичната норма Евро 1, 2, 3, 4, 5 или 6, ще трябва да извадят нови документи на колата."


И това го разпространява СДВР, а тия преписвачи без изобщо да си напраят труда да проверят - копи-пейст и ето как хората са въведени в заблуда от държавен орган + журналисти. Изобщо не се споменава, че смяна на талоните и вписване на категория е доброволна и е само за тези, които искат да плащат по-малко. Не се споменава, че липсата на евро-категория е приравнена с евро-категории 1 и 2 и всъщност ако си без евро-категория в талона, а колата е 1 или 2 - дали ще се смени талонът е все тая. Не е посочено къде и как човек може да си изчисли сам дали му е изгодно и дали си заслужава да го прави. Типичен пример как държавата работи не в полза на гражданите си, а едва ли не - срещу тях. Сега някои хора чули-недочули ще се юрнат да сменят талони и за да им се впише Евро 1. 

 

Ето: ЛИНК

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
преди 18 минути, ogi28b написа:

Имаш ли конкретно предложение?

Предложения много. За сега съм писал на БТВ, ако не отговорят или не продължат темата, ще пиша на омбудсмана. Ако и тя не направи нищо, ще пиша "по-нагоре".

Омръзна ми да ни "събуват гащите", а и е време да видят какво имаме там (ако го имаме де)! Иначе ще продължават да ни "таковат изодзадзе".

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз писах на ония Госпожици в ефира. Още не съм си дописал жалбата до директора на КАТ.

 

(Господари. Автокоректора...)

 

Чудя се дали да "сезирам" Мия Димитрова, дето прави репортажите за автомобилните теми с Димитър Илиев. Тя се бута между шамарите с такива теми, ама и нейните често са нагласени и показват точно определени неща, не винаги истински. 

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз да попитам има ли възможност да се пратят данните по мейл на Бултрако и те да ми изпеатят сертификат по куриер? 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да,има,но трябва да се чуеш и разбереш с тях.

  • Харесвам 1
  • Благодаря 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес случайно дочух мъж, който говорше по телефона и обясняваше на събеседника си какво безумие е това с Евро-то и смяната на талони. Спомена и Хонда и реших да поговоря с него по темата, докато вървим. Разказах му набързо какво съм минал и каква е процедурата в общи линии, защото той тепърва се сблъскваше. След като му казах колко струва и колко би била разликата в цената на данъка, той заяви, че изобщо няма да се занимава. Кара Акорд като моя, само че година назад - 2004-та. В момента не можах да направя сметка колко би плащал той в двата случая, но сега го сметнах и числото при него е 124.63 без евро-категория и 90.64 - с Евро 4. Разлика точно 34 лв. 

 

Не знам дали си го е сметнал, такъв съвет му дадох - да си сметне и да прецени за себе си дали си заслужава. Отговорът му беше бърз и категоричен - не! Изобщо не смята да се занимава. Предпочита да спести време и нерви, за сметка на малко по-скъп данък. Ако е колега от форума и чете това - поздрави!

 

И така са много хора - за суми в този порядък не биха се занимавали. Ето съвсем лесен начин държавата така да направи нещата, че да откаже хората и да си им взема повече пари - като им губи времето и нервите за процедурата. 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така си е - системата работи безотказно (с наша помощ). На държавната администрация и е обещано 10% увеличение на заплатите, и хората си ги изкарват. Грозно е, че е с такова методи, но като няма сериозен отпор ...

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е той този метод идва малко по интелигентен .:)

Иначе трябваше да измислят нова причина за масова, задължителна смяна на регистрационните табели .:lol:

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аман от баш такава интелигентност. Разбирам да е грозна, но интелигентна картина на Пикасо, та да си я купиш за инвестиция и да я скриеш в килера, но тук е гавра с народа. Разказаха играта на майката му -Родината и сега мащехата - държавата води поголовна сеч и гони хората от територията, но айде - да не тревожим гражданското ни общество - нека си плаща, та да му е "мирна главицата".

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 3 часа, mar_tod написа:

Е той този метод идва малко по интелигентен .:)

Иначе трябваше да измислят нова причина за масова, задължителна смяна на регистрационните табели .:lol:

Дали няма да са по-красиви, ако вместо BG пише BUL? Добра причина за смяна. За да не ни объркат с Бангладеш, не друго. 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тия последните мнения са типична "българска му работа" - дават опция за намаляне на данъка и се почва мрънкане, че не ни гонят по улицата да ни се молят да ни връщат пари. Ясно, че не е идеално измислено, обаче не мога да повярвам, че и тук се търси конспирация как държавата ще кяри пари от хора, на които не им се занимава. При положение, че на тия акорди примерно и без отстъпката цената е горе долу колкото миналата година. Дето има една приказка - светът не е такъв какъвто го виждаме, виждаме го каквито сме ние :) 

  • Харесвам 3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Прах в очите е този данък, 100 лева намаление и какво ? Ще ги дам пак за ток, вода, храна, застраховка и т.н. Не се чувствам по-богат благодарение на държавата.  В Европа има санкции и се взимат мерки срещу замърсяването и таралясниците по пътищата и в същото време се стимулират чрез облекчения други неща за които тук дори не се говори още. Държавниците само си го местят от единия в другия крачол и ще се вземат мерки едва след поредната заповед или доклад от ЕС, че не се прави нищо по този въпрос.

Редактирано от isullivan
  • Харесвам 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм силно обиден всъщност, че цената на данъка пада. Правилно би било цената без Евро категория да е двойна на предишни години, а с Евро категория да пада само ако можеш да докажеш с ГТП, че все още имаш даденият евро стандарт. Бих се радвал и на облекчения на хора с LPG/CNG. Но на много от нас двигателите и катализаторите са заминали и не спазваме съответната евро норма, да не говорим и колко хора карат без катализатор и тоя евро стандарт по талон е толкова реално доказуем колкото отметката "с катализатор" до миналата година.

 

Разбира се - всичко това е невъзможно в контекста на липсата на организираност в държавната администрация и способността да се докара каквато и да е смислена промяна до край. Точно за това и смятам за безумно търсенето на конспирации - ако някой е прецакан или облагодетелстван, все не е било нарочно :)

  • Харесвам 4
  • Объркан 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги,

давам следния пример:

Колата ми е Сивик 2005 хеч, с катализатор евро 4. До миналата година данъка за София ми беше 180 лева на година.

Тази година е 120 лева без евро категория. С нея пада на 98 лева. Как мислите дали бих си загубил 3-4 дена да се разправям с Бултрако и малоумни катаджии за 22 лева за година, при положение че не знам колко още ще я карам колата и губя около 200 лева а ден, ако не бачкам. Те и на това разчитат де.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мойта платих 34лв. с евро 4 по талон. 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)
Преди 1 час, Veseliq написа:

При положение, че на тия акорди примерно и без отстъпката цената е горе долу колкото миналата година. 

Горе долу може да е за някои, ама за други не е така. За други може да е наполовина по-малко. Миналата година съм платил 212 лв данък. Сега ще платя 117 с Евро 4 - 95 лева разлика. Догодина, ако не променят ставката на киловат, ще платя 90 лв, защото минавам в графа "16-20 години". 

 

95 лева са си 95 лева. Аз работя за тези пари, не си бъркам в носа. Ако на някой му падат даром - здраве да е, дано повече така да му падат. Че няма да забогатея - няма, пак ще ги дам за ток, вода, храна и др. Но ще имам повече ток, повече вода, повече храна, в рамките на 95 лв. Мога да купя някоя допълнителна играчка на детето, мога да купя някой безсмислен подарък за жената, да ѝ стане мило. 

 

При теб колко е разликата? Сега кола 150 киловата 2009-та година, софийска, с Евро 4 ще плати под 150 лв, а без Евро 4 ще плати 203. Ти колко плати миналата година? Над 300 лева, вероятно? Сега ще си на 147 ако имаш Е-4. Това не ми изглежда като "горе-долу колкото миналата година".

 

Ред.: Иначе да, отстъпките трябва да се правят на база реално измерено, а не както сега. Само че техническите прегледи са такива, че по-добре изобщо да ги няма. 

Редактирано от ogi28b
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
На 6.03.2019 г. at 17:59, policeman написа:

Да,има,но трябва да се чуеш и разбереш с тях.

Попитах ги чрез email и ми отговориха, че ще ми го издадът срещу 42лв и ще ми го пратят по еконт с наложен платеж. Трябва само да пратя снимка на малкия талон. 

  • Благодаря 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След като ми мина шока от платения данък в Пловдив: 378 лева с отстъпката от 5%, да споделя нещо по въпроса и аз!

Моето ЦРВ е регистрирано януари 2015, 155 к.с. Евро 5Б и данъка е шокиращ / имам Н1 и до сега беше 9 лева/

На един колега същото ЦРВ, но дизел 150 к.с., регистрирано октомври 2014г., пак с Евро 5Б: данък 203 лева!!!!

След ходене до данъчното за сверка, дали ми е вписано Евро-то, сметки с онлайн калкулатори и изчисления по наредбата се оказа, че разликата идва първо от 5-те конски сили и второ, по наредбата втората кола се води от 5 до 10 годишна. По наредбата за годините броят и годината на регистрацията и така кола от края на 2014 се води над 5 години и данъка пада драстично!

Сега имам и втори проблем: Джаза на жена ми /2009г. Евро 4/ съм го регистрирал 2014 и въпреки, че сме предоставили удостоверението от Бултрако още тогава, в КАТ просто не са го вписали!!! Сега трябва да сменяме талона за да влезе в сила категорията!

Надеждата ми е да отпадне това изискване за смяна на талоните! Днес е имало интервю с Томислав Дончев, казва, че търсят решение в тази посока и аз ще изчакам, за да не губя време по опашките в КАТ! Дано измислят нещо разумно!

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето затова вдигаме джабала! Защото и аз представих документи с налични данни за почти всички полета в талона но не ми вписаха нищо, защото според тях съм отишъл само за ЕВРО и поне това ми вписаха. Ако си напълно сигурен, че си подал такъв документ тогава и имаш познат адвокат, на когото му се занимава - защо не пробвате да ги осъдите, като представят копие от документите за регистрация, те трябва да ги пазят задължително, и ако стане ясно, че такъв документ е наличен, да ги осъдиш и да ти платят всичко? 

 

Това е часто от цялостното решение срещу тая малоумна държава - дела, дела, дела от всички, на всякакво ниво, да губят и да плащат. Току виж някой се сетил да промени някои процедури и наредби, за да не губят толкова дела. 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  Подкрепям колегата, че единственият начин е да ги съдим до дупка. Тия кратунковци в парламента отдавна са се доказали, че единствената идеология за тях е как да влязат повече милиони в хазната. Вчера бях в Шкода за смяна на масло на служебния Рапид  и ги подпитах колко е при тях сертификата -12.50 лв.Като им споделих колко е при нас, отвърнаха -в   BMW е 160 лв. Не зная колко е достоверно, но единственото решение  което ще вземат Според мен е да  усреднят таксата и да афишират.  Ето -направихме ви "Услуга " .

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 20 часа, Veseliq написа:

 Ясно, че не е идеално измислено, обаче не мога да повярвам, че и тук се търси конспирация как държавата ще кяри пари от хора, на които не им се занимава.  Дето има една приказка - светът не е такъв какъвто го виждаме, виждаме го каквито сме ние :) 

За второто изречение си напълно прав. За първото - като поживееш достатъчно десетилетия в тая държава, ще прозреш че нещата са такива и без конспиративни теории (на които и аз не съм почитател). По тея земи няма значение политическия строй и управляващата партия. Така си беше и преди 89-та.

 

Преди 13 часа, ogi28b написа:

Това е част от цялостното решение срещу тая малоумна държава - дела, дела, дела от всички, на всякакво ниво, да губят и да плащат. Току виж някой се сетил да промени някои процедури и наредби, за да не губят толкова дела. 

Държавата губи дела, но ги плаща от бюджета, тоест ги плащаме всички ние с данъците си. Докато отговорността не е персонална, това е "преливане от пусто в празно".

  • Нагоре 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление - да, но все се надявам, че някъде ще има един нормален и некорумпиран човек на висок пост, който като види изгубено дело от поверената му институция, ще му щракне нещо и ще потърси отговорност от този, заради когото е изгубено това дело. Все отнякъде да тръгне нещо. 

 

(Написах "некорумпиран" и редакторът я подчерта. Явно няма такава дума в българския, иронично) 

  • Харесвам 1
  • Хаха 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...