inspektora 403 #521 Posted November 8, 2024 (edited) Преди 4 часа, ceco_accord написа: Audi и SAIC правят нов бренд за Китай, понеже там немският премиум вече не се тачи. Тук много се лъжеш. Точно в Китай немският премиум се тачи най-много и точно затова германците правят фабрики там, като конюктурата изисква да си сътрудничат с китайски фирми. И не е точно нов бранд, а ново лого без обръчите, а с големи парвенюшки LED букви AUDI отпред и отзад, точно като за Китай. Edited November 8, 2024 by inspektora 1 Share this post Link to post Share on other sites
ceco_accord 6261 #522 Posted November 8, 2024 Виж им сривът на продажбите. Грешно се изразих - искат си родно производство и да се отличава от немското, дори и да е кооперация, каквато бе концепцията описана от теб. Тя бе тренд преди години, но вече не ги устройва. Share this post Link to post Share on other sites
darius 932 #523 Posted November 14, 2024 (edited) Днес един бургаски герой, както винаги да се покаже от Сарафово до Бургас! Ionia 5 MY25 2023 vs Q50 2014 с мен сам! Миксера набира яко и се държи добре в завоите! Имаше трафик и нямаше шанс да ме изпревари! Ако сме на равен старт има вероятност да ме вземе малко на първите 100метра, после едва ли? Разхода при мен беше 12 средно! При него най-малко 25кВ/ч! Все пак съм с 11г по-стара технология! Edited November 14, 2024 by darius 1 Share this post Link to post Share on other sites
galin_k 176 #524 Posted November 15, 2024 Добре че не е бил с Ioniq 5 N, че тогава щеше да е вече до Созопол докато си настъпил газта. Не знам дали сте гледали какво Чудовище е това, определено впечатлява, за 120К лв си купуваш супер спорт кола. 1 Share this post Link to post Share on other sites
darius 932 #525 Posted November 15, 2024 😂, за 1/4 миля става! После тока свършва! Не ми хвали миксери, дори и с 1000к.с. Изпреварвам цяла година прехвалени електрички по Тракия, влачещи се в дясна лента с 90км/ч! 1 Share this post Link to post Share on other sites
Dimitar_Honda 7 #526 Posted November 15, 2024 25 minutes ago, darius said: Изпреварвам цяла година прехвалени електрички по Тракия, влачещи се в дясна лента с 90км/ч! Потвърждавам, пестАт тока, щото после трябва да висят на поредната зарядна станция. Share this post Link to post Share on other sites
ceco_accord 6261 #527 Posted November 15, 2024 Тъкмо карат бавничко и са не пречкат. И аз не съм виждал някой да се пъне с миксер извънградско. Share this post Link to post Share on other sites
darius 932 #528 Posted November 18, 2024 Тесла 3 дюал мотор, много бързо се изстрелва от светофара. Не съм го и гонил, защото съм в града, но действително отскача като щурец! Някой карал ли е такава машинка и има ли някой наблюдения? Share this post Link to post Share on other sites
Plamen-CRV 651 #529 Posted November 18, 2024 @darius Имаме такава служебна. Наистина много приятно ускорява. Share this post Link to post Share on other sites
jt26 54 #530 Posted November 19, 2024 Една единствена електричка съм засякал да кара с над 90. Беше на подбалаканаския път - аз карах със 110 (ще отрека ако ме доносничи някой ), а теслАта замина напред. Не беше тройка, а по-дългия седан. Share this post Link to post Share on other sites
darius 932 #531 Posted November 19, 2024 Преки впечетления от i3 на бмв в най-дясна лента! Средна Q, май7 или 8, голямо и ревливо, зад тях х6. И електричката ги дръпна най-малко 5 коли. Май не очакваха, но се напънаха яко и без резултат. От светофара на Арена до светофара на тунела/бул. Вардар/! Share this post Link to post Share on other sites
mukot 8 #532 Posted November 19, 2024 On 11/15/2024 at 9:50 AM, galin_k said: Не знам дали сте гледали какво Чудовище е това, определено впечатлява, за 120К лв си купуваш супер спорт кола. За същите пари бих предпочел новия Civic R. Share this post Link to post Share on other sites
galin_k 176 #533 Posted November 20, 2024 Въпрос на гледна точка. Последният тайп Р не ме грабва както предните, прекалено изчистен, липсва агресивна визия, сякаш ми прилича на немски Пасат На вас харесва ли ви? Share this post Link to post Share on other sites
darius 932 #534 Posted November 20, 2024 Преди 16 часа, mukot написа: За същите пари бих предпочел новия Civic R. Аз също, но 2 броя! FK8! Share this post Link to post Share on other sites
honda_ks 13 #535 Posted November 20, 2024 Аз в последният месец се оглеждам и за нова кола. Покрай автомобилния салон в София се загледах по Kia Xceed, но най-вече ме грабна Шкода Камик, с двигател 1.5 бензин, 150 кс, и 7 степенен DSG, в топ изпълнението Monte Carlo фейслифт. До сега винаги съм отричал ВАГ групата, но този Камик ми хвана окото като цена(53к).Ще го тествам на живо, но ще ми бъде интересно да споделите дали имате впечатления от този малко противоречива DSG кутия. В шкода форума много го хвалят този модел, като перфектен вариант за парите си. Изпратено от моят M2007J3SG с помощта на Tapatalk 1 Share this post Link to post Share on other sites
darius 932 #536 Posted November 25, 2024 За нова кола едва ли ще има проблеми с DSG. Но старите постоянно са със светещ чек, дадено от няколко коли. Последно познат с Тигуан 2017г. Много сервизи не сменяли маслото в скоростните кутии, били необслужваеми. От моето Q50 изтече чернилка само за 110 000км. А от Хондата си излиза бистро и червено на 60 000км. Share this post Link to post Share on other sites
DAN_DAN 486 #537 Posted January 13 Кога ще ги стигнем... Китайците? https://autobild.bg/byd-yangwang-u8-китайската-g-класа-с-1200-коня-за-280-хиляд/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR0kMNI2Y4bRLR5qcgRHkyF5l2COEXlwskINqF_PHReQiTshH7oE7KxyNW4_aem_gAHScK_uegDND6CjIidgVQ Share this post Link to post Share on other sites
ceco_accord 6261 #538 Posted January 13 Грозен, ама сериозен. Минава отвсякъде, плува и обръща на място. А за това какво ще кажеш? 1 Share this post Link to post Share on other sites
DAN_DAN 486 #539 Posted January 13 Този специално са го проектирали за нашите пътища. Share this post Link to post Share on other sites
darius 932 #541 Posted January 13 Това "летене" няма да мине в Европа и Сащ! Препятствието е да намали скороста, а тази кола го преодолява с висока скорост! Много е късо препятствието и прескача, ако е като нашите широки над 2.5метра, не знам как ще скочи? Share this post Link to post Share on other sites
ceco_accord 6261 #542 Posted January 13 Прав си - за изкуствените препятствия. Така или иначе системата я има - що да не и сложат и други функции. В сегашно време, екстрите продават. Share this post Link to post Share on other sites
ceco_accord 6261 #543 Posted January 13 Ние покрай китайците се раздумахме. Те още една красавица Mazda 6e - пак от там, а скоро и в Европа. Share this post Link to post Share on other sites
darius 932 #544 Posted Monday at 07:44 AM Mazda рекламират от 3г. ел. кола с ДВГ/ванкелов/ генератор! НО само Нисан X trail засега се движи по пътищата от april 2021!Ако греша ме поправете. Дано следващата стъпка е фабрични газотурбинни двигатели със CNG или LPG, като генератори на ток. Отделят СО2 и вода. Това вече ще е реална екология/малки батерии и емисии/ и без притеснения за зарядни и други там подобни...... 2 Share this post Link to post Share on other sites
ceco_accord 6261 #545 Posted Monday at 08:22 AM Китайците напъват на чисто електро, но си имат КАТЛ - големи евтини батерии. В Европата скоро няма да ги пуснат, а и Трумпът ще ги пореже. Та хибридът е истината. Интересът към "чисто" електрическите мобили нещо потопи в Евроатлантическите ценности. Share this post Link to post Share on other sites
DAN_DAN 486 #546 Posted Monday at 03:56 PM https://automedia.investor.bg/a/2-novini/59981-nay-tarseniyat-elektromobil-v-balgariya-ne-e-tesla-a-bmw?fbclid=IwY2xjawH7UThleHRuA2FlbQIxMAABHYvhjGF4zXGmWmYy_z9aUE2tP24jqxWtpAQZVFZhmCU0qmziOXUjFHK5Cw_aem_nKKzj641niSzkNk1cMVrjg Share this post Link to post Share on other sites
DAN_DAN 486 #547 Posted Friday at 04:00 PM Нашата марка я няма в тази класация, ама тя Европата не и е приоритет. Share this post Link to post Share on other sites