Jump to content
paruchev

Въпрос за Картер и пръскалки?

Recommended Posts

Quote

Колкото до бензиностанциите, в бензиновото ЦРВ като сипя газ от ШЕЛ минавам 170 км с пълен резервоар, от Петрол, метрол и другите, максимум 150 км, и не не е от начина на каране,

За газта доста има да се говори и аз съм зареждал в всичките в нашия град,при мен главното е на колко бара зарежда колонката би трябвало да зареждат от 12 да 14 бара,14 бара има само една газоколонка не е в нашия град.Повечето зареждат от 9 до 10 бара и едвам ти пълнят ботилката затова на зареждам догоре винаги наполовина ботилката ми е 40 л слагам винаги 20,моето обяснение е че когато мине 20 л помпата започва да се тормози и няма нужното налягане да вкара ефективно газта в бутилката.Може би трябав да се направи тема за газта и всеки да сподели своите разсъждения и неволи.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега Парушев, странно ми се струва да замръзне нафтата при тези температури. Аз сипвам на една бензиностанция до Чистота, ще се сетиш коя е. Тази зима ми е първа с Црв и не съм имал проблем, а я карам всеки ден.

Горивния филтър смених миналата седмица, трудоемко е. Вади се цялата кутия на възд.филтър, наложи се да откача от страната на филтъра разпънката между бомбетата на макферсона и да я надигна леко нагоре.  После се вади цялото тяло, като преди това се откачват всички букси по него. Абе ако не си го правил е трудоемко. 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма нищо странно, нафтата да замръзне и при -10/12 градуса ( толкова беше температурата тези дни).

И причината това да се случи при колегата е, че най-вероятно на бензиностанцията от която е зареждал (особено ако не е оборотна),  да продават все още от лятната нафта.

Миналата година, също имаше такива драми с лятна нафта, при първите по-сериозни студове, масово пищяха колеги, та не е изключено и от това да е проблема .

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен бе станало минимум -15 градуса, голям студ...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...