Jump to content
svetlaki1018

теглич CRV 3

Recommended Posts

Здравейте, скоро закупих CRV 3 бензин, искам да си поставя теглич,въпросът ми е (понеже колата е с дясна дирекция)има ли разлика в тегличите за дясна и лява дирекция.

Благодаря предварително.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма разлика,миналата седмица монтирах на моето от кола с десен волан.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей,

 

на предишното ми CR-V си слагах аз теглича. При положение, че ауспуха на дясна и лява дирекция кола е на едно и също място, не би трябвало да има проблем. Слагал съм словенски мисля теглич, марката беше Galia, и захвата обикаляше ауспуха се сещам.

Би трябвало да няма разлика.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, има ли някакви тънкости при поставянето точно на такъв теглич Galia? Защото гледам снимки и ми се вижда, че е точно на мястото на куката за теглене. Та мисълта ми е дали се маха куката, и дали се налага изрязване на бронята.... за crv3 става въпрос.

Редактирано от dindin
Предходно мнение не се цитира.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@ hondec

Здравей,

 

на предната кола слагах точно такъв теглич, автоматичен (демек де лесно свалящ се, а не закрепен с болтове). Самото слагане не е сложно, но трябва да се свали задната броня и теглича обхваща и куката за теглене. Минава над ауспуха и по спомен се закрепва и над него също. Теглича дойде  окомплектован с каквото си трябва, може би само окабеляването изглеждаше малко менте, както и фирмата където ме насочиха за монтаж.

Така и не ми стана ясно за какво е един куплунг, до който се стига като махнеш лявата странична пластмаса на багажника. В документацията се споменаваше като куплунг за свързване на теглич, но имаше нещо криминално в него - май бяха само 2 кабела в самия куплунг.

Теглича пасва идеално на оригиналните отвори с вътрешна резба  в рамата. Проблема при мен беше, че тези отвори не бяха затапени заводско и ги намерих пълни с мръсотия. Почистих ги колкото беше възможно и реших да прекарам резбите още веднъж с метчика. Не помня какъв размер беше точно, но се оказа нестандартен и докато намеря подходящ бая зор видях..... Ако реших да си го инсталираш сам, огледай болтовете и бъди готов с метчик, за да не губиш време.

Аз моя теглич така и не го закачих за светлините. Ползвах теглича само за един захват за велосипеди, на които нямаше светлини. В това отношение не мога да помогна.

В Ескадра бях гледал по едно време ел. инсталация на Босал, дето се продаваше отделно и не беше скъпа, но като проверих на място, се оказа че вече предлагали тази инсталация само ако си купиш и теглич, отделно не. И ударих греда.

Сега и на мен ми предстои да слагам теглич на новото Цр-в и ако не мога да намеря втора употреба оригинален, ще сложа пак такъв.

А,а - задната броня се реже малко. Реално се изрязва едно малко парченце около куката за теглене. Мисля, че имаше даже шаблон за рязане в комплекта.

Аз си мислех, че ще стои грозно, ама не е така. Изглежда добре според мен.

Надявам се, че съм бил полезен.

Извън страната съм и нямам редовен добър достъп по Интернет, но ще следя темата и съм на линия за други въпроси, ако възникнат.

Поздрави

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...