Jump to content
movx2000

някой спирал ли е временно от движение автомобил?

Recommended Posts

Колеги, някой спирал ли е скоро автомобил временно от движение? Можете ли да споделите какви тесли, изненади и бюрократични усложнения може да се очакват?

Прочетох, че трябвало да е платен данъка, а  след това за да се пусне да мине на преглед, но как ще мине на преглед ако е предаден талона в КАТ, и взимат ли номерата при такова спиране, т.е. няма как да се отиде до пункт за ГТП?

Греша ли, или е голяма каша всичко това?

Просто се забавих доста с ремонт, който правя, и не знам кога ще го свърша, а междувременно изтече гражданската и ме погнаха, получих писмо, че ако до 14 дни не представя гражданска щели да спрат колата то движение насилствено.

Та се чудя коя е по-малката злина -  да плащам гражданска за кола, която не се движи или да я спирам временно от движение.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм спирал форделата от движение и я снех от отчет 2003 г ,точно заради поредния основен ремонт за който не разполагах с пари в момента .Свалиха номерата ,после се минава ГТП в КАТ,като колата там трябва да е в пълна изрядност при прегледа за регистрация отново .Ако ще е за няколко месеца ,не си струва ходенето и историите после при новата регистрация .От новата регистрация имам лоши спомени ,имаше спънки на всяко гише ,добре че намерих връзка там чрез мой друг приятел ,че да мине всичко по-леко.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отказах се от спирането от движение, платих гражданска и това е.

Може да изглеждам в очите на някого скъперник, но просто в момента съм с ограничен финансов ресурс и това е.

Имал съм по-добри времена, надявам се отново да имам.

@Japanese fever - Разбирам, че живееш в щатите. Може би затова се държиш толкова високомерно. Наясно съм, че в щатите далеч не всеки е богат. Но все пак стандартът на живот е друг, и всеки, който е здрав, работоспособен и образован, има желание да работи изкарва прилични пари. Уверен съм в това.

Просто аз съм живял във Франция, в Париж, и съм получавал доста по-голям месечен приход отколкото сега в България.

Но никога не съм забравял какво е да не ти стигат парите за основни неща.

Така че, по-кротко го давай. Съветите ти по принцип са правилни, но си има приоритети, когато средствата не стигат за основни неща.

Впрочем мога да споделя, че в Париж изобщо не е далавера да караш кола. По-добре е да се ползва градски транспорт.

Освен, че всичко е скъпо, задръстването е сериозно и денонощно, а светофари има на всеки 30-50 метра буквално. Това е, защото на всяка пешеходна пътека има светофар. Иначе франсетата нямат навика спират и да дават предимство на пешеходеца. Дори се подиграват на германците, че били стриктни.

Всъщност карал съм кола в Париж, но служебна. Само ще спомена, че таксата за паркиране е същата като в София синята зона. Правете сметка колко е скъпо в София. Само че там няма сини и зелени зони, просто има места за паркиране, които са платени, има и места за доставка на стоки, които са безплатни, но не бива да се злоупотребява с тях.

За сведение на колегите, които им се струва ограничението от 50 км в час в населени места в България твърде силно. В Париж на много места в града ограничението е 30 км в час! Да, не се шегувам. Особено в близост до училища.

На околовръстния път ограничението е 70, но човек е щастлив, ако изобщо успее да достигне тази скорост, задръстванията, както казах са страхотни.

Хайде със здраве.

 

 

Редактирано от movx2000

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доколкото си спомням процедурата беше олекотена - не плащаш гражданска, по административен път се спира автоматично от движение, не сваляш номера. Това на хартия.

Когато решиш да я караш плащаш гражданската, минаваш преглед и май пак по административен път застрахователят известява КАТ и пак е в движение.

Сега на практика как се случват нещата ... ами тук имаме някакъв хибрид между континентална и англо-саксонска правна система явно. Т.е. няма значение какво пише в закона, институциите правят каквото си искат, защото "е такава практиката".

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...