Jump to content
Adrean

Възстановяване на резба на картер

Recommended Posts

Здравейте,

 

Някой знае ли от къде мога да намеря тези ремонтни комплекти за възстановяване на резбата на картера и точно за М14 х1.5 14мм.?

 

Поздрави,

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво съдържа този комплект? Принципно, резба не се възстановява, прави се нова, по два начина! Първо, чрез разпробиване до следващия подходящ диаметър, и последващо нарязване на новата резбова стъпка. Нужно е обаче, и да се изработи нова пробка, което не е сложно! Другият начин е също да се разпробие малко /вече на произволен диаметър/, изработва се по този диаметър втулка с вътрешна резва, и със спазен допуск, се набива в корпуса! Там също трябва да се изработи пробка, със същата резба като втулката! И в двата случая, трябва да се свали картера, и да се направи от технически грамотни хора, на практика става вечно!

 

Правил съм подобна манипулация /с резбова втулка/, на един газов изпарител, и стана по.добре и от нов! Трябва обаче, материала за втулката, да е задължително по-твърд от алуминия, в който ще се набива, аз предпочетох хромникел, но може и някаква стомана!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето един такъв ремонтен комплект (няма да посочвам линк към сайт, за да не се счете за реклама). Но цената му е такава, че ако не е за сервиз по-добре да се купят 3 картера втора ръка. :D

product_9575.jpg

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...