Jump to content
Vfror

Софтуерен проблем

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Здравейте колеги!

От 6 месеца съм собственик на сивик 2008, 2.2 дизел. Преди около 3 месеца имах проблем с DPF-а, като се задръстваше на всеки 300 километра. След много ходене по мъките с опити за почистване( то не бяха регенерации, добавки, водородни почиствания, машинни почиствания - нищо не помогна), се принудих да го махна. Понеже съм от Плевен, а колата влизаше постоянно в авариен режим заради DPF-a, ми го премахне тукашен майстор, като ми го свали и софтуерно. Колата първоначално нямаше проблем, след което малко по малко започна да забива при ускорение, да не върви като преди и да качва разхода. Преди премахването разход градско 8/100, сега вече е 10/100. От тогава съм пак по сервизите, като съм проверил всичко по колата - турбина, дюзи, чистих ЕГР, диагностики и прочие. Мненията на различните сервизи са различни - от това че на колата нищо й няма и аз си въобразявам до това, че е сериозно омазана, но никой не може да каже как точно, камо ли да даде решение на проблема. Аз лично смятам, че проблема е софтуерен(защото имам съмнения, че е пипана и преди да я купя), но в Плевен няма, или поне аз не знам, за читав мапер, който да гарантира за работата си. Мислех да ходя до VR performance в Русе, но се съмнявам дали ще могат да помогнат при условие, че някой е пипал преди това. Ако някой може да ме насочи или помогне, ще съм благодарен!

Редактирано от Vfror

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

90% от проблемите с дпф на тоя мотор идват от маслото. 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

DPF-a e вече в миналото, проблема е, че след премахването му колата не иска да върви както преди това, постоянно забива, без значение от скоростта и предавката, като по-често в ниските скорости 40-50-60 и на 2-3 предавка. Маслото съм сменил, отново в сервиз, 5w30 на тотал - low saps за DPF , заедно със всички филтри, антифриз.

Редактирано от Vfror

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля мапер ще ти свърши работа. Моята също като я купих беше с махнат дпф, и само изкарваше грешка за около 2-3мин. 3год никакви ядове. Сега бях да и сложат нова горивна карта, и мапера каза, че е пипано преди него за да лъжат компа за дпф-а и да не 'сгъва' колата. Вероятно при теб е това. Т.е. при хардуерно махане , трябва да се комбинира със софтуерно. Та аз нямах никакви проблеми 25к км, мапера се справи чудесно с засилване, отделно ми махна досадната лампа за дпф, от намесата преди него не ми работеше и круиз-а, и това ми оправи, всичко софтуерно. В Русе ги хвалят, дори без да я засилват ще ти сложат карта от кола преди '07, по дефолт няма дпф.
Масло 0-30 сложи нищо че е на безброй км.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...