Jump to content
KostadinAtanasov

Проблем с газта

Recommended Posts

Здравейте колеги, проблема ми е следния- От известно време при работа на колата на газ мирише на газ от  ауспуха,което ме кара да  си мисля,че може би е много богата  сместа, най-вече се усеща на не загрят двигател. При последното зареждане се забеляза и завишен разход ( с 25 литра газ минах 176км предимно градско), което прави около 14,2/100 , винаги зареждам  до горе и като свърши напълно, зимата минавам около 200км  (12,5-13/100), а лятото 240-250км (около 10/100). Колата е Хонда Сивик англичанка преди фейслифта 1,6 Втек 126к.с 1995г. D16Y2, а газовия инжекцион Agis M210, изпарител Shark 1200, Инжекторна рейка Alex Rail 001 , от както е в мене съм минал 51хил.км , като сменям двата филтъра на около 15к , в момента за на около 3к. Очаквам вашите идеи и предположения каква най-вероятно е причината за ЕВЕНТУАЛНО богатата смес, (ламбда сондата ми е нова Денсо) !!!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо не се обърнеш към монтажника? 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Монтирана е 1г. преди аз да я купя в сервиз ,който вече не съществува

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В такъв случай потърси друг гараж, където има жив газаджия. Агис си остава най-монтирания инжекцион, тъй като от него се печели много.Струва около 200 лв. За съжаление миникита се окомплектова с  турски детайли и един господ знае какво имаш на колата..Общо взето в повечето сервизи ще ти предложат да ти сменят цялата система.Във Варна това ще ти струва 600-800 лв.

Другия вариант е да потърсиш официален вносител.С валидна гаранционна карта трябва да имаш безплатна подръжка и настройка.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ходих вчера, намерих го, беше се преместил сервиза на друг адрес, майстора също беше друг и като му казах, че мирише на газ провери дали не изпуска от някъде със сапунен разтвор омаза всичко, никъде нямаше мехурчета, после взе някаква машинка детектор за газ и като я доближи към рейката на инжекторите се разпищя, ама вика щом няма мехурчета е някакво съвсем минимално дори няма нужда нещо да се прави, а като разбра че е монтирана 2013г вика ами да те по принцип като станат на около 5г и почват проблемите и ме уверяваше,че едва ли не всичко било нормално и нямало какво да се прави, дори не я закачи на лаптопа да види за какво става въпрос, с 2 думи не му се занимаваше  с мен, още повече след като му казах, че сам съм си сменял филтрите , а не съм отишъл да ми вземе някой лев :D А щом Агис е най-монтирания инжекцион , с цел най-голяма печалба, какво е качеството му, ако имаш преки впечатления и от рейката Alex Rail 001 и изпарител Shark 1200 , доколкото ми обясни той разбрах че са ефтини бюджетни решения, така че няма как да очаквам да са най-най, но дали са "що годе читави" или "ефтини боклуци" не разбрах, и ако се наложи да сменям рейката или изпаритела, какви да са  новите-същите или други съвместими с този инжекцион? Иначе е ясн,че ще търся друг газаджия, на 2 места ходих и на двете първия въпрос беше "При нас ли е монтирана?" и като кажа НЕ, следва отговор "Който ти я монтирал сега да се оправая" :D без дори да изслушат какъв е проблема (явно имат работа и не са гладни)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление е така и това го знам от твоите колеги варненци :).

Относно: Който я е монтирал да се оправя...го коментирам така:

Всякакви идиоти монтират газ,половината са бивши полицаи,работници по автомивки ,строителни работници,тенекеджии.

Всеки си мисли че 200 лв с 4 дупки са лесни пари.

Като отворя един капак мога да ти кажа монтажника дали е с основно или средно образование..и какво е работил миналия месец..

Газифицирането е отговорна работа,но контрола от властите е занижен и всеки си прави каквото иска.Естествено страда потребителят.

 

Относно монтираните хардуерни елементи:

Alex rail 001 -рейката на алекс версия 1.Алекс живее в Полша ,но няма фабрика и си произвежда всичко в Китай.

Alex  и Shark се произвеждат от Shenzen Lo.Gas China под марките AEB.Lovato.Valtek..и още 10 на имена звучащи на италиански.

 

Качеството е клас "Мостра" издържа 6 месеца,но ако поръчам същата рейка във качество "Принс" ще изкара 3-4 години.

 

 

  • Харесвам 2
  • Нагоре 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...