V4st*r 13 #1 Posted June 5, 2018 Здравейте, Някой може ли да ми препоръча добър сервиз в Плевен който може да се справи със смяна на маслото на автоматик? И имам предвид да се справи, а не да опитва за моя сметка.... Разбрах че трябвала някаква специална програма, която имат само в Хонда. Share this post Link to post Share on other sites
kokosbagen 0 #2 Posted June 6, 2018 Ако не се сменя цялото масло, а само се освежава не необходима специална програма на Honda. При твоята скоростна кутия освежаването се състои в подмяната на около 3 литра, но оригинално масло от Honda. Share this post Link to post Share on other sites
BlueDream4 86 #3 Posted June 6, 2018 16 hours ago, V4st*r said: Здравейте, Някой може ли да ми препоръча добър сервиз в Плевен който може да се справи със смяна на маслото на автоматик? И имам предвид да се справи, а не да опитва за моя сметка.... Разбрах че трябвала някаква специална програма, която имат само в Хонда. На автоматиците най-често, както е споменал колегата са за освежаване, сиреч подменяш част от маслото..Търсиш Пламен Пенчев, гаража му е точно с/у Лидл, не на Сторгозия, а горният до магазина за техника от другата страна на пътя е гаража.Няма как да го пропуснеш, вижда се и горе в ляво на гаража му пише името. Нямам му тела в момента, човека е много разбран и постоянно има коли.Успех Share this post Link to post Share on other sites
tonywoolf 100 #4 Posted June 6, 2018 (edited) Процедурата по цялостната подмяна на маслото в автоматичната кутия е елементарна и бърза, и не ти трябва никакъв софтуер. Правил съм го вече на моята, ето как става. Edited June 6, 2018 by tonywoolf 1 Share this post Link to post Share on other sites
V4st*r 13 #5 Posted November 14, 2019 На 6.06.2018 г. at 13:50, BlueDream4 написа: човека е много разбран Този т.н. "човек" три пъти ходя при него за елементарни неща и отговора неизменно е: "не се занимавам с такива работи!" С подчертана рязкост и ненавист в тона. За смяна на масло на сервоуправление отговора е: "Ако има откъде да се източи" Ако имало.... Вътре пълно с СУВ-та Мерцедес, отвън още СУВ-та на охранителни фирми.... Share this post Link to post Share on other sites
policeman 1079 #6 Posted November 14, 2019 Върви при Мариян, в двора на Ситроен, срещу Мизия.Влизаш през тунела и отзад първото хале. Share this post Link to post Share on other sites
CARPERA 1552 #7 Posted November 16, 2019 И двете процедури са елементарни и може човек сам да си ги свърши. Важно е да се знае само Хонда масла се слагат. 1 Share this post Link to post Share on other sites
V4st*r 13 #8 Posted November 17, 2019 (edited) Аз си го обмених и сам. Изгледах си и двата варианта в youtube и предпочетох да го изпомпя от казанчето и да налея ново на 4 пъти. Поне гаранция няма да се счупи нищо. И МАП сензора, който също не искаха да го направят, сам си чистих като гледах в youtube и така.... Edited November 17, 2019 by V4st*r Share this post Link to post Share on other sites
CARPERA 1552 #9 Posted November 17, 2019 (edited) Това ако е за хидравличната течност е хубаво да се свали казанчето и измие с обезмаслител и топла вода.Посредата на това казанче има финна цедка която е задръстена,така че ако не си свалил долния маркуч не може да се исмучи отгоре всичкото. Обасни това изпомпване. Edited November 17, 2019 by CARPERA Share this post Link to post Share on other sites
V4st*r 13 #10 Posted November 17, 2019 Не съм видял цедка, направих ето това : Помпичката: от шампоан. Не съм купувал специална Off Topic Off Topic Share this post Link to post Share on other sites
CARPERA 1552 #11 Posted November 18, 2019 Има но не се вижда ако не свалиш и измиеш казанчето . Тя е почти на дъното по спомен. Казанчето се сваля лесно на шина е и двата маркуча на скоби,запушват маркучите . 1 Share this post Link to post Share on other sites
V4st*r 13 #12 Posted November 22, 2019 На 17.11.2019 г. at 21:53, CARPERA написа: да се свали казанчето и измие с обезмаслител и топла вода А мога ли да използвам спрей за почистване на дебитомер (пише че се изпарява и не оставя следи) или да купувам нов спрей за спирачки или универсален обезмаслител? 1 Share this post Link to post Share on other sites
CARPERA 1552 #13 Posted November 23, 2019 (edited) Обезмаслител Меглио или какъвто имаш наличен в кухнята измиваш на течаща топла вода и подсушаваш с топъл въздух за по-бързо. Запази си спрея за другаде е по ефективен. Същото е и с казанчето но спирачната течност и съединителя. Edited November 23, 2019 by CARPERA 1 1 Share this post Link to post Share on other sites