Jump to content
AAtanasov

Проблем със зареждането на гориво

Recommended Posts

Като отида да зареждам и пистолета постоянно изключва, както когато е пълен резервоара. Някой знае ли къде се намира отдушника и как се почиства. Благодаря.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема не е в запушен отдушник.

Гърловината е тясна - не вкарвай пистолета до края, а го дръж колкото можеш по-навън и не му опирай горната част , към стената на гърловината. 

Също дръж пистолета ръчно натиснат, на две трети (хода на спуска) и колкото по-малко прекъсва, толкова по-малко ще те излъжат в зареденото гориво. 

  • Нагоре 4

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

И какво общо има прекъсването на пистолета със зареденото гориво,щото съм бил в тоя бизнес и ми е интерестно как не го знам това.Пистолета има 2 канала да го наречем,през единия пуска гориво през другия взима въздух и когато горивото се покачи или пяната от нафтата запушва канала и тои изгключа за да не прилее.Къде е измама с количеството???Печалбата на бензиностанцията идва от продаденото количество през 20-30 стотинки и реално и законно могат да ви лъжат с 2 процента.Толкова са законовите норми за отклонението на колонката +-2 процента,Всеки месец се минава на проверка,тези митове за резервоари че бил 50 пък сабрал 60 няма как да станат

Редактирано от todor88

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тошко и да не си съгласен, проблема си е твой. 

Ама язък, че си работил в тоя бизнес и не знаеш много от игричките им.

Може пък умишлено  да ги защитаваш, защото не един или два пъти се е случвало това и не са митове както твърдиш:

Цитат

......тези митове за резервоари че бил 50 пък сабрал 60 няма как да станат

 

Абе не ме слушай, аз по принцип си ги дрънкам ей така - а ти, може да продължиш да живееш в заблуда.

  • Харесвам 1
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 При резервоар 50литра би трябвало да има още обем предназначен за газовете и разширението на горивото който обем хич не е малко.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не,резервоар 50 литра може да събере 63-64 литра,по простата причина че резервоара е пласмасов (сплав)моято е с определени чупки и форми,след време се раздува и някои от чупките се изправят,по този начин резервоара увеличава обема си.Затова някои е очуден че колата е с резервоар 45 литра а събрала 52 или 53.Много просто отваря точи и проверява-после с пръст в устата как са източени 52 литра колкото е на колонката сипано.ЕЖЕМЕСЕЧНО се осъществява конторл от метероологичен контрол и ти гарантирам че няма как колонката да лъже повече от 20-30 мл на литър,Това са допустимите стоиности в + или -.Намери си клипчето от Господари на ефира където мериха на една Дачия колко събира и се очудиха в разликите.След това разговаряха в представителството на марката и там им обясниха защо събира повече,поради горе описаните причини.Единственото цакане е в качеството на горивото и то в тия прехвалените.про форс,макс моушан,всичко си е обикновен дизел и се добавя добавка за да стане да речем про форс.Добавката е 1 литър на 10 тона гориво,според вас става ли по икономично или вдига октана-според мен не.Другото е поръчката на газ съотношението на пропан и бутан,така се сформира и цената,зависи една гас с каква пропорция е може да е от 90 стинки до 1.10 лева литър.На продажна цена да речем 1.30 всеки иска да зарежда евтино за да печели а пък клиента минава малко километри,затова и там се балансира хем за бензиностанцията хем за клиента.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 1 час, todor88 написа:

не,резервоар 50 литра може да събере 63-64 литра,по простата причина че резервоара е пласмасов (сплав)моято е с определени чупки и форми,след време се раздува и някои от чупките се изправят,по този начин резервоара увеличава обема си......

 

Не бе Тошко, резервоара е от КАШКАВАЛ и затова си увеличава обема - първите пет години с - 13/14 литра, а след десетата, с - 25/30 литра.:)

Бива смешки, бива излагане ама толкова .....!?!:worthy:

  • Харесвам 1
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...