Jump to content
hino

Какъв видеорегистратор да си купя?

Recommended Posts

Мисля, че е крайно време да си купя видеорегистратор за колата, защото за пореден път ми се случват неща и няма свидетели, а точно заради това искам видеорегистратора.. Продължават засичанията и опитите да се блъсна аз в тях и т.н.. Препоръчайте ми до стотина лева, което вие ползвате или ваш приятел и отзивите са положителни. Благодаря предварително! :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега,

Не знам дали за ~100лв. ще намериш нещо, което ще направи запис, на който ще може да видиш изобщо какво се случва.

В Тубата е пълно с клипчета на различни ДВР-и, търси там. Много е кофти с избора на такова устройство, особено ако не може да го върнеш в 14-двенен срок, затова внимавай откъде ще купуваш.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Xiaomi имат един доста поносим за 39$ 

 

Единственият минус е, че е само а китайски :( 

 

https://www.gearbest.com/car-dvr/pp_967346.html?wid=1433363

 

Edit: с Малък workaround камерата става на английски, но командите си остават на китайски :( 

Редактирано от Drone

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

https://www.amazon.co.uk/gp/product/B01M9DG2A0/ref=oh_aui_detailpage_o02_s01?ie=UTF8&th=1

 

Ползвам ето този от няколко месеца и съм супер доволен. Качеството на видеото за мен е супер. Дори и вечер на тъмно (със светлината от улично осветление, фаровете на колата и стоповете на колите пред теб) е много добро, особено в режим 1080p. В начлото сложих 32 GB карта и го пуснах на 720p като с тази резолюция картата събира около 9-10 часа запис (надявам се да не излъжа, но по спомени мисля че беше горе-долу толкова). С 1080p - стига за около 4-5 часа. В момента съм сложил 64 GB карта и съм го оставил на 1080p (пак по спомени, мисля че тази карта е достатъчна за около 9-10 часа видео). 

 

За 5 паунда отгоре, можеш да вземеш варианта с GPS. Аз съм с него (...но когато го взех, разликата беше по-голяма :)). Показва ти скоростта и има едно приложение, което ти "събира" клиповете от едно пътуване и може да ги гледаш като един цял клип и да гледаш маршрута на карта. Не е лошо, но аз не го ползвам, взех го заради индикацията за скорост. На практика, регистратора е един и същ и за двата варианта. Разликата е в кабела, на него е GPS модула.

 

Недостатък е, че не можеш да го прехвърляш в различни коли (ако го искаш), защото се залепя за стъклото. Но пък за сметка на това е подходящ за "скрит" монтаж. Сложил съм го зад огледалото, кабелите съм ги скрил и почти не го забелязвам. Отвън се вижда само "обектива", ако не се загледаш може да не го забележиш и него :).

 

Както казах, аз лично съм много довелен и не съжалявам и за 1на стотинка от цената му. Решил да взимам абсолютно същия и за колата на жената... 

Редактирано от mitaka_t
  • Харесвам 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

На базата на това което съм изчел, за да се вземе предвид запис от видеорегистратор (като доказателство не може да се приеме) той трябва да има gps. Другото е максимално читава камера, за да може при стоп кадър да се вижда идеално номера, защото понякога се вижда размазано. Аз съм с това - https://www.emag.bg/videoregistrator-dvr-mio-mivue-618-zapis-extreme-hd-vgraden-gps-mivue618/pd/D5ZHXYBBM/

Вярно е малко стар модел, но съм го пробвал във формат Extreme HD(1296p) и се случва при определени ситуации и стоп кадър да не мога да разчета номер на кола. Веднага давам пример - при каране със 150-160 на магистрала, изпреварвайки колите, в късния следобед когато слънцето пече срещу мен не се виждат номера на всяка кола. Един път пътувах в облачно време и после си прегледах записите, на някои места пак не можех да разчета някоя буква или цифра на стоп кадър. На дъжд също може да ти се случи.

Та това което искам да кажа е, че за мен е задължително регистратора да снима в 1080p (720п не мисля, че е достатъчно), да има ГПС и по възможност този Г-сензор, който при резки спирачки или недай си боже удар, запаметява видеото от този момент на друго място и не презаписва върху тях. Това последното не е от огромна важност, но аз предпочитам да го има.

 

Бюджета който си определил, особено ако ще купуваш от България, за мен е недостатъчен. Ако вдигнеш с още 70-80лв и поръчаш от чужбина, може да се вземе нещо, което да върши работа. Разгледай малко ревюта в нета и youtube, аз като търсех доста четох и бяха попаднал на 2-3 модела, които с поръчка от Английския ибей или амазон (не помня) лягаха точно около и малко под 200лв.

Редактирано от Cap_Slow
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)
На 15.05.2018 г. at 14:25, cvetomirpetrov написа:


п.с как така не зачитали записите?

 

Аз написах, че може да ги вземат предвид, но не и като единствено доказателство, въз основа на което да се наложи глоба. Като цяло темата е доста обширна, изисква и познания по право (каквито аз не твърдя, че имам, просто съм чел страшно много по темата) и по-скоро не мисля, че можеш да "глобиш" някой с клип, който си направил с любителското си устройство за заснемане, а именно - видеорегистратора ти.

 

При добро желание и компетентност, от ответната страна без особено големи проблеми ще оборят записа ти. Първо, че не е заснет от устройство, което да има издадено удостоверение за годност от метеорологична служба. Такова удостоверение, дори и да искаш, не можеш да си изкараш. Има хора писали до въпросните служби - отговора е, че нищо не могат да направят. Последно чух, че HP издавали сертификати за видеорегистратори, че отговаряли на определени ИСО стандарти - и там ударих на камък, хората с които успях да се свържа, не знаеха за какво става въпрос.

 

Тук има и друг момент, че ако ти си сам в колата и имаш някакъв си запис от някакъв си регистратор, а от другата страна (да речем виновната) са 2-3ма човека, техните показания винаги ще имат по-голяма тежест, просто законодателството е такова. Имайте предвид, че дори камерите за преброяване, не могат да служат за доказателство, което да доведе до някакво наказание. Те могат да послужат евентуално до намирането на улика, но нищо повече. Казвали са ми най-прост пример - ако на такава камера за преброяване се заснеме как например блъскаш колоездач, това видео е крайно недостатъчно ти да отнесеш някаква глоба. Могат да го използват да ти видят номера (ако колоездача не го е видял), от там вече да те търсят, да видят колата ти дали има някакъв удар, да те разпитат къде си бил и какво си правил по времето на ПТП-то, но ако няма свидетели и междувременно си оправиш колата (или по нея няма следи от удара), няма как на базата на този клип да те осъдят, поне не и с адекватен адвокат. От тук насетне какво остава, да се надяваме да се защитим или съдим хора, със записи направени от някакви устройства по 60-70лв, на които доста често не се вижда и номера на извършителя.

 

Най-скорошния пример каква "тежест" имат видео записите е човека с инсигнията, който стана доста популярен в групата на Гражданите, чак и по нова телевизия го даваха. Ако някой обаче е проследил случая, този запис е довел единствено до привикването на собственика на колата. Хората, в колата която снима също са викнати за показания, хората които щяха да бъдат ударени челно също са помолени да дадат сведения. Демек клипа най-много може да доведе до основание да се стартира целия този процес - после се гледат думите на свидетелите. 

 

Аз моя регистратор съм сложил, в случай, че някой нарочно ми се хвърли пред колата или някаква подобна ситуация, в която да се опитат в последствие мен виновен  да изкарат. Ако нещо такова обаче се случи, мога само да се надявам, че записа който имам ще ми помогне по някакъв начин (ако съм сам), не мога да РАЗЧИТАМ, че съм на 100% защитен, просто защото законите към момента са такива.

Има доста хора обаче, които си мислят, че като сложат по един регистратор на предния прозорец и се превръщат в road police, раздавачи на правосъдие и т.н. (не визирам никой конкретно тук), а истината е, че един запис, за да има и най-малката възможност да ни послужи трябва да бъде иззет по правилния начин. Демек полиция да дойде, да ти вземе регистратора, да си свали записите, за да се увери, че не са преработени и чак тогава може да се надяваме. Това да си свалиш ти клипа, да си го изрежеш, да го пратиш примерно на Гражданите, те от своя страна да го препратят до съответното РПУ и да се надяваме на някакво наказание е несериозно.
В най-добрия случай и това ако хората в РПУ-то са абсолютни рахатлии и им се занимава супер много - ще намерят въпросния човек от клипа ви и ще му съставят един предупредителен протокол. В него нито се уточнява някаква вина, нито следва наказание. Човека там ще си напише неговата гледна точка, че на тебе ти се е сторило и не си видял добре и ще се подпише, че ще спазва ЗДвП, понеже иначе подлежи на санкция. ТОВА Е, такива протоколи може да разпише колкото си иска, без ваши лични показания, това е максимума който ще постигнете.

 

Е това момче, не му помня името от Гражданите, почти всяка седмица дава разни интервюта. Еми в едно от последните го попитаха и в прав текст каза, че в момента от КАТ могат да реагират единствено на сигнали от снимки, нищо че снимка се преправя по-лесно. Системата им не била достатъчно напреднала. Те можели единствено да придвижат сигнала и дотам. Казано по друг начин, пращайки един клип до тях, получавам 300 лайка и 500 коментара под поста на видеото - нищо повече.

И един друг голям проблем, който се спомена - даването на сведения се извършва пред човека, когото уж обвиняването в нещо. Аз примерно не си представям да си пускам отпуска или да излизам от работа за половин ден, за да ходя и давам показания как някой си ме изпреварил на непрекъсната линия или най-нагло изпреварил цялата колона от чакащи и се прередил да завие от грешна лента, в присъствието на въпросния. Щото крайния ефект от това е него евентуално да го глобят 50-100лв, а той да си постави за цел номер едно да ме намери мен или колата ми и да ми направи един куп мизерии.

Доста дълго стана, но за мен в момента положението е такова - абсолютно е безпредметно да изпращаме каквито и да било клипове до където и да било, за да се надяваме на някаква справедливост. Може само да се надяваме в някоя много тежка и спорна ситуация да ни помогнат и до там.

Редактирано от Cap_Slow
  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В доста голяма заблуда си за властите .но всеки сам си изгражда мнение според живота...

Ползата от видеорегистратора е много голяма ,ако имаш правилния модел,ако си късметлия и ако знаеш в кой момент да ползваш данните от него.

Първи пример: ПТП единия участник бяга,след 3 дена отива сам в КАТ и завява ,че не е карал той колата. ЗАписът показва друго.

Резултат: Героя е с отнета книжка за каране в нетрезво състояние и това нарушение му е второ...следва 3 години затвор ,записа е изискан от служебен прокурор.Видеозапис + двама свидетели+ щети по колата със съответния цвят.Пуснаха го след година за добро поведение ,но това е друга тема.

 

Втори пример : Стрелба ,гонка,черни мерцедеси.... оферта от 3 телевизии всяка по 5000 лв.

Трети пример :Отвличане на дете ,заснето от случаен минаващ автомобил. Криминалисти на колене се молят за записа,щото в районното майка със се рода реве и се тръшка....

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди време претърпях леко ПТП.

КАТ прегледа на място записа, предложиха да се разберем, иначе ще хвърчат актове, е разбрахме се с двустранен протокол.

В едната кола имаше водач само, в другата и един пътник.

 

Не разчитайте, че ДВР няма тежест и не решава казуси.

Сигурен съм, че в момента в който има достатъчно ДВР-и по пътищата, ще се приеме и такъв закон.

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)
Преди 16 часа, Markony написа:

В доста голяма заблуда си за властите .но всеки сам си изгражда мнение според живота...

Ползата от видеорегистратора е много голяма ,ако имаш правилния модел,ако си късметлия и ако знаеш в кой момент да ползваш данните от него.

Първи пример: ПТП единия участник бяга,след 3 дена отива сам в КАТ и завява ,че не е карал той колата. ЗАписът показва друго.

Резултат: Героя е с отнета книжка за каране в нетрезво състояние и това нарушение му е второ...следва 3 години затвор ,записа е изискан от служебен прокурор.Видеозапис + двама свидетели+ щети по колата със съответния цвят.Пуснаха го след година за добро поведение ,но това е друга тема.

 

Втори пример : Стрелба ,гонка,черни мерцедеси.... оферта от 3 телевизии всяка по 5000 лв.

Трети пример :Отвличане на дете ,заснето от случаен минаващ автомобил. Криминалисти на колене се молят за записа,щото в районното майка със се рода реве и се тръшка....

 

Първи пример развоя ще е същия и без видеорегистратор. Мой приятел леко го удариха и онзи решил да бяха, бил и с доста по бърза кола, но моя човек му видял номер. Звъни на 112 и от там насетне онзи гори. Реално му е било първо провинение и не е имал такива последствия, но много хора не знаят, че напускане на ПТП е голям проблем и после закона те третира, все едно си бил пиян и си избягал.

Отнсно болдна-тото аз какво писах? Същото.. че тоя видео запис може да се вземе предвид, но по-голяма стойност имат показанията и други улики. Този без двама свидетели и с ремонтирана кола, само на база един видео запис щеше ли да го отнесе? Съмнявам се много.

 

Другите примери не ги коментирам, тъй като се отнасят за съвсем друг тип престъпления и наказания.

В законите си пише кое е доказателство, как трябва да се изземе и т.н. В масовия случай това не се случва, затова и тези записи поне засега нямат такава стойност каквото в други държави.

 

Тъй като това не са сертифицирани устройства за заснемане, всеки един видеозапис трябва да премине през експертиза и да се установи дали не е манипулиран по някакъв начин. Това разбира се отнема време и ресурси и от КАТ не са луди, да го правят за щяло и нещяло. За някои от случаите които си споменал със сигурност ще го направят, ама за завой през грешна лента, отнемане на предимство, брейк чекове и всякакви подобни простотии, които се случват всеки ден на пътя - НЯМА кой да се занимава. Това ми беше мисълта.

 

crown_bg -  лично съм питал двама познати катаджии - казаха ми същото, че ако ситуацията е дискусионна и имат възможност на място да се погледне записа - гледат го и го вземат предвид. Аз обаче като потърпевш, ако пиша възражение и после ида на съд, на 99% ще отпадне този акт, ако се базира основно на видеозапис. Въобще не говорим, че има хора които имат повече време и се занимават да ходят да си обжалват актовете, имат успеваемост над 75% по всякакви основания - грешки в акта, неявяване на отстрещната страна и т.н.. Има паднали актове дори и от камери за скорост, тъй като не са били минали през задължителното регулиране или там как го водят.

Редактирано от Cap_Slow

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

@Cap_Slow

Просто исках да покажа, че не е добре да бъде спокоен човек когато има ДВР запис.

Аз лично бях "по закон" виновен, но другата страна беше морално виновна, защото в задръстване (той нямаше къде да отиде, но Бай Ганьо си е Бай Ганьо) не ме пусна да се включа в движението и нарочно ме ожули (калник и броня), след това се извиняваше (след дъжд качулка).

 

Но все пак, ако някой е виновен и записа го доказва, не знам каква съвест трябва да имаш за да обжалваш (може би зависи от ситуацията де).

Когато сложат наблюдателни камери навсякъде, няма да има нужда от КАТ, тогава няма да има и бягане.

Редактирано от crown_bg
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уислър правят добри антирадари. За тая цена трябва да има повечко възможности тоя регистратор. Или не са описани всичките. Някои сблъсквал се с модела да каже.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ГПС е допълнителна екстра, т.е. купува се допълнително.

Пише, че поддържа до 32ГБ, което е доста малко.

Плюсовете, ако може да се каже че има такива, са:

*170 градуса ъгъл на видимост

*Изчистен образ при ниска осветеност

*12МП камера за снимки

 

Докато не се пробват, не се знае дали са реални предимства.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От повече от година го мисля и съм маркирал няколко модела от този "hidden" тип:

 

https://www.ebay.com/itm/ZEEPIN-RS400-1080P-FHD-WiFi-Hidden-Dash-Camera-App-WDR-Car-Recorder-G-Sensor/112718442381?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2055119.m1438.l2649

 

Идеята ми е да е максимално изчистено и ненатрапчиво, а тези ще паснат идеално около огледалото на акорда. Може би няма дори да се вижда откъм шофьорското място. Не ми трябва дисплей. Като характеристики гледам ъгъл на виждане (170 градуса) и резолюция (1920х1080). Струва ми се, че на някои максималната резолюция е с 25 кадъра/сек, а тази от 30 кадъра важи при по-ниска резолюция. Искам да е и със захранване от бушоните, а не от запалката.

 

Освен, че може да пропускам нещо друго, основните ми опасения са откъм необходимостта да се полза "китайско" приложение на телефона.

 

Някой дали има опит с такова или подобно чудо?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

@Zlatozator

 

Най-добре вземи оттук за да може да я върнеш, ако не ти хареса.

Редактирано от crown_bg

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

@Zlatozator

 

    Това, което аз ползвам е подобно. Виж в пост #4 по-нагоре в темата. 
    
    Всъщност, в началото исках да взема точно такова, като това дето си показал. Отказах се поради няколко причини, една от които беше точно приложението. Не един и два негативни коментари прочетох за него, от сорта че интерфейса му е ужасен, не е ъпдейтвано от много време, има проблеми при свързването с телефона (при доста модели, дали заради версията на OS-а или заради самия телефон, не помня), връзката ако се получи - често се разпада, обхвата е много малък, не можеш да си направиш настройките като хората ... и т.н. 
    Приложението, което се ползва с този модел като моя е уж по-добро. Но аз почти не го ползвам, даже хич. Даунлоадването на клипчетата през него е мега бавно, практически неизползваемо, а то за друго няма и за какво да го ползваш. Та така, в крайна сметка взех "компромисен" вариант - с дисплей, но и пак от "hidden" тип. М/у другото, въпреки че казах, че не може да се мести в друга кола, всъщност има вариант. В комплекта има 2 планки, които могат да се залепят за стъклото и въпреки че едната е с малко по-различен дизайн (по-дебела/висока е, уж е за камиони), може да я сложиш в друга кола и да го местиш, ако ти трябва. 
    Относно захранването, аз си взех допълнително и ето това: 
    https://www.amazon.co.uk/gp/product/B072JT96ZQ/ref=oh_aui_detailpage_o04_s01?ie=UTF8&psc=1

 

    При мен се получи малко по-сложно, защото го взех с опционалния GPS модул, който както казах е на самия кабел. Та за да не се лишавам от GPS-а, трябваше да взема и допълнителен преходник "Mini USB Female to USB A female" м/у двата кабела. 
    В крайна сметка се получи мн.добре. Кабелите ги скрих изцяло. А самата камерка почти не се забелязва от шофьорското място. 

Редактирано от mitaka_t

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Zlatozator

 

Имам такъв, не е монтиран, в кутийката е, работи както трябва, с приложението не съм срещнал никой от описаните проблеми. Свързва се лесно с телефона, свалянето на клипове е нормално, гледането на записани такива - също. Това значи, че скоростта на връзката е най-малко около 100 мегабайта в минута (толкова е обемът на клип от 1 минута при най-висока резолюция и го гледам нормално без насичане). В други мерни единици: най-малко 13 мегабита в секунда. Работи по стандарт N, а за обхвата - не знам колко е голям, но вероятно е напълно нормално да е малък, защото е предвидено да работи в автомобил и да теглиш клиповете от автомобил. За да работи - трябва да си на контакт (това е единият захранващ кабел), а обикновено като си на контакт си в колата, а не в леглото у дома. Ако искаш високоскоростно сваляне - картата се вади лесно и през компютъра сваляш по-бързо. Работи напълно автоматично, не се налага да пипаш нищо, единствено ако искаш да заключиш някой клип - натискаш едно копче.

 

Ако искаш да разбереш повече и сам да го тестваш, и сам да прецениш дали би ти свършило работа - заповядай! Имам 12 волтово захранване (не е нужен автомобил, може на масата в кръчмата да си го видиш).

 

Нещо ме мързи да го монтирам, затова още стои. 

  • Благодаря 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за изчерпателните отговори.Вече го купих и пробвах.Доста добро качество на запис.В момента нямам време а и  не знам с какъв конвертор да намаля файла защото 12 мин. запис са 1.1gb.Кажете с какъв конвертор да го намаля и ще го пусна за да добият колегите  представа за регистратора.Благодаря отново.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
преди 30 минути, uebstar написа:

Благодаря за изчерпателните отговори.Вече го купих и пробвах.Доста добро качество на запис.В момента нямам време а и  не знам с какъв конвертор да намаля файла защото 12 мин. запис са 1.1gb.Кажете с какъв конвертор да го намаля и ще го пусна за да добият колегите  представа за регистратора.Благодаря отново.

Като му сплескаш качеството как ще се добие представа за него...

Ако искаш да запазиш качеството, какъвто и формат да ползваш, ще го намалиш или увеличиш минимално.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Без претенции за познания по право, мисля че по принцип тежест имат дадени показания на свидетел под клетва в съда. Което значи, че ако човек даде показания, че потвърждава автентичността на записа, не би трябвало да има проблем видеозапис да се приеме като доказателство. Освен ако просто не повярват на свидетеля поради това, че е страна в спора, или е неблагонадежден по друга причина.

 

Със сигурност знам, че много често прокуратурата изисква от някои телевизии определени видеоматериали (включително заснети показания на свидетели пред камера), които ги интересуват във връзка с някое дело. Което значи, че явно ги ползват тези неща.

Но най-добре ако има някой колега юрист да даде компетентно мнение по въпроса.

Аз считам, че дори да не се признава в съда, видеорегистраторът е много полезно и ценно нещо.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ползвам един от Лидл - за около 100лв го взех и май, май не е толкова лош :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте! 

И аз мисля скоро да взема  такова устройство. Някой има ли впечатления от тези два регистратора:

https://www.emag.bg/videoregistrator-dvr-mio-full-hd-2-7-ekran-vgraden-gps-130-gradusov-ygyl-sistema-za-preduprezhdenie-ldws-mivue731/pd/DXK2YJBBM/

Или

https://www.technopolis.bg/bg/Dashcam/Dashcam-YI-DASH-CAMERA-ULTRA-2-7K/p/308722

Клоня към първият поради наличието на GPS, но не го знам като марка как е. По ревютата гледам, че вторият е с хубаво качество на картината, но май няма GPS.

 

Приемам мнения и за други модели около този ценови диапазон.

Благодаря предварително :)

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И двата сигурно са добри, аз бих си взел втория заради по-високата резолюция и по-добрата цена. Иначе аз ползвам такъв: https://www.technopolis.bg/bg/Dashcam/Dashcam-PRESTIGIO-ROADRUNNER-585/p/577765 и съм доволен. По-нисък клас е така като гледам, но пък е компактен, не взима много място на стъклото и качеството на клиповете е добро. 

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Аз ползвам Viofo A118C2. Малко по-евтин е (без модула за GPS). Взех го уж на промоция за около €50 и съм много доволен (линк към алиекспрес). Прилично видео, и най-много ми харесва как стои. Прикачам снимки отвътре. Тъмно е и не се вижда отвън нищо освен отражението на стъклото, та затова няма снимка отвън. Но в нета можеш да добиеш добра представа за визията и качеството на записа. Има и по-скъпи (и хубави модели) на същата марка и аз тях бих препоръчал.

 

В България от физически магазини идват доста по-скъпи, така че бих препоръчал онлайн. Относно моя модел, бих препоръчал направо да си вземеш hardwire kit, или да си подготвиш нужното, за да не ти ползва място в запалката. GPS модула можеш и в последствие да поръчаш, ако имаш желание. От поларизиращия филтър не мисля, че има много голям смисъл.

 

И последно, аз бих посъветвал всеки, който мисли за dvr, да гледа такива с кондензатор, не с батерия. Батериите не понасят добре високите температури при едно паркиране на слънце лятото следобед. Освен ако не държи много на някои функции свързани със запис при изключен автомобил. Тогава би могъл да вземеш и ток от „горещ“ предпазител, но рискуваш да източиш акумулатора.

 

ПС относно снимките: ползвам скрийн сейвър и екранът се изключва, така че не свети като на снимката освен ако не се включи ръчно.

 

IMG_20190504_203016.jpg

IMG_20190504_203007.jpg

Редактирано от Pavel_Pavlov
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря! Тогава най- вероятно и аз ще поръчам нещо от ариекспрес щом сте доволни от ваши устройства. А относно качеството, как е през нощта? Виждат ли се номерата на колите при разминаване например :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това с номерата при разминаване вечер е малко по-сложна задача, която не съм сигурен, че видеорегистратор за 100лв може да реши. Ако си харесаш някой модел виж в youtube дали няма нощни клипове с него и сам ще си прецениш. Моя регистратор хич не се справя добре с нощното снимане, а струваше към 260лв. Аз съм се наточил на нещо 4к, но най-вероятно ще е на следващата кола.

 

ПП: виж как се справя един уж доста популярен видеорегистратор, който струва над 400лв. Аз лично не мога да разчета нито един регистрационен номер.

 

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Колегата отгоре е прав като цяло. В youtube най-добре ще добиеш представа. Моят модел е с fullHD резолюция (не супер висока като други модели) и в тъмното номерата се четат, но ако са недалеч и прилично осветени от фаровете. Също така в движение на клипа може да не ги разчетеш, но ако ползваш софтуер за преглед на видеа от DVR и гледаш кадър по кадър, се четат, стига да са спазени условията, които казвам. (м/у другото сложил съм си портабилен такъв в root-а на картата-памет, така че от всякъде мога да го ползвам). Хубаво впечатление ми прави това, че всеки отделен кадър е с добри пропорции и няма размазване като от видео на телефон. Могат доста детайли да се видят за 1080p видео.

 

Няколко генерални съвета:

– по-добре кондензатор, не батерия

– не се хвърляй на много широк ъгъл (filed of view) стига да не ти е важно. По-широк ъгъл съответства на по-малко детайл, така че имай предвид, че е компромис. Моят е 140° и съм доволен.

– аналогично на горното, по-висока резолюция обикновено означава по-малко светлина в снимката за сметка на детайл (при достатъчно светлина). Така че аз бих бил подозрителен и бих проверил доста добре модел с по-висока резолюция от други на сходна цена. Ако решиш да търсиш по-висока резолюция (което като цяло е хубаво, няма спор), не се хвърляй на най-евтиното с висока рез.

– ако ти е важно, хубава екстра е камерата да е с „чупещо рамо“ така, че да можеш да я завъртиш към нещо важно встрани от предния капак.

– поинтересувай се от различни функции на някои модели и прецени дали някои от тях са ти важни. Такива могат да бъдат time laps, режим на активиране на запис при засичане на движение или при раздрусване на колата (например да видиш кой те е подпрял на паркинга и избягал), гласови команди и др.

– има варианти, в които купуваш два регистратоара в комплект, единия да гледа през задното стъкло. Ако мислиш в бъдеще да „ъпгрейдваш“ на такава система, е хубаво (почти задължително за мен) да ги купиш в комплект, а не поотделно. Там цените обаче да доста по-високи. Има и варианти с трето видео към купето – към пътуващите.

– има камери, които имат апп-компаньон за телефон. Проучи хубаво аппа предварително, защото може да е пълно разочарование, но може и да е много удобно за преглеждане на видео в някои ситуации без да трябва да докосваш камерата.

– провери в ревюта дали камерата сигнализира за проблем със SD картата. Камерите записват постоянно и картите-памет нямат дългия живот, на който сме свикнали от телефоните или други устройства. Доста би било кофти да ти се наложи да използваш видео и да разбереш, че картата ти се е прецакала и нямаш запис. Не е удобно и честичко/периодично ръчно да проверяваш дали записва добре. Също така се поинтересувай за подходящи карти за DVR. Не всички са такива.

Редактирано от Pavel_Pavlov
  • Нагоре 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви много! Ще поразширя търсенето и дано уцеля най- доброто за парите си :) Като цяло ми трябва прилична картина, по възможност да чете номера нощта при разминаване, до колкото чета ъгъл от 140 градуса е достатъчен, да може да гледам клипчетата от телефона и меню лесно за употреба. GPS и да се активира при движение са бонус /явно за тези екстри си трябват повече пари/.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Аз в началото като избирах много се ентусиазирах, че mio mivue си имат някакво приложение, с което уж да си сваляш клипчета директно на телефона. По повод мнението на колегата по-горе да допълня - пълно разочарование е това приложение. Едно на ръка, че е болезнено бавно, второ, че клиповете се свалят в някакво скапано качество. 

 

Добре, че разгледах мнения предварително, защото щях да съм силно разочарован ако единствено това беше наклонило везните. 

Редактирано от Cap_Slow
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
On 5/21/2018 at 11:45 PM, Markony said:

 

Здравей @Markony,

 

все още ли впечатленията ти от въпросния видеорегистратор са добри? Правил ли си опит да свалиш стоп-кадър и четат ли се регистрационните табели?

 

Също да попитам, ако се изпозлва за навигация (примерно Waze), китайчето продължава ли да записва видео на мемори картата от предна и задна камера, и то без да се стига до рестартиране поради прегряване? 

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледайте да поддържат повече памет, хубав сензор за нощно, добър стабилизатор на картината, 60 кадъра.

Аз имах Мио с двете камери и куадро ХД, които са доста скъпи дори и сега, но всеки лев си заслужаваше, и поддържаха до 256ГБ карта, което е над 12 -14 дни запис на 60 кадъра в куадро, на предна куадро 60 и задна фул хд на 30.

Преди да ги купя 2 месеца гледах клипчета, Гармин на 60 кадъра е уникален, но струваше над 500лв. пред повече от 2г.

Стояли са на 40-С в Гърция и нищо им нямаше, за 2 години не сдадоха багажа, вече са в друг собственик.


Sent from my iPhone using Tapatalk

  • Благодаря 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След като видях темата сега и поста на crown_bg, се сетих да допълня две препоръки:

– по-голямата карта има предимство не само в това, че ще записва повече видео (повече дни назад), а и в това, че значително по-бавно ще се износи от по-малките карти. Защото регистраторът постоянно записва видеа (трие и записва отгоре нови файлове) – при по-голяма карта, едно и също физическо място от паметта ще се презаписва по-рядко

– не гледайте само резолюцията на камерата защото има производители (по-неизвестни), които ползват сензори с по-ниска резолюция и софтуерно я увеличават, просто дублирайки пиксели.

Редактирано от Pavel_Pavlov
  • Благодаря 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги. От няколко месеца ползвам този видеорегистратор.

https://www.google.com/amp/s/m.aliexpress.com/item/33041106619.html

Като цяло мисля, че качеството е доста прилично. Купих го намален с 64гб за седемдесет и няколко лева. Ето и примерен запис.

Редактирано от Ivan_Ch
  • Харесвам 1
  • Нагоре 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И нисанчето леко те засече...:D!!

  • Харесвам 1
  • Хаха 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еее. Госпожата беше с голяма кола. Една лента не и стигаше. Аз я благослових по български и така.

  • Харесвам 1
  • Хаха 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И при условие,че продължаваше на дясно за кЪв к-р влезна в лявата лента.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искала е да му даде дупара, не устояла на хондата, нисанката :) 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...