Jump to content
kalintry

Проблем с отварянето на вратата на шофьора!?

Recommended Posts

Днес отваряйки шофьорската врата нещо изчатка и сякаш парче изтрополи в кухината на вратата. Не може да се отваря отвътре, отвън - няма проблем. Не си спомням да съм чел за подобен проблем и чрез търсачката не намирам. Какво да очаквам по казуса и какво да предвидя като профилактика на, да речем механизма за повдигане на стъклото? Така и така ще се чупят пластмаси!

Мерси предварително!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От ръчката за отваряне до бравата имаш метална пръчка. В двата края на пръчката има пластмасови скобички, които се явяват и втулки за лагеруване на пръчката към бравата и ръчката. Ако имаш късмет, може да се разминеш със счупена скобичка. Иначе отиваш на счупено рамо на ръчката или на бравата. Ръчката е с пластмасово рамо, а бравата не помня дали е пластмаса или метал рамото.

 

Механизъма за стъклото е метална "ножица". Единствената профилактика е гресиране. На три от крайщата на ножицата има пластмасови ролки - две в шината, хваната за стъклото и една в шина, хваната за вратата. Тези ролки се износват с времето, започват да клапчат и създават проблеми. Четвъртия край на ножицата е хванат за моторчето и се върти в алуминиева втулка, която също се износва (чупи), и проблем. На този край има зъбен полумесец. Огледай, колко са износени зъбите. Обикновено се износват, когато стъклото стигне в крайно горно положение. На средата на двете рамена на ножицата също има алуминиева втулка и нали се сещаш - износване = проблем.

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Ремонтирано" със свинска опашка (нямах тел) ;-)

Счупена крепежна скобичка. Нищо съществено, на пръв поглед, но достатъчно поради променена геометрия и място за прилагане на усилието, да не може да се отваря.

Макар и счупена скобата я оставих с надеждата да не се премести фатално предвид релефа. 

Ползвах руското Упътване. Не счупих никаква щипка пластмаса и т. н.  

Не смазах нищо по стъклоповдигащия механизъм - имаше доволно (според мен) заводска грес и само доразмазах! Не видях износване на зъбите и втулката.

20180419_191758.jpg

20180419_194403.jpg

Редактирано от kalintry

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...