Jump to content
Kamarski

Удар отпред

Recommended Posts

Точно това ме притесняваше - КИТ-а, тавана е градушков и 1 красавци вместо да го направят както трябва го бяха равнили с кит и сега... портокалов таван.

 

Работата е там, че Алианц имат нова методика, могат да ти предложат те да ти платят (не по експертна оценка) а примерно осредняват за София колко струва това и ти предлагат тази сума. 

 

Идеята ми беше да ползвам това, със познат текенеджия/бояджия, уви к0рец.

 

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Алианц съм ги ползвал когато колата ми нямаше 8 г. и имах право на официален сервиз. За мен те са най-добрия застраховател в БГ. Сега какво имат като методи към днешна дата не мога да кажа, но знам че има няколко начина да си оправи човек колата по застраховка.

1. С доверен сервиз (ако имаш право на такъв), с който те имат договор за ремонти

2. По експертна оценка. Което е спрямо това какви са увреждания и какво има за правете ти дават "едни пари" и се оправяш сам.

3. По фактури (така си оправих аз един челен удар). Демек, правиш си колата където поискаш и им представяш фактури за ремонта, които те ти покриват. Разбира се няма да ти признаят каквото им дадеш, но тук хубавото е, че в началото можеш да им дадеш Проформа фактура с ремонта и те да ти кажат, дали ще ти я признаят (платят или не), съответно могат да ти кажат колко за части и труд ще ти признаят. И така можеш да си намериш например оригинални части от морга, а не някой доверен сервиз да ти я нареди с части Депо.

Дано съм бил полезен. Поздрави.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много!


Алианц са 'открили' топлата вода с предлагане на доверен сервиз дори и на 20 годишни коли -> като наредиш части депо и ... еи го.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ги обвинявай тях :) Всички доверени сервизи слагат китайски (най-евтините) части. Нали все пак и те работят за да изкарват пари, а не за удоволствие. Той кръга си е ясен - застрахователя плаща малко пари на сервизите, съответно сервизите влагат евтини части и консумативи (като лака за боя например) за да излизат на печалба. Това е.

В моя случай избрах варианта по фактури, точно за да не ми я наредят предницата с китайски части. Но така аз имах доста работа да обикалям и да си търся оригинални от морги. Накрая смея да кажа, че със стечение на обстоятелствата колата стана все едно сега излиза от шоурума (одобриха ми оригинална броня и фар, защото за фейслифта нямали китайски аналози.), а аз отделни си намерих другите части в перфектно състояние. Ще оправиш и твоята споко.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То ясно, само ме е яд на мен си и че така я загрозих милата....

 

Благодаря за коментарите.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...