Jump to content
thelastbonbona

Датчик за осветеност на навигацията

Recommended Posts

Колеги имам въпросче :) Някой знае ли къде се намира този датчик за осветеност, който навигацията използва за превключване на различните режими?

 

Навигацията си има дневен и нощен режим като съответно единият е на бял фон, другият на черен. При мен много рядко навигацията решава, че е вечер и си пуска сама нощния режим и затова си мисля, че може би този датчик му има нещо.. За протокола - не смятам, че за това се грижи датчика, който управлява автоматичните светлини, защото те си ми работят идеално. Вляза ли в тунел, късите светват веднага.. понякога и под по дебела сянка ако мина при смрачаване пак се пускат.

 

Поздрави

23960838_1598131650245126_715508445_o.jpg

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вече имам отговор на въпроса. Използва сензора за светлина на фаровете, но за да работи правилно, осветеността на таблото трябва да е на поне 1 степен преди максимум. Благодаря на колегата Mafyata за помощта :) Голям е факир ^^

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей,

 

Датчикът за осветеност се намира пред централното огледало. Аз мисля, че навигацията сменя режимът спрямо данните в картата, но моята не е с навигация да го потвърдя. Този датчик отговоря само за включването на фаровете според мен.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма отделен датчик за регулиране на осветеността на навигацията или арматурното тало. Когато не си включил габарити и/или светлини, навигацията и таблото светят по-ярко. Когато си на габарити и/или на светлини, светят по-слабо. Това е принципа при много автомобили, не само при Хонда. Направено е с цел, нощно време да не ти "взема очите", а денем под силното слънце да е достатъчно  ярко, за да се вижда. Има още един начин за избор на режим на осветеност на навигацията, независимо дали светлините са включени или не. На таблото има едно копче с нарисувани на него слънце и луна. Когато го натискаш преминаваш съответно през следните режими: Дневен, нощен и напълно изгасен дисплей на навигацията.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

DAN_DAN така е но при мен беше постоянно на макс светлина, независимо от осветеността навън и същевременно фаровете си работят както трябва. Оказа се, че за да работи правилно смяната на режим на осветеност на навигацията, не трябва да сме на макс светлина от врътката за осветеност на арматурното табло. Сега съм на 90% и всичко си е автоматично -> включат ли се габарити/къси навигацията ми се затъмнява и обратно.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да така е, но ти вече го беше написал и затова не съм го споменал.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...