Jump to content
deyan_d

Honda FRV Проблеми Ходова част

Recommended Posts

Здравейте,

Имам два проблема с ходовата част и ако някой може да ме насочи и да даде идея ще съм благодарен.

Колата е Хонда ФРВ 2005, бензин, 2.0 150кс

Проблема, който е още от есента, когато я купих, е че при скорост от 120км/ч и нагоре се получава трептене във волана. Преди зимата смених гумите с мои зимни гуми, които съм ползвал 2 зими и не съм имал проблем с тях. Старите гуми, с които бе купена хондата бяха неравномерно износени. При слагането на моите зимни, гумаджията каза че са хубави и че джантите също изглеждат добре. Каза, че се нуждаели от съвсем малък баланс. Трептенето във волана намаля значително, но все пак го има. Ходих и на реглаж - оказа се че колата има нужда от реглаж, но след него нямаше промяна в трептенето. Мога да кажа че след реглажа, колата не дърпа на никъде. Трептенето във волана се усеща и при ускорение и при отпуснат педал на газта, което мисля че изключва причината да е в каре. Интересното е че при различна пътна настилка трептенето е с различна сила. Даже като сложих моите зимни гуми и я тествах първоначално ми се стори, че няма никакво трептене и се зарадвах, че проблема е бил в старите гуми, но малко след това като се смени вида асфалт и започна отново леко да трепти.

Втория проблем започна от съвсем скоро и се изразява в леко прискърцване от задното окачване. Чува се всеки път като правя десен завой в града. От време на време се чува и при други обстоятелства - дупки и тн, но забелязах че при десен завой винаги прискърцва.

Та колеги ако имате някакви идеи за слаби места на този автомобил, които може да са причинители на тези два проблема, ще съм благодарен ако ме насочите.

Благодаря,

Деян

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...