Jump to content
Shorty

Проблем с оборотите

Recommended Posts

От известно време колата като загрее и като съм на място усещам едно тресене от към двигателния отсег.Оборотите не се менят.От скоро обаче започна да ми прави мизерии,когато в движение изключа от скорост и настъпя спирачката да намалям оборотите падат до към 500 усеща се леко притрисане и след това се нормализират.На газ се усещат доста ,на бензин пак го има,но едва доловимо.Смених първо газовия филтър,същата работа.Днес свалих и почистих дросела ,пак същото.Утре ще ходя да ми обучат дросела,понеже съм с електронна газ и разбрах,че след сваляне и чистене е нужно обучение.Но и преди и след чистенето е едно и също.Нещо ме съмнява ,че проблема е в газта,но ще съм отворен и на други предположения.Колата е k24a3 type s с ръчни скорости.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди време имах подобен проблем с претрисане на двигателя на празен ход. Дразнех му се и мислех, че е време за тампони. Дойде време за реглаж на клапани (40 000) и след това всички изчезна. Двигателя стана равномерен без никакви вибрации. Не ти ли е време за реглаж? Аз моя следващия път ще го направя на по-кратък интервал. Примерно на 25к.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е следващото което мисля да направя,но реглажа го правих преди 12-13к км. и ми се струват малко км. за нов ,но ще се подсигуря да видим,дали ще има подобрение.

Скоро сменях О-пръстенчето на бързата връзка на маркуча за ниското налягане на хидравликата.

Поръчах си оригинално(размера му е 13x1.9)Виенето спря,но започна да тече точно от там където трябва да уплътнява тоя пръстен.След това си взех от магазинче местно 13x2мм О-пръстен и теча спря,но пък пак вие от време на време.

Пиша ги тия неща понеже проблема с пропадане на оборотите започна горе-долу след тия манипулации.Дали е възможно на има нещо общо.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...